Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Abdurrahman Öz, AK Parti’nin Aydın’a yaptığı yatırımları anlattı

AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, partisinin Nazilli ilçe binasında yaptığı basın açıklamasında milletvekili seçildiği günden bu yana Aydın için ne söz verdilerse yaptıklarını ifade etti.Partisinin Nazilli İlçe Başkanı Ramazan...

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2017 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2017 10:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Abdurrahman Öz, AK Parti’nin Aydın’a yaptığı yatırımları anlattı

AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, partisinin Nazilli ilçe binasında yaptığı basın açıklamasında milletvekili seçildiği günden bu yana Aydın için ne söz verdilerse yaptıklarını ifade etti.

Partisinin Nazilli İlçe Başkanı Ramazan Satılmış, Gençlik Kolları Başkanı Ufuk Özder, yönetim kurulu üyeleri ve kadın kolları üyelerinin hazır bulunduğu bilgilendirme toplantısında Nazilli için müjdeler de veren Milletvekili Öz, 2014 yılından bu yana kaderine terk edilerek harabeye dönen eski Nazilli Devlet Hastanesinin önümüzdeki Cuma günü yıkım işlerine başlanacağını ve yerine yepyeni bir okulun yapılacağı müjdesini verdi. Öz açıklamasının devamında, “Benim milletvekili olarak görevde bulunduğum süre 2 buçuk seneye ulaştı. Milletvekili olarak seçildiğim ilk günden beri özellikle Nazilli olmasa bile Aydın’a hizmet etmeye gayret ediyoruz. Bu çerçevede, basın toplantımızın asıl konusu Nazilli ve çevresine yaptığımız yatırımlar ile ilişkin genel bir değerlendirme yapmak. Öncelikle Nazilli’mizin en büyük sorunu olarak gösterilen eski devlet hastanesinin, SSK hastanesinin ve polis okulunun yeri ile ilgili güzel gelişmeler oluyor. Biliyorsunuz, daha önce yaptığımız çalışmalar çerçevesinde eski hastanenin yeri Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmişti. Yeni devlet hastanesinin önündeki okul binasının da Sağlık Bakanlığı’na devri sağlanmıştı. Bu çerçevede eski devlet hastanesinin bina raporları olumsuz geldi. Raporun gelme süreci uzadığından dolayı istenmeyen bir kısım olaylar da oldu. Bu kısımda güzel bir gelişme yaşandı. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan oranın yıkımına ilişkin onay aldık. İşlemlere en kısa zamanda başlıyoruz. Normal şartlarda yıkımı Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapması gerekiyordu fakat Nazilli Belediyesi, Nazilli Belediyespor’a katkı sağlayacağını da belirterek belediye olarak yıkımı üstlenebileceklerini ifade etti. Biz de, hepsi devletimizin kurumu olması nedeniyle ve Nazilli Belediyespor’un bundan yararlanacağını düşündüğümüzden dolayı da Milli Eğitim Müdürlüğü ile Nazilli Belediyesi arasında bir protokol yapıldı. Bu protokol çerçevesinde, önümüzdeki Cuma günü Nazilli Belediyesi, eski hastanenin yıkımına başlayacak ve yıkım bittikten sonra önümüzdeki dönemde, AK Parti İktidarı olarak güzel bir okul yapımını takip edeceğiz. Orayı Nazilli’mizin kullanımına açmış olacağız. Nazilli’nin önemli bir sorununu da çözmüş olacağız.”

“Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu bu yılda yerinde hizmet verecek”

Nazilli Devlet Hastanesi’nin karşısındaki Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu’nun bu yılda yerinde hizmet vereceğini ifade eden Öz, “Okulun normal şartlarda bu sene Sağlık Bakanlığı’na devri yapıldı. Hastanenin açılması gerekiyordu ama öğrencilerin okul ihtiyacı olduğundan dolayı birim amirlerinin Kaymakam Bey ile yaptığı toplantıda vardıkları karara göre okul binasının bu sene de eğitimde kullanılmasına karar verilmiş. Bize böyle bir bilgi verdiler. Biz de "Nazilli için en iyisi ne ise o olsun" dedik. İdare amirlerinin verdiği kararlar çerçevesinde Nazilli Devlet Hastanesi’nin önündeki okul binası, bu sene de okul olarak kullanılmaya devam edecek ama oranın mülkiyeti hastaneye geçti. Okul ihtiyacı başka bir yerden karşılandıktan sonra orayı da Nazilli Devlet Hastanesi bünyesine katacağız.”

Eski SSK Hastanesinin yerine yeni birimler kurulacak

Öz, Nazilli için kanayan yara olan 2. önemli yer olan eski SSK Hastanesi’nin yerinin sağlık bakanlığının da onayı ile yeniden yapılandırılacağını belirterek, “Buranın yazısını da Sağlık Bakanlığı’ndan takip ettik. 15 gün önce onayı çıktı ve İl Sağlık Müdürü bu konuda bilgi verdi. 2 tane bloktan bir tanesi kullanıma uygun olduğundan dolayı orada bir tamirat, tadilat yaparak Sağlık Bakanlığı’nın yeni konsepti olarak Sağlıklı Hayat Merkezi olacak. Çürük olan blok yıkılacak ve oraya Ağız Diş sağlığı Merkezi, yanına da 112 binası yapacağız. Nazilli’de şu an 2 adet 112 merkezi bulunuyor. Fakat bunların yerleri ile ilgili sorunları bulunduğundan dolayı 2 adet yeni bina yapılacak ve onlar da buralara taşınacak. Bu şekilde bu sorunu da böyle çözmüş olacağız. Tatil ve ya bayram dönemi bizim için pek bir rehavet dönemi değil. Çalışmaları aynı hızla takip etmekteyiz.”

