Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

25. dönem MHP milletvekiline ihraç şoku

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çanakkale İl Başkanı Hakan Pınar, 25. dönem MHP Çanakkale Milletvekili İbrahim Kürşat Tuna ve beraberindeki 5 kişinin üyelikten kesin ihraç talebi ile il disiplin kuruluna sevk edildiğini söyledi.İl Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2016 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2016 16:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
25. dönem MHP milletvekiline ihraç şoku
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çanakkale İl Başkanı Hakan Pınar, 25. dönem MHP Çanakkale Milletvekili İbrahim Kürşat Tuna ve beraberindeki 5 kişinin üyelikten kesin ihraç talebi ile il disiplin kuruluna sevk edildiğini söyledi.
İl Başkanı Hakan Pınar, parti binasında düzenlediği toplantıda, İbrahim Kürşat Tuna, İsmet Balkan, Ender Çerdik, Ziya Süer, Nagihan Tuna, İsmail Ulubay ve Mehmet Vehbi Tayyar üyelikten kesin çıkarılma talebiyle öte yandan Adnan Mecü ile Muharrem Samanoğlu’nun uyarı gerektiren haller başlıklı hükümlerin uygulanması talebiyle il disiplin kuruluna sevk edildiğini açıkladı.
Kendilerinin bir dönem ’Meral Akşener’ grubunu kollamakla suçlandığını belirten Hakan Pınar, "Hepinizce malum olduğu üzere uzun süredir süreci sabır ve itidalle takip ediyorduk, hatta zaman zaman basın mensubu bazı arkadaşlar tarafından tırnak içinde ’Meral Akşener’ grubunu kollamakla suçlandık, ancak hep içimizde bir umut vardı. Arkadaşlarımızın disiplinsiz davranışlarına bir an önce son vereceği, yanlış hesabın Bağdat’tan döneceği ve tekrar teşkilat disiplinine tabi olacağı beklentisini taşımaktaydık. Ancak geçen sürede üzülerek gördük ki bizim bu kucaklayıcı tavrımız muhataplarımız tarafından olumlu değerlendirilmeyip tam aksine daha pervasızca parti iç disiplinine aykırı davranışları körüklemekte, basın açıklamaları peşi sıra yapılmakta, sosyal medyada da eleştiri sınırları aşılarak hakarete ulaşan ifadeler havada uçuşmaktadır" dedi.
Disiplinsiz davranışı sebebiyle Çanakkale Belediye Meclisi Üyesi Ufuk Demirbaş’ın da partiyle ilişkisinin kesildiğini belirten İl Başkanı Hakan Pınar, "Ufuk Demirbaş’ın disiplinsiz davranışlarından dolayı partimizle olan ilişkisi sona erdirilmiş olup, Çanakkale Belediyesi’ne yazı yazılmak suretiyle meclis salonundaki MHP grubu tabelasının kaldırılması talep edilecektir. Milliyetçi Hareket Partisi seçmenlerinin oyları ile seçilen ve sayın Mustafa Doğan’ın istifası üzerine sıradaki aday sıfatıyla meclis üyesi olan Ufuk Beyin istifa etmesi ve sıradaki üyeye yerini bırakmasının erdemli bir tavır olacağı kanaatini de taşıdığımızın bilinmesini istiyorum. Elbette kanuni zorunluluk yoktur ve takdir kendisinindir" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.