Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

14 Mart Tıp Bayramı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, özellikle Güneydoğu’da görev yapan sağlık çalışanlarının içinde bulunulan terör ortamında haklarının iyileştirilmesinin elzem olduğunu belirterek, "Şifa dağıtmayı insani ve milli bir...

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2016 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2016 11:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, özellikle Güneydoğu’da görev yapan sağlık çalışanlarının içinde bulunulan terör ortamında haklarının iyileştirilmesinin elzem olduğunu belirterek, "Şifa dağıtmayı insani ve milli bir misyon edinen sağlık çalışanlarımızın ekonomik şartlarında yapısal bir düzenleme talep ediyoruz" dedi.
14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yazılı mesaj yayınlayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Demirel, sağlık ve sağlıklı yaşama hakkının her insanın devredilemez ve vazgeçilemez temel hakkı olduğunu belirtti. Bu hakkın bir ülkede layığıyla uygulanması ve yerine getirilmesinin ancak yetişmiş, bilinçli kadrolarla mümkün olduğunu vurgulayan Demirel, "Bu yıl Tıp Bayramı’nı kutlarken, aklımız şüphesiz ki Güneydoğumuzda görev yapan sağlık çalışanlarımızda. Bölücü teröre karşı güvenlik güçlerimizle birlikte ön saflarda yer alan sağlık çalışanlarımızın fedakarlığına minnet borçluyuz" dedi.
Türk milletinin en zor şartlarda özveriyle çalışan hekim, hemşire, ambulans şoförü ve tüm sağlık çalışanlarına minnettar olduğunu belirten Demirel, "Tıpkı 8 Mart’ta eleştirdiğimiz kadına şiddet olgusu gibi sağlıkta şiddet de gündemin talihsiz başlıklarından biridir. Bugün olduğu gibi gerektiğinde vatan mücadelesinin merkezinde yer alan tüm sağlık çalışanlarımıza herkes saygı duymalıdır" ifadelerini kullandı.
Demirel, şunları