Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Abdullah Gül: Yeni parti söylemlerinin aslı yoktur, doğru değildir

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni parti kurmasıyla ilgili bir soru üzerine, bunun doğru olmadığını açıkladı. Gül, “Zaman zaman yeni parti gibi söylemler var. Aslı yoktur. Doğru değildir.” dedi. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri...

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2014 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2014 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni parti kurmasıyla ilgili bir soru üzerine, bunun doğru olmadığını açıkladı. Gül, “Zaman zaman yeni parti gibi söylemler var. Aslı yoktur. Doğru değildir.” dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri ziyaretinin ilk programında Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’yi ziyaret etti. Gül, başkanlık makamında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Burada 7 yıllık görev süresini de değerlendiren Gül, cumhurbaşkanlığı görevini ve bayrak yarışını devrettiği Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın bu bayrağı daha ileri götüreceğine inandığını açıkladı.

“Siyasete geri dönmeyi düşünüyor musunuz. Dönerseniz AK Parti içinde mi olur?” sorusunu yanıtlayan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Şunu söylemek isterim ki, zaman zaman yeni parti gibi söylemler var. Aslı yoktur. Doğru değildir. Bunlarla ilgili açıklama yaptım. Ben bu ziyaretimde, bu büyük asil milleti temsil etmeyi, sorumluluğunu ve şerefini yaşadıysam, bu şehir ve insanların desteği ile oldu. Bu ziyaretim hem hemşehrilerime borcumu ödemem, onlara teşekkür için geldim.” diye konuştu.

Gazetecilerin ısrarla ikinci kez siyasete dönmesiyle ilgili soru üzerine Gül, açıklamasını şöyle tamamladı: “Cumhurbaşkanlığı, şuanda arkadaşlarıma hep yardımcı olacağım. Hükümetimize Sayın Cumhurbaşkanımıza, daha iyi nasıl başarılı olacağı yönünde yardımcı olacağım. Destek olacağım. Arkadaşlarımla her zaman gurur duyuyorum. Başarılar diliyorum.”

Gül, Büyükşehir Belediyesi'ndeki açıklamalarında Başbakan Ahmet Davutoğlu ve arkadaşlarından övgülerle bahsederek, hükümetin görevi başında olduğunu ve çalışmalar yaptığını, kendisinin de destek olacağını dile getirdi. Kayseri ile ilgili de övgülerle bahseden Gül, Kayserili hemşehrilerinin siyasete girdiği günden beri büyük destek olduğunu ve kendilerine yakışır görev yaptığını ifade etti.

11. Cumhurbaşkanı Gül, Büyükşehir Belediyesi ziyareti sonrasında Hunat Camii'ne cuma namazı kılmak için geldi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.