Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

16:9 kuleleri TBMM gündeminde

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Kültür ve Turizm Bakanı’na, “Danıştay, İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nin 36, 32 ve 26 kat 16:9 kuleleri hakkında verdiği toplam 25 kat yıkılması kararı, İstanbul’un siluetinin korunması...

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2014 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2014 10:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Kültür ve Turizm Bakanı’na, “Danıştay, İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nin 36, 32 ve 26 kat 16:9 kuleleri hakkında verdiği toplam 25 kat yıkılması kararı, İstanbul’un siluetinin korunması açısından yeterli midir?” diye sordu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Sezgin Tanrıkulu, şu soruları yöneltti: "Bakanlığınız uzmanlarının Zeytinburnu’ndaki 16:9 kulelerinin İstanbul’un siluetini bozması ile ilgili hazırladığı rapor bulunmakta mıdır? Bakanlığınızda İstanbul’un silueti ile ilgili uluslararası standartlarda rapor hazırlayabilecek uzman bulunmakta mıdır? İstanbul’un siluetinin korunmasına yönelik tedbirlerin alınmasından kim sorumludur? İstanbul’un siluetinin korunması amacıyla standartlar belirlenmiş midir? Belirlenmişse bu standartlar nelerdir? Bakanlığınız birimlerinin Zeytinburnu’ndaki 16:9 kuleleri hakkında aldığı kararlar nelerdir? Danıştay, İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nin 36, 32 ve 26 kat 16:9 kuleleri hakkında verdiği toplam 25 kat yıkılması kararı İstanbul’un siluetinin korunması açısından yeterli midir?"
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.