Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

4. Türk Dili Konuşan Ülkeler Milli Kütüphane Başkanları Konferansı

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "Türk dili konuşan ülkeler arasındaki işbirliğinin her düzeyde genişlemesi ve derinleşmesi için üzerimize düşen her türlü katkıya hazırız" dedi.Kültür ve Turizm Bakanı Avcı, Ankara’da Milli...

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2016 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2016 12:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "Türk dili konuşan ülkeler arasındaki işbirliğinin her düzeyde genişlemesi ve derinleşmesi için üzerimize düşen her türlü katkıya hazırız" dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Avcı, Ankara’da Milli Kütüphane’de düzenlenen ’4. Türk Dili Konuşan Ülkeler Milli Kütüphane Başkanları Konferansı’na katıldı. Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ve Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa S. Kaçalin’in de bulunduğu konferansta konuşan Bakan Avcı, "Milli kütüphaneler gerçekten bizim Türkçe konuşan, Türk dili konuşan ülkeler arasındaki işbirliği bakımından en stratejik kurumlarımızın başında gelir. Çünkü her milli kütüphane aynı zamanda milli hafıza demek. Aynı zamanda ortak hafızamız demektir. Bu ortak hafızayı daha çok birlikte yaşatmak, birlikte canlandırmak bakımından da milli kütüphane yöneticilerine büyük bir sorumluluk düşüyor. Dördüncü konferansta inşallah milli kütüphanelerimiz arasındaki ilişkilerin kurumsallaşması yönünde ciddi, köklü, düzenleyici kararlar alacağınızı ümit ediyorum" diye konuştu.
"Kurumsallaşma yönünde atılacak adımlar konusunda bakanlık olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazırız"
Bakanlık olarak Türk dili konuşan ülkeler arasındaki işbirliğinin her düzeyde genişlemesi ve derinleşmesi için her türlü katkıya hazır olduklarını bildiren Bakan Avcı, "Milli kütüphaneler arasında kurumsallaşma yönünde atılacak adımlar konusunda da bakanlık olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. TÜRKSOY’a çok teşekkür ediyorum. TÜRKSOY bugüne kadar Türk dili konuşan ülkeler arasındaki kültürel ve sanatsal işbirliğinin artması için çok yararlı faaliyetlere imza attı. Bundan birkaç ay önce İstanbul’da TÜRKSOY üyesi ülkeler ile UNESCO Milli Komisyonu arasında bir toplantı gerçekleşti. Çalışmalarınızın başarılara vesile olmasını diliyorum. İnşallah milli kütüphanecilerimiz arasındaki gerek materyal değişimi, gerek personel eğitimi konusunda çok daha yakın işbirliğinin temellerini konferansta atmış olacağız" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.