Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AB Bakanı Çelik, Birleşik Krallık Avrupa Bakanı Duncan ile telefonda görüştü

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Birleşik Krallık Avrupa Bakanı Sir Alan Duncan’ın talebi üzerine bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.Avrupa Birliği Bakanlığı kaynaklarından AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik’in...

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2016 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2016 18:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Birleşik Krallık Avrupa Bakanı Sir Alan Duncan’ın talebi üzerine bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Avrupa Birliği Bakanlığı kaynaklarından AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik’in Birleşik Krallık Avrupa Bakanı Duncan ile yaptığı görüşmesine ilişkin alınan bilgiye göre, görüşmede Bakan Çelik, Bakan Duncan’a, darbe girişiminden üç gün sonra Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaret ve demokrasiye verdiği destek için tekrar teşekkür etti ve bu zor zamanda Birleşik Krallık tarafından sergilenen dayanışmanın unutulmayacağını belirtti.
Birleşik Krallık Avrupa Bakanı Duncan’ın ise ziyaretinin ve demokrasiye verdiği desteğin Türkiye tarafından takdir edilmesinin ve bunun kamuoyu ile paylaşılmasının memnuniyet verici olduğunu belirttiği öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre görüşmede, Bakan Çelik darbe girişiminin ardından Türkiye’de FETÖ terör örgütüne karşı alınmakta olan önlemler hakkında bilgi verildi.
Birleşik Krallık Avrupa Bakanı Duncan’ın ise terörle mücadele alanında Türkiye ile her zaman yakın işbirliği içinde olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirttiği öğrenildi.
Öte yandan alınan bilgiye göre, AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik, Birleşik Krallık’ın AB’den ayrılma kararının ardından Avrupa Bakanı olarak görevlendirilen Bakan Duncan’a, Avrupa’nın geleceğinin şekilleneceği önümüzdeki dönemdeki önemli görevinde başarılar diledi ve iki bakan, yakın gelecekte yüz yüze görüşmek üzere mutabık kaldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.