Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AFAD darbe girişiminin bilançosunun açıkladı

Afet Acil Durum Yönetmenliği başkanlığı (AFAD), 15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişiminin bilançosunu açıkladı.AFAD’dan yapılan yazılı açıklamada, “15 Temmuz 2016 gecesi, bir grup askerin başlattığı kalkışma girişimi,...

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2016 08:22
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 08:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Afet Acil Durum Yönetmenliği başkanlığı (AFAD), 15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişiminin bilançosunu açıkladı.
AFAD’dan yapılan yazılı açıklamada, “15 Temmuz 2016 gecesi, bir grup askerin başlattığı kalkışma girişimi, 161 vatandaşımızın şehit olmasına, bin 23 vatandaşımızın ise yaralanmasına neden oldu. Vatandaşlarımızın 63’ü Ankara’da, 95’i İstanbul’da, 2’si Muğla’da, 1’i Malatya’da şehit oldu. Otopsisi tamamlanan 158 cenazenin 147’si ailelerine teslim edildi. Cenazelerin ulaşımı, talep olması halinde, AFAD koordinasyonunda yapılmaya devam ediliyor” denildi.
AFAD ekipleri teyakkuza geçirildi
Darbe girişiminin meydana geldiği gece tüm AFAD personelinin görev yaptığı belirtilen açıklamada, “Başbakanlık AFAD, 15 Temmuz gecesi, saat 23.50’de, 81 ildeki AFAD ekiplerini teyakkuz haline geçirerek tüm personeli göreve çağırdı. Saat 03.05’te yaralı vatandaşlarımızın tedavi edildiği hastanelerde, hasta yakınlarının ihtiyaç duyacağı iaşe hizmetini yerine getirmek üzere Türk Kızılayı görevlendirildi. Saat 05.52’de psiko-sosyal destek çalışmalarını yürütmek üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevlendirildi. AFAD İstanbul İl Müdürlüğü 20 personel, AFAD Ankara İl Müdürlüğü ise 50 personel ile görev yaptı. AFAD Ankara ve AFAD İstanbul ekipleri soğutucu araçlarla halkımıza ve görevlilere soğuk su dağıttı. AFAD Ankara, Adli Tıp Kurumu’ndaki çalışmaların daha etkin yürütülebilmesi için çadır kurdu ve personel görevlendirdi. Hayatı pahasına milli duygularla ülkemizi ve geleceğimizi savunan güvenlik güçlerimize ihtiyaç duydukları malzemeler, imkânlar çerçevesinde karşılandı” ifadeleri yer aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.