Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adalet Bakanı Bozdağ’dan Almanya’ya sert eleştiri

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Türkiye’nin içişlerine karışamazsınız. Bu, Alman Adalet Bakanının da haddine değildir, Merkel’in de haddine değildir, başka bakanların da haddine değildir. Hiçbir ülkenin de haddine düşmemiştir" dedi.Adalet...

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2016 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2016 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Türkiye’nin içişlerine karışamazsınız. Bu, Alman Adalet Bakanının da haddine değildir, Merkel’in de haddine değildir, başka bakanların da haddine değildir. Hiçbir ülkenin de haddine düşmemiştir" dedi.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, Almanya’da süren davalara ilişkin Almanya tarafından yapılan açıklamalara işaret ederek, "Türkiye’nin herhangi bir yerine kendileri geldiğinde bizim vekillerimize izin vereceksiniz, bizim adamlarımıza izin vereceksiniz. Siz izin vermezseniz demokrat değilsiniz, Türkiye özgür bir ülke değil’. Peki, yargılamayı takip eden Türk yetkililere neden izin vermiyorsunuz? İzin vermediler. Almanya’nın Hükümeti Sözcüsü Steffen Seibert’e soruyorlar o davayla ilgili, diyor ki ’Alman hükümetinin süren davalarla ilgili görüş belirtmesini ben uygun bulmuyorum’ diyor. Ama Türkiye’de süren davalarda neredeyse hepsiyle ilgili görüş belirtme hakkını hem Sayın Merkel kendinde görüyor, hem hükümet sözcüsü kendinde görüyor, hem Adalet Bakanı kendinde görüyor. Hem de diğer Alman yetkilileri kendinde görüyorlar. Türkiye’nin bağımsız, egemen bir devlet olduğunu, Türk yargısının da Almanya kadar bağımsız ve tarafsız bir yargı olduğunu onlar görmek ve anlamak zorundalar. Siz, Türkiye’nin içişlerine karışamazsınız. Alman Adalet Bakanının da haddine değildir, Merkel’in de haddine değildir, başka bakanların da haddine değildir. Hiçbir ülkenin de haddine düşmemiştir. Türkiye’nin içişlerine karışmak, Türkiye’nin yargısına müdahale etmek onların işi değildir. Türk yargısı bağımsız ve tarafsız bir yargıdır" ifadelerini kullandı.
Bozdağ, konuşmasında şunları kaydetti:
"Türk yargısı bir iş yaptığında Türk yargısının bağımsız olduğunu siz niye kabul etmiyorsunuz? Bakın, Almanya’da PKK terör örgütüyle ilgili onlarca dosyanın soruşturması ve kovuşturması yapılıyor. Yılan hikayesine dönmüş durumda hepsi. Netice alınan dosya neredeyse yok. Şimdi başka ülkelerde de aynı şey var. Resmi kayıtlara göre, 2015 yılında mülteci kamplarına gerçekleştirilmiş tam 901 ırkçı motivasyonlu saldırı var. Bunlardan sadece dörtte biri aydınlatabilmiş, gerisi faili meçhul. Yine 2015 yılında resmi rakamlara göre camilere gerçekleştirilen 75 saldırı var, bunlardan sadece 16’sı ile ilgili soruşturma başlatılmış. Aydınlatılması falan da yok."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.