Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adan: "Üniversitelerimize Hendek Kazdırmayacağız"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, çözüm sürecinde sadece sokaklara, caddelere değil kampüslere de hendekler kazıldığını, milliyetçi ülkücü gençlerin, bölücü hainler karşısında savunmasız bırakıldığını...

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2016 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2016 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, çözüm sürecinde sadece sokaklara, caddelere değil kampüslere de hendekler kazıldığını, milliyetçi ülkücü gençlerin, bölücü hainler karşısında savunmasız bırakıldığını iddia ederek, üniversitelere hendek kazılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan yaptığı açıklamada, "Diyarbakır, Şırnak, Mardin ve Yüksekova’da iki gün içinde verdiğimiz 10 şehidimiz bütün milletimizi derinden sarsmıştır. Diyarbakır’da bombalı araçla düzenlenen saldırıda 1 tondan fazla patlayıcının hainler tarafından bölgeye getirilmesi ve kullanılması acımızı daha da artırmıştır. 10 yıl önce 1 kilo bomba bile bulamayan teröristlerin böylesine yüklü miktarda bombayı nereden, nasıl buldukları, nasıl taşıdıkları gibi soruların cevabı bir an önce açıklığa kavuşturulmalıdır. Anlaşılan odur ki; teröristler sözde çözüm süreci boyunca boş durmamışlardır. AKP uyumuş fakat düşman uyumamıştır. Böylesine bir gafletin sonucunda vatan evlatlarının şehit düşmeleri acımızı daha da katlamıştır. Belçika’yı uyarmaktan geri kalmayan bu zihniyetin kendi vatanımızda, kendi ocağımızda, kendi yollarımızda, kendi karakollarımızda tedbir almamaları ve sadece yayın yasağı ile günü kurtarmaya çalışmaları kara bir lekedir. Brüksel’e istihbarat verenler burunlarının önünü neden görmemektedir?" ifadelerini kullandı.
Son günlerde üniversitelerde başlayan olayların endişe verici boyutlara ulaştığını öne süren Adan, Hacettepe Üniversitesi’nin yaşanan öğrenci olayları nedeniyle tatil edilmesi, hem eğitim adına hem de üniversitelerin geldiği noktayı göstermesi adına üzüntü verici olduğunu belirterek, üniversitelerde de terör kazanının kaynatılmaya başlandığı, bu kazana odun taşıyanların öğrenci kisvesi altındaki bölücüler olduğunu vurguladı.
Ankara’nın orta yerindeki kampüslerde bölücü başının posterlerinin asıldığını ifade eden Adan, Meclis’e 3 km mesafedeki bölücü posterleri için neden suskun kalındığını sorgulayarak şunları dedi:
"Yaşanan olayları ‘karşıt görüşlülerin kavgası’ şeklinde takdim etmek kelimenin tam anlamıyla aymazlıktır. Bu türden ifadeler teröriste cesaret vermektedir. Bölücülük bir görüş olabilir mi? Yiğit Türk genci Fırat Çakıroğlu kardeşimizi geçen sene katledenleri ‘karşıt görüşlü’ şeklinde servis edenler acaba şimdi ne düşünmektedir?"
Adan, Milliyetçiliğin, vatanseverliğin bugün artık görüşten öte bir görev, ödev ve sorumluluk olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:
"Bu hainler karşısında dik durmanın, memleketi teröriste teslim etmemenin bir gereğidir. Terör örgütlerine mensup öğrencileri herhangi bir görüşün mensubu gibi göstermek Türkiye’ye, Türk milletine ve vatansever gençlere yapılacak en büyük kötülüktür."
"Mesele gayet nettir: Bir yanda ister öğrenci olsun ister olmasın teröristler ve bölücü örgüt sempatizanları, diğer yanda bunlara pirim vermeyen vatanseverler, milliyetçiler ve niyetleri sadece okumak, memlekete ve ailesine faydalı olmak gayretindeki gençler vardır" diyen Adan, üniversitelerin birçok bölücü örgütün arka bahçesi yapılmak istendiğini öne sürerek, "Geçmişte sürekli ikaz ettik. PKK’nın üniversite örgütlenmelerine dikkat çektik. Fakat ne yazık ki çözüm süreci adı altında teröriste yol verenler üniversitelerdeki bu bölücü örgütlenmelere de göz yumdular. Bu süreçte sadece sokaklara, caddelere değil kampüslere de hendekler kazıldı" değerlendirmesini yaptı.
Milliyetçi ülkücü gençlerin, bölücü hainler karşısında savunmasız bırakıldığı iddiasını vurgulayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan şöyle devam etti:
"Üniversitelerimizin bölücüler yüzünden huzursuz edilmesine, kampüslerimizin teröristler tarafından işgal edilmesine ve milliyetçi gençlerimizin hedef alınmasına izin vermeyeceğiz. Vatan evlatlarının koluna diken batmasına göz yummayacağız. Üniversitelerimize hendek kazdırmayacağız. Gençlerimiz vatanına, milletine, maneviyatına sahip çıkacaklar ve bu öğrenci kılığındaki bölücülerin oyunlarına asla gelmeyeceklerdir."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.