Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adalet Bakanlığı’nın mülakatları TBMM gündeminde

Adalet Bakanlığı’na alınacak personelin KPSS puan sıralamasına göre değil de mülakata göre alınmasının gerekçesi Adalet Bakanı Kenan İpek’e soruldu. Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesiyle...

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2015 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2015 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adalet Bakanlığı’na alınacak personelin KPSS puan sıralamasına göre değil de mülakata göre alınmasının gerekçesi Adalet Bakanı Kenan İpek’e soruldu.
Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesiyle Adalet Bakanlığı’nda sebebi belirtilmeyen mülakat sınavını gündeme taşıdı.
AK Parti’nin iktidarda bulunduğu 13 yıldan bu yana kamu kurumlarında personel alımlarına ilişkin sözlü mülakatlar yapıldığına işaret eden Milletvekili Nursel Aydoğan, “Bu mülakatların daha yetenekli daha kabiliyetli kişilerin kamu personeli olarak atanması için değil, kendilerine yakın olanların hak etmedikleri halde görevlendirilmeleri ve özellikle muhaliflerin, farklı inanç sahibi yurttaşların elenmesi için yapıldığı yaygın kanı ve düşüncedir. Sınav sonuçları da bunu doğrulamaktadır. Kamu kurumlarında uzmanlık ve mesleki deneyim gerektiren görevlerle ilgili yapılan sözlü sınavlarla pek çok yetenekli genç elenmiştir. Özellikle son olarak şahsıma, Adalet Bakanlığı tarafından İstanbul’da bulunan Adalet dairelerinde görevlendirilmesi amacıyla sözleşmeli zabıt kâtipliği için 21 Şubat 2015 tarihinde uygulamalı ve yine 9-10-11 Mart 2015 tarihlerinde de sözlü olmak üzere yapılan iki sınavla ilgili yapılan bilgilendirme de bunu ortaya koymaktadır.” dedi.

"SINAVLARIN BAŞARILI, BAŞARISIZ LİSTESİ YER ALMAKTA"

Aydoğan, uygulamalı sınavda adayların klavye hız testine tabi tutulduğu ve yine daha önce alınan KPSS puanı ve son olarak da 9-1-11 Mart 2015 tarihlerinde yapılan sözlü mülakat çerçevesinde bir ortalama puan ile başarılı veya başarısız sayıldıklarını belirterek, “Bakırköy Adliyesi’nin resmi internet sitesinde yayınlanan listede Şubat ve Mart aylarında yapılan sınavların başarılı, başarısız listesi yer almakta. Bu listede örneğin Ö.C adlı aday 76.194 KPSS ve klavye hız testinde 90 puan ile Mart ayında yapılan sözlü mülakat sonucunda başarılı sayılır iken, aynı sınavda S.İ 87.616 KPSS puanı ve klavye hız testinden 116, E.T.K 76.352 KPSS puanı ve klavye hız testinden 124 yine son olarak T.Ö.Ö. 76.356 KPSS puanı ve klavye hız testinden 95 ile başarısız sayılmışlardır.” izahını yaptı.

Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan bu bağlamda Adalet Bakanı Kenan İpek’e şu soruları yöneltti:
Alınacak personelin KPSS puan sıralamasına göre değil de mülakata göre alınmasının gerekçesi nedir?
Gerçekleştirilen sözlü mülakatta notlar hangi usullerle verilmiştir?
Zabıt Kâtipliği sınavı için gerekli kriterin klavye hız testi olmasına rağmen, bu hız testinden düşük seviyede puan alan adayların sadece sözlü puanının yüksek olması ile başarılı sayılmaları sözlü mülakat sınavının hakkaniyetle yapılmasını gölgelemez mi?
Sözlü mülakatta alınacak personelin aynı sorular mı sorulmuştur? Soruldu ise bu sorular nelerdir?
09-10-11 Mart 2015 tarihinde yapılan sözlü sınav esnasında görüntülü çekim yapılmış mıdır? Yapılmamış ise gerekçesi nedir?
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.