Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'ABD, Gülen'i iade etmezse...'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fethullah Gülen'in iadesi süreci için ABD'ye hareket etti. Bozdağ, "İadenin olmaması veya sürecin zamana yayılması ilişkilerimizi olumsuz etkiler" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2016 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2016 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'ABD, Gülen'i iade etmezse...'
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fethullah Gülen'in iade süreci ile ilgili görüşmeler yapmak üzere ABD'ye hareket etti. Bozdağ, hareketinden önce basın mensuplarına ziyarete dair açıklamalar yaptı. Bozdağ şunları söyledi:

"Hem Türkiye'den başka ülkelerin istediği iade dosyalarına bakıldığında bizim Fethullah Gülen'in idadesi için hazırlanan dosya altı en dolu, iade şartlarını tamamen karşılayan dosyadır.

Türkiye'de bu kadar büyük suçlara karışmış 241 vatandaşın ölümüne yol açmış talimatı veren birisi ABD'de yaşıyor. Ve oradan terör örgütünü hala yönetiyor. Tükiye olarak bir terör örgütünün ABD'de yaşayan biri tarafından hiçbir kısıtlamaya tabi olmadan yönetmeye devam etmesini kabul etmemiz mümkün değildir.
ABD Adalet Bakanlığı bu konuda yakın çalışma isteğini ortaya koydu. Umarız bu konuda Türkiye'nin beklentilerine ve aramızdaki anlaşmanın gereklerine uygun bir sonuç elde edilir.

'GEÇİCİ TUTUKLAMA TALEBİNİ YİNELEYECEĞİZ'

Fethullah Gülen'in terör örgütünü hala yönetmesi ve başka ülkeye kaçmaması için geçici tutuklanmasını talep ettik. Aramızdaki anlaşma gereği bu tedbirin yerine getirmeleri gerekiyor. Bu talebimizi yineleyeceğiz.

Bu kez de bir sonuç alınamazsa Türkiye'nin tavrı ne olacak?
ABD'de Fethullah Gülen'nin yaşıyor olması, Türk halkının ABD'ye bakışını olumsuz etkiliyor. Bu durum büyük rahatsızlık yaratıyor. Bunun bu şekilde devam etmesi veya iade sürecinin zamana yayılması elbette Türkiye-ABD ilişkilerini olumsuz etkileyecektir.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.