Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Abdullah Öcalan terör örgütü lideri olmak için çok fırın ekmek yedi"

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, terör örgütü üyesi ve lideri olmanın kolay olmadığını belirterek, "Abdullah Öcalan terör örgütü lideri olmak için çok fırın ekmek yedi." dedi.Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Öztürk,...

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2014 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2014 14:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, terör örgütü üyesi ve lideri olmanın kolay olmadığını belirterek, "Abdullah Öcalan terör örgütü lideri olmak için çok fırın ekmek yedi." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Öztürk, bugünlerde televizyonlarda geçmişteki dönemlerle benzer görüntülerin yaşandığını, sadece söylemlerin farklı olduğunu ifade etti. Dün Mustafa Balbay, Nedim Şener, Ahmet Şık, Tuncay Özkan gibi gazetecilerin tutuklandığını, bugün de Zaman gazetesi ve Samanyolu grubu yöneticilerinin tutuklandığını dile getiren Öztürk, demokrasiye, medyaya darbenin 14 Aralık'ta değil çok önce yapıldığını ifade etti.

CHP olarak geçmişte de şimdi de gazetecilere yönelik tutuklamaları basın özgürlüğüne darbe olarak değerlendirdiklerini anlatan Öztürk, "Dün gazeteciler için silahlı terör örgütü yönetmek ve üyesi olmaktan yapılan suçlamalar bugün de yapılmaktadır. O gün silahların nerede olduğunu, cebir ve şiddeti gösteremediler, bugün de gösteremiyorlar." diye konuştu.

Hukukçuların 'Dün bize yaptılar bugün de onlara, oh oluyor' deme hakkının olamayacağını belirten Öztürk, hukukçuların duygularıyla hareket edemeyeceğini, haksızlığa, hukuksuzluğa karşı çıkmanın kendi asli görevi olduğunu söyledi.

14 Aralık medyaya darbe operasyonuyla ilgili bir soruya Öztürk, terör örgütü üyesi ve lideri olmanın kolay olmadığını belirterek, "Abdullah Öcalan terör örgütü lideri olmak için çok fırın ekmek yedi." dedi. Yasa dışı dinlemenin delil gösterilmesiyle ilgili bir soruya karşılık Öztürk, dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın sözlerini hatırlattı. Konuya ilişkin Meclis'e verdikleri tekliflerin hiçbirinin AKP tarafından reddedildiğini hatırlatan Öztürk, yasa dışı dinlemelerin kabul edilemeyeceğini vurguladı. 4 eski bakanla ilgili soruşturma komisyonu kararına ilişkin bir soru üzerine Öztürk, "Eski bakanların haklarındaki bu iddiaların açıklığa kavuşması için yargıya gidip aklanmaları gerekir." şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Anayasa Mahkemesi için arka bahçeleri olduğunu söylediğini aktaran Öztürk, "Anayasa Mahkemesi'ne gitmeleri lazım. Arka bahçelerinden niye bu kadar korkuyorlar? Göreceğiz ellerini, ayaklarını mı yoksa bacaklarını mı koparacaklar?" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.