Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

20 ilde demokrasi nöbetine katılan vatandaşlarla yapılan araştırma ses getirdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, "Demokrasi ve birliktelik nöbetlerinin tutulduğu 20 ilin meydanlarında anlık olarak ve geniş bir denek sayısıyla yapılan çalışma ses getirmiştir. Bu araştırma, 15 Temmuz’da silahsız bir...

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2016 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2016 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, "Demokrasi ve birliktelik nöbetlerinin tutulduğu 20 ilin meydanlarında anlık olarak ve geniş bir denek sayısıyla yapılan çalışma ses getirmiştir. Bu araştırma, 15 Temmuz’da silahsız bir biçimde tankların karşısına çıkan halkın iradesinin yansıdığı sonuçları ortaya koymuştur" dedi.
AK Parti AR-GE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz gecesi Türkiye’nin yaşadığı darbe girişiminin dünya tarihine örnek olacak bir direnişle bertaraf edildiğini belirterek, "Ancak bu benzeri olmayan duruşun dünyaya anlatılmasında ciddi sorunlar ve açmazlar yaşanmaktadır. Özellikle konuya ilişkin can alıcı detayların ve parametrelerin gözler önüne serilmesi, söz konusu süreci anlamayı sağlayacak olan en önemli anahtarlardan birisidir. Şurası açıktır ki milletimizin sergilediği demokrasi mücadelesi dünya kamuoyunda ciddi tartışma konusu oldu. Bir yandan bu mücadeleyi manipüle etmek isteyen çevreler, öte taraftan bu milletin sahip olduğu birliktelik ruhu karşısında hayranlığını gizlemeyenler. Ülkemizde olup bitenlerin doğru bir şekilde aktarılmasına giden yollardan birisi de yerinde ve zamanında yapılacak olan kamuoyu araştırmalarıdır. Bu doğrultuda AK Parti AR-GE Başkanlığı olarak hain darbe girişiminin hemen ardından konuyla ilgili çalışmalarıyla bilinen önemli araştırma şirketlerinden birisine geniş kapsamlı bir çalışma yaptırılmıştır. Demokrasi ve birliktelik nöbetlerinin tutulduğu 20 ilin meydanlarında anlık olarak ve geniş bir denek sayısıyla yapılan çalışma ses getirmiştir" ifadelerini kullandı.
Hotar, açıklamasında şunları kaydetti:
"Esasında bu araştırma, 15 Temmuz’da silahsız bir biçimde tankların karşısına çıkan halkın iradesinin yansıdığı sonuçları ortaya koymuştur. CNN International’ın FETÖ elebaşısı ile yaptığı röportajda yukarıda bahsedilen konular dile getirilmiştir. CNN muhabiri mülakat esnasında ekrana yansıyan araştırma sonuçlarından elde ettiği verilere dayanarak Türk kamuoyunun çok büyük ölçüde darbenin arkasında Gülen’in bulunduğunu düşündüğünü ifade ediyor ve Pensilvanya’daki casusluk çetesinin başına Türk halkının bu görüşleri hakkında ne düşündüğünü soruyor. Kendisine sorulan soruya doğrudan ’Bu olayın arkasında ben yokum’ demeyen FETÖ ise, kamuoyunu şekillendirecek medya gücü olmaması hasebiyle insanların bu algısını değiştiremediğini söylüyor. Bu esasen kamuoyunu manipüle etmek isteyip edemediğinin de bir itirafı olarak da kayıtlara geçmiştir. Netice itibariyle AK Parti AR-GE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak kamuoyu araştırmaları ile doğru ve yerinde bilgilendirmelerle 15 Temmuz’u Türk halkının nasıl okuduğunu dünyaya duyurmamız gerekmektedir. Söz konusu kamuoyu araştırmasında yüzde 80’inden fazlasının darbenin arkasında FETÖ’nün olduğuna inanması bir gerçeklik olarak karşımızda durmaktadır. Bu tarz akademik vasfı bulunan nitelikli çalışmaların uluslararası basın kuruluşları tarafından isteseler de istemeseler de kullanılmaya mecbur kalınması, dünya kamuoyunu doğru bilgilendirmek için neler yapılması gerektiği konusunda da Türkiye’deki sorumlu mercilere yol göstermekte ve sorumluluk yüklemektedir."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.