“Yıkılan polis okulunun yerine kaymakamlık binası yapılacak”

Üçüncü önemli sorunun yıkılan polis okulunun ne yapılacağı konusu olduğunu belirten Milletvekili Öz, “Polis Okulu arazisi de Nazilli’nin büyük sorunlarından biri. Burası ile ilgili değişik öneriler var. İş yapış açısından, gerek kamuoyuna gerek sizlere, bu zamana kadar hep açık oldum. Teklifleri hep değerlendirdik. İyi olanın ve faydalı olanın peşinde koştuk. Polis okulu arazisi ile ilgili de bakanlığın çalışmaları var. Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük ile geçen gün görüştük. Kaymakamlık binası ihtiyacı yoğun olarak var. Adliye ve kaymakamlık binaları yan yana olduğundan dolayı Kaymakamlık Binası’nı sıkıştırıyor. Kaymakamlık Binası’nı, Polis Okulu’nun oralarda bir yere yerleştirmek istiyoruz. Polis Okulu arazisi 36 bin metrekarelik çok büyük bir alan. ‘Kaymakamlık Binasının ne kadar bir alana ihtiyacı var ise bunu keşfedelim. Geri kalan alanlara ise diğer birimleri yerleştirelim’ diyoruz. Boşa çıkan eski Kaymakamlık Binası’nı da Adliye’ye vermeyi düşünüyoruz. Buna ilişkin yazışmaları da yaptık.” dedi.

“Diğer çalışmalar da hızla devam ediyor”

Nazilli ve çevre ilçelerdeki diğer çalışmaları da değerlendiren Öz, “Denizli yolu üzerinde Vergi Dairesi İnşaatımız devam ediyor. Müteahhitle olan sözleşmenin Bakanlıkça feshedilmesinden sonra yarım kalan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu İnşaatının da Eylül ayı içerisinde tamamlanma ihalesini yapacağız. 5 milyon 300 bin TL değerli yüzme havuzumuzu Nazilli’ye kazandıracağız. Bizim Aydın’a da bir yüzme havuzu sözümüz var. Umarım onu da en kısa sürede yapacağız. Diğer yarım kalan binamız olan Kültür Merkezimizin malzemeleri de şu an gelmiş durumda. Orada bir tadilat-tamirat ihalesi yapılması gerekiyor. Geçen hafta gittiğimizde görüştük; bunun ödeneği de 410 bin TL. İnşallah buranın onarım, tadilat ve tamirat ihalesi yapılacak ve Kültür Merkezi’ni de kazandırmış olacağız. Ekim ayı içerisinde 7 milyon 500 bin TL ihale bedelli bin 500 kişilik, 4 antrenman salonu olacak şekilde Nazilli Belediyesi ile görüşerek bahsettiğimiz Kapalı Spor Salonu’nun ihalesini de bitirmiş olacağız. Kuyucak da ise Genel Yönetim ve Milletvekilinin uyumlu çalışmasının meyvesini görüyoruz aslında. Biliyorsunuz Kuyucak’ta TOKİ konutları yükseldi. Bunun 1. etabı bitmek üzere. Yeterince talep olursa buraya 2. bir etap daha yapmak istiyoruz. Kuyucak Stadının bulunduğu yeri Belediye park yapacak. Bunun da görüşmeleri yapıldı. Stat ise Çobanisa da bir yere taşınıyor. Bu sayede bu mahallemizde bir kazanım yapmış olacak. Bunun da yazışmalarını takip ediyoruz. Burada biliyorsunuz pazar yeri projesi vardı. Bunu da aynı şekilde takip etmekteyiz. Biz, yapılan işlere milletvekili veya belediyenin işi olarak değil AK Parti’nin yaptığı işler olarak baktığımızdan dolayı her zaman destekleyeceğiz ve takip edeceğiz. Yine Kuyucak Lisesi’ni bu eğitim döneminde güzel bir eser olarak kazandırmış bulunacağız.” dedi.

“Aydın Halkına hizmet ediyoruz”

Öz, “Buharkent ilçemizde spor tesislerimiz var. 2017 sonunda Karacasu yolu da bitmiş olacak. Yenipazar’da hastane inşaatımız sürüyor. Sultanhisar ve Köşk’te de hastane inşaatlarımız var. Otoban projemiz var. Bu konuda da en son Ulaştırma Bakanımızla görüştüm. Bakanımız da "6 aylık plan içerisinde de bu otobanı yapacağız" dedi. Artık otoban ve şehir hastanesi konusunda hassasiyetimi biliyorlar. Bizim görevimiz bunlara ilişkin kamuoyunu oluşturmak. İnşallah burada da güzel gelişmeler olacak ve Aydınlımıza da verdiğimiz sözleri tutmuş olacağız. Aydın’ın diğer ilçelerinde de benzer yatırımlar var. Biz şunu ifade etmek istiyoruz, AK Parti olarak Aydın’ımıza hizmet kazandırmaya ve Aydınlımızın en iyi hizmeti alması için elimizden geldiğince, teşkilatlarımız ile birlikte çalışmaya gayret ediyor ve bundan sonra da gayret edeceğiz. Hedefimiz 2019 yılında yapılacak yerel seçimlerde Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni AK Parti olarak almak. Buna da yakın olduğumuzu düşünüyorum. İnsanların bizim çalışmalarımızı gördüğünü ve takdir ettiğini düşünüyorum. Umarım ki 2019 yılında yerel seçimlere kadar sözlerini yerine getirmiş bir siyasetçi, bir milletvekili olarak karşınızda bulunurum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.