Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD Savunma Bakanı Carter, TBMM’yi ziyaret etti

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 15 Temmuz darbe girişiminde hasar gören bölümlerini ziyaret etti.Bölgesel güvenlik konuları ve Irak ile Suriye’deki gelişmeleri Türk yetkililerle görüşmek üzere sabah...

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2016 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2016 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 15 Temmuz darbe girişiminde hasar gören bölümlerini ziyaret etti.
Bölgesel güvenlik konuları ve Irak ile Suriye’deki gelişmeleri Türk yetkililerle görüşmek üzere sabah saatlerinde Ankara’ya gelen ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, TBMM’yi ziyaret etti. Meclisin 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde hasar gören bölümlerini ziyaret eden Carter’a Milli Savunma Bakanı Fikri Işık eşlik etti. Bakan Carter, ziyaret esnasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Taziye dileklerimi iletmek istiyorum. Bu kişiler demokrasi ve özgürlük için savaşmıştır ve bunların görüntüleri tüm dünyada ABD dahil olmak üzere görünmüştür. Bu bağlamda bütün dünya bu korkunç olayın kahramanlarını görmüştür. Biz bu bağlamda Türkiye’nin güçlü bir müttefiki olmaya devam edeceğiz. Türkiye’deki demokrasiye desteğimizi vermeye devam edeceğiz. Bugün burada olmaktan dolayı çok memnunum. Sayın Bakan Işık ile burada görüşmek benim için çok büyük bir mutluluk oldu. Bu fırsatı kullanırken Sayın Cumhurbaşkanına da benimle görüşmek için zaman ayırdığı için çok teşekkür ediyorum. Kendisiyle görüşmek benim için büyük mutluluk. Burası çok etkileyici bir alan” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.