Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adalet Bakanı Bozdağ:

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu olan bütün ülkelerde istihbarat teşkilatları yüzde 100 bu kanunların istisnasıdır’’ dedi.Adalet Bakanı...

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 00:31
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 00:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu olan bütün ülkelerde istihbarat teşkilatları yüzde 100 bu kanunların istisnasıdır’’ dedi.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBMM Genel Kurul’da görüşülmekte olan Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısı hakkında bilgi verdi. Bozdağ, kanunla özel nitelikli kişisel verilerin işlenmesinde yasa istisnai sınırlayan kural yetmediğini belirterek, "Bir de Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun belirlediği yeterli koruma önlemleri de olacak. Bu önlemler vars ona da uyacak, öyle işleyecek. Mezhebi, dini çıkartabiliriz. Çıkardığımız zaman bunlar koruma altında olmaktan çıkar. O zaman ne olur? Bunlar korumasız kalır, herkes bunları dilediği gibi işleyebilir. ‘Herkes bunları işlemesin’ diyoruz. İşlemesini yasaklıyoruz. Hangi şartlarda olacağını açık açık ifade ediyoruz’’ ifadelerini kullandı.
"Bunları daha etkin korumak için getirdik. İstisnalar konusu çok tartışıldı" diyen Bozdağ, şöyle devam etti:
"28. madde istisnaları düzenliyor. Birinci istisna, aynı konutta oturan kişilerin birlikte oturduğu kişilerle ilgili veriyi işlemesi. Siz babasınız, annesiniz. Kişi ailesiyle ilgili veriyi istediği gibi değerlendirsin. İki, TÜİK bugün birçok istatistik yapıyor. Araştırma şirketleri inceleme yapıyor, planlama yapıyor, bunları anonimleştirmek suretiyle ancak yapacaklar. Araştırma şirketlerini kapatalım mı, istisna mı tutalım? Biz bunu koymazsak, işini yapamaz. Üçüncü istisna, edebiyat, tarih, bilimsel amaçla ya da ifade özgürlüğü kapsamın da kişisel verilerin işlenmesini istisna tutuyoruz. Sanatla ilgili, edebiyatla ilgili birçok veri işleniyor. Televizyonlar, gazeteler haber yapıyorlar. Bu istisnayı koymazsak, televizyonlar, gazeteler haber yapamaz. Onun özgürce çalışması için, vazifesini milletin beklentilerine uygun yapması için konmuş bir istisnadır. Yoksa kişisel verileri işlemesi için değil, Mili savunma, milli güvenlik, kamu güvenliği, kamu düzeni, ekonomik güvenlik, özel hayatın gizliliği, kişi haklarını ihlal etmemek ve suç olmamak kaydıyla bunları yapabilir diyoruz. Dördüncü olarak. Kişisel verilerin mili savunma, milli güvenlik, kamu güvenliği, kamu düzeni, ekonomik güvenlik sağlamaya yönelik önleyici, koruyucu faaliyetler kapsamında verilerin işlenmesi. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu olan bütün ülkelerde istihbarat teşkilatları yüzde 100 bu kanunların istisnasıdır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.