Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adalet Bakanı Bozdağ: HDP taleplerini iletti

HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ile İdris Baluken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Meclis AK Parti Grubu'nda görüştüler. Yaklaşık 1 saat süren görüşme sonrası açıklama yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hasta tutuklularla ilgili "Cezaevinde...

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2014 20:06
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2014 20:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ile İdris Baluken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Meclis AK Parti Grubu'nda görüştüler. Yaklaşık 1 saat süren görüşme sonrası açıklama yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hasta tutuklularla ilgili "Cezaevinde şu anda tutuklu ve hükümlüler arasında kendi başına hayatını idame ettiremeyecek durumda olanlar, toplum güvenliği bakımından tehlike oluşturmuyorlarsa, cezalarının infazı ertelenmekte, tutuklu ise tahliye olmaktalar. Bunlarla ilgili uygulamada sıkıntılar var. Daha önce biz bu sıkıntıları ortadan kaldırmak için somut tehlike kriterini getirdik. Ancak sıkıntılar devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Hasta tutuklular ile ilgili konuyu insani olarak gördüklerini dile getiren Bozdağ, "İnsani olarak görüyoruz. Tutuklu ve hükümlülerin her biri bize ailelerinin bir emanetidir. Biz onların sağlıklarıyla ilgili her türlü tedbiri almak bizim görevimizdir." dedi. Hasta tutuklularla ilgili sayı vermeyen Bozdağ, şöyle devam etti: "Cezaevinde hayatını tek başına idame ettiremeyeceği, sağlık raporuyla tespit edilmiş kişiler. Eğer toplum güvenliği bakımından tehlike oluşturmuyorlarsa, onların cezalarının altı ay süreyle ertelenmesi söz konusu. Her altı ayda bir gözden geçiriliyor, hastalık devam ediyorsa, erteleme yapılabiliyor, iyileşme varsa, son veriliyor. Tutukluysa tahliye oluyor. Ama 'bunların hepsinin raporu onaylanacak mı' raporlar Adli Tıp Kurumu'na gidiyor. Durumu onlar tetkik ediyor, onay verdikten sonra oluyor."

İmralı ziyaretine ilişkin bir soruya ise Bozdağ, konuyla ilgili olarak HDP heyetinin taleplerini ilettiklerini söyledi. Bozdağ, silah bırakma, geri çekilme gibi konuların konuşulmadığını aktardı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.