Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AB ile vizeler kalkıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya milletvekili adayı Mevlüt Çavuşoğlu, AB ile vizelerin 2 yıl içinde kalkacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2015 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2015 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AB ile vizeler kalkıyor

Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (KONYSİAD) geleneksel kahvaltılı toplantısının konuğu Mevlüt Çavuşoğlu oldu. Ülkenin istikrarının, güvenliğinin her şeyden önemli olduğunu anlatan Çavuşoğlu, terörün her türlüsünü lanetlediklerini, terörün ırkının, cinsinin laik veya radikalinin olmadığını, terörün her türlüsüne karşı olduklarını belirtti.
Türkiye’nin bir ateş çemberi içinde olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "Kim yaparsa yapsın teröre karşı mücadeleyi sürdürmek gerekiyor. Türkiye bir ateş çemberi içindedir. Türkiye bu ateş çemberi içinde istikrarını sürdürüyor. Türkiye’de şu an 2 milyondan fazla mülteci var. Avrupa’ya 150 bin mülteci gitti diye Avrupa karıştı" dedi.

Son yıllarda dünyada yaşanan ekonomik krizlere rağmen Türkiye’nin dünyanın en büyük ekonomilerinden biri haline geldiğine dikkat çeken Çavuşoğlu, "Türkiye, Dünyanın 17’nci, Avrupa’nın ise 6’ncı büyük ekonomisidir. BM’de 195 ülke var. 195 ülkede Türk malları bulunuyor. 70’den fazla ülkeye vatandaşlarımız vizesiz girebiliyor. AB ile de vize konusunda anlaşmalar yapıldı. 2 yıl içinde AB ile vizeler kalkacak. Türk vatandaşları İngiltere ve İzlanda hariç, çünkü onlar Schengen üyesi değil. Bütün Avrupa ülkelerinde rahatça dolaşabilecekler’’ diye konuştu.

"TURİZMDE DAHA DA BÜYÜYECEĞİZ"

Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin son 25 yılda turizmde çok büyüdüğüne işaret ederek, "Antalya’ya 3 milyon turist geliyordu, bugün 13 milyon turist geliyor. Türkiye turizmden 8 milyar dolar gelir elde ederken bugün 33 milyar dolar gelir elde eder hale geldi. Hedef 2023 yılında 50 milyon turist ve 50 milyar dolar gelirdir. Türkiye bunu başarır. Antalya da bu hedeflere ulaşır. Ancak bunun için alt yapısının yapılması, kolay ulaşımın sağlanması, albenisi olması gerekiyor. Antalya’nın her türlü alt yapısı tamamlanıyor. Köprüler, otoyolları, yollar yapılıyor. Kurvaziyer limanı ve yeni yat limanları yapılacak. Gazipaşa’dan Kaş ilçesine kadar duble yollar yapılacak. Antalya’nın Anadolu’ya açılan yollarını duble yollarla birleştireceğiz. Antalya’ya hızlı tren gelecek. Proje çalışmaları sürüyor. 2019 yılına kadar yapılması planlanıyor. Antalya’nın iki havaalanı var. Kaş bölgesine de bir havaalanı yapılması için fizibilite çalışmaları sürüyor. 3 yer belirlendi. Antalya’ya 20 milyon turistin gelmesini istiyorsak Antalya’nın albenisini artırmalıyız. Bunun için çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Kongre turizmine önem veriyoruz. Şu anda Antalya’da 3 adet büyük kongre merkezi inşa ediliyor. Antalya’nın kış turizminden daha fazla pay alması içinde çalışıyoruz. Antalya’nın en büyük projesi Boğaçayı projesidir. Boğaçayı projesi mega projedir. Bunu devletle işbirliği içinde yapacağız’’ ifadelerini kullandı.

"TERÖR VE GÖÇMEN KRİZİ UMUTLARIMIZI GÖLGELEYEBİLİYOR"

KONYSİAD Başkanı Bora Terzioğlu ise yaptığı konuşmada, Ankara’da 10 Ekim tarihinde ‘Emek, Barış, Demokrasi Mitingi’ öncesinde Tren Garı önünde meydana gelen ve 97 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 508 vatandaşımızın yaralandığı Cumhuriyet tarihimizin en kanlı terör saldırısını şiddetle kınadığını ve lanetlediğini söyledi. Terzioğlu, bu hain saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralananlara acil şifalar diledi. Terzioğlu, bir an önce saldırının tüm yönleriyle açıklığa kavuşturulmasını ve faillerin yakalanmasını arzu ettiklerini, devletimizin ilgili tüm birimlerini benzer olayların tekrarının önlenmesi için gerekli olan ilave tedbirleri almaya, içinde bulunduğumuz bu süreçte tüm siyasetçilerimizi ve vatandaşlarımızı sağduyulu ve sorumlu davranmaya davet ettiklerini ifade etti. Terzioğlu şunları söyledi:
"Günümüzde küreselleşmenin yarattığı birçok fırsat çerçevesinde kalıcı barış, daha fazla ekonomik kalkınma, istikrar ve refah umudumuzun daha canlı olması gerekirken, son dönemde, klasik güvenlik sorunlarının yanı sıra özellikle ülkemizde ve bölgemizde sıkça karşımıza çıkan siyasi ve ekonomik istikrarsızlık, terörizm, sınır ötesi suç şebekelerinin faaliyetleri ile göçmen krizi gibi sorunlar maalesef bu ümidimizi gölgeleyebilmektedir. Ülkemiz fırsat ve risklerin en yoğun etkileşim içinde bulunduğu bir coğrafyada yer aldığından, yaşanan değişimin ve gelişmelerin hızına ayak uydurarak gerekli adımları zamanında atabilmek, bugün karar alıcıların ve siyasetçilerimizin önündeki en önemli sınamalardan biri haline gelmiştir.Temennimiz ülkemizin birlik ve beraberlik içerisinde siyasetten, ekonomiye, bilimden teknolojiye, sosyal ve kültürel politikalara kadar her alanda daha güçlü, daha gelişmiş, daha saygın ve ileri demokrasi standartlarına kavuşmasıdır. Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de işaret ettiği üzere muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Önümüzdeki dönemde, doğal güzelliklere ve tarihsel zenginliklere sahip Antalya’mızda da turizm, sanayi ve hizmet sektörlerinde büyüme ve gelişme kaydedilerek daha iyi bir performans sergilenmesi en büyük isteğimiz. 13-14 Mayıs 2015 tarihlerinde düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın ardından Kasım ayında G-20 toplantısının, seneye ise EXPO 2016’nın Antalya’da gerçekleştirilecek olmasından büyük bir mutluluk duyuyoruz. Antalya’mızın tanıtımı ve imajı için son derece yararlı olacak bu toplantıların şehrimizde yapılmasının sağlanmasında Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun payının ve emeğinin büyük olduğunu da biliyoruz. Bununla birlikte, Irak ve Suriye’deki gelişmeler, bu gelişmelerle bağlantılı olarak Rusya ile yaşadığımız gerginlikler, sınır bölgemizdeki DEAŞ terör örgütünün faaliyetleri, Avrupa’da ülkemize ilişkin güvenli kaynak ülke tartışmaları ve göçmen krizi gibi konuların başta Antalya olmak üzere ülkemize gelecek turist sayısında düşüşe neden olacağı endişesini de taşıyoruz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.