Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

18 Mart Çanakkale Zaferi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Dün omuz omuza vererek vatanı, milleti, devleti, inançları ve hürriyeti için mücadele edip şehit düşenlerin, bugün çocuklarını çeşitli fitnelerle bölüp parçalamaya uğraşanlara...

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 14:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Dün omuz omuza vererek vatanı, milleti, devleti, inançları ve hürriyeti için mücadele edip şehit düşenlerin, bugün çocuklarını çeşitli fitnelerle bölüp parçalamaya uğraşanlara en ibretli cevap Çanakkale destanında saklıdır" dedi.
18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili yazılı açıklama yapan BBP lideri Destici, "Çanakkale destanı bu topraklarda var olma azim ve kararlılığımızı millet olarak topyekun gösterirken yaptığımız fedakarlıkların, ödediğimiz bedelin zirveye çıktığı bir ölüm kalım mücadelesi olmuştur" ifadelerini kullandı.
Çanakkale Zaferi’nin Türk milletinin her türlü yokluk ve acılar içinde dahi milli birlik ve beraberliğiyle neler başarabileceğini gösteren kahramanlık örnekleriyle dolu büyük bir zaferin adı olduğunu ifade eden Destici, Çanakkale Zaferi’nin insanlık tarihi için ibret alınması gereken bir hadise olduğunu belirtti. Destici, Çanakkale Zaferi’nin 18 Mart kalıbına sığdırılacak kadar küçük bir zaman diliminden ibaret olmadığını, ecdadımızın savaşırken gönüllerinde yeşerttikleri amaç ve istikametin geniş zamanlar boyunca kendilerinden sonra gelecek nesillere bıraktıkları en büyük miras olduğunu kaydetti.
“ÇANAKKALE ZAFERİ ONURUN, NAMUSUN, ŞEREFİN ŞAHLANIŞ DESTANIDIR”
Destici, “Çanakkale Savaşı bu toprağın insanının verdiği ilk savaş değildir. Lakin emperyalizme karşı verdiği zaferle neticelenen en büyük savaşlardan biridir. Çanakkale Zaferi’nin bir milletin bütün dünyaya karşı onurunu, şerefini, inançlarını, ezanını, bayrağını, namusunu, vatan toprağını ve bağımsızlığını kanının en son damlasına kadar nasıl koruduğunu gösteren emsalsiz bir şahlanış destanıdır. Çanakkale Zaferi’nin kahramanları, umudun bittiği yerde imanın; gücün tükendiği yerde azmin; silahın olmadığı yerde yüreğin her türlü olumsuzluğu yenebileceğini ispat ettiler. Dünyada eşi benzeri görülmemiş çetin ve kanlı bir savaşa sahne olan, toprağın her zerresinin şehit kanlarıyla sulandığı, metrekareye tam 6 bin merminin düştüğü, bir toplumun millete dönüştüğü büyük Çanakkale Zaferi, insanlık tarihi için de ibret alınması gereken bir vesikadır. Tarihimizde unutulmaz bir iz ve şeref levhamız olan Çanakkale Zaferi’nin 101. yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz" dedi.
Türkiye’nin vatanı ve milletiyle bölünmez bir bütün olduğunu vurgulayan Destici, mesajında şunları kaydetti:
"Çanakkale destanı, ateşten günler yaşadığımız milli mücadele yılları için hem moral hem ışık hem de yeni kurulacak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin adeta önsözü olmuştur. Milletimizdeki bağımsızlık tutkusunun destansı boyutu olan Çanakkale ruhunu genç nesillere vermeli ve aradan uzun yıllar geçse de düşmanlarımızın bizi bu coğrafyada müstemleke yapmak için hala nasıl büyük bir gayret içinde olduklarını öğreterek milli şuur kazandırmalıyız."
“BU DESTANSI ESERİN TEMELİNDE GÜÇLÜ BİR İNANÇ, BÜYÜK BİR VATAN AŞKI TUTKUSU VARDIR”
"Bu güzel vatanı bizlere emanet eden atalarımıza karşı borçlu olduğumuzu bilmeliyiz" diyen Destici, mesajında şöyle devam etti:
“Bu zaferin şeref payı ne şunun, ne bunun, tamamen aziz Türk milletinindir. Çanakkale’de bir hesap kitap uzmanlığı yoktur; o, ölüm kalım savaşı veren bir milletin ’kalım’dan ziyade ’ölüm’e ayarlı bir şahlanışının eseridir. Bu destansı eserin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardır. Dün Çanakkale’de yedi düvele karşı nasıl direnmişsek, bugün de bölenlere, böldürenlere ve her türlü emperyalist planlara karşı yine yiğitçe direneceğiz. Bize düşen görev bugünlere gelmemiz için canları pahasına savaşıp bu topraklara kanlarını döken şehitlerimizi yâd etmek ve onları asla unutmamak ve gelecek nesillere bu kahramanlıkların anlatılmasını sağlamaktır" diye konuştu.
"BUGÜN DE ÜLKEMİZ EMPERYALİST GÜÇLER TARAFINDAN HAİN PKK ELİYLE BÖLÜNMEYE ÇALIŞILMAKTADIR"
Destici açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Bugünde ülkemiz emperyalist güçler tarafından hain PKK eliyle bölünmeye ve milletimiz parçalanmaya çalışılmaktadır. Ankara başta olmak üzere ülkemizin çeşitli noktalarında bombalar patlatılmakta, tuzaklar kurulmakta, hendekler kazılmakta, kahraman asker ve polisimize kurşun sıkılmaktadır. Elbette dün olduğu gibi bugün de, yarın da bu hainler gereken cevabı alacaklardır. Bu vesileyle hain PKK ve onun gibi terör örgütleri ile mücadele eden tüm güvenlik güçlerimizin Rabbim yar ve yardımcısı olsun. Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 101. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, başta Çanakkale şehitlerimizi daha sonra tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi hürmet ve rahmetle yâd ediyor, minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.