Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Afganistan İçin Uluslararası Temas Grubu Toplantısı İstanbul’da Yapılacak

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan için Uluslararası Temas Grubu’nun müteakip toplantısının İstanbul’da 5 Haziran 2016 tarihinde gerçekleştirileceğini bildirdi. Çalışmalarını 50’ye yakın ülke ve uluslararası/bölgesel kuruluşun...

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2016 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2016 10:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakanlığı, Afganistan için Uluslararası Temas Grubu’nun müteakip toplantısının İstanbul’da 5 Haziran 2016 tarihinde gerçekleştirileceğini bildirdi. Çalışmalarını 50’ye yakın ülke ve uluslararası/bölgesel kuruluşun katılımıyla yürüten Uluslararası Temas Grubu, 2012 yılının ardından bir kez daha Türkiye’nin ev sahipliğinde toplanmış olacak.
Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Afganistan’da barış ve istikrarın tesisine yönelik uluslararası çabaların eşgüdümünün yapıldığı temel platform olarak 2009 yılında ihdas edilmiş olan Afganistan için Uluslararası Temas Grubu’nun müteakip toplantısı İstanbul’da 5 Haziran 2016 tarihinde gerçekleştirilecektir. Böylece, çalışmalarını 50’ye yakın ülke ve uluslararası/bölgesel kuruluşun katılımıyla yürüten Uluslararası Temas Grubu, 2012 yılının ardından bir kez daha ülkemizin ev sahipliğinde toplanmış olacaktır. Afganistan konusunda önemli kararların alınması beklenen Varşova’da düzenlenecek NATO Zirvesi ile Brüksel’de gerçekleştirilecek Afganistan Konferansı öncesinde yapılacak Uluslararası Temas Grubu’nun bu toplantısında Afganistan’daki reform süreci, güvenlik durumu, barış ve uzlaşı süreci ile bölgesel işbirliği konularının ele alınması öngörülmektedir. Uluslararası toplumun kritik bir dönemden geçen Afganistan’a yönelik desteğinin devam etmesinden memnuniyet duyan Türkiye, kardeş Afganistan’ın güvenliği ve kalkınmasına yönelik katkılarını ikili ve çok taraflı platformlarda sürdürecektir" denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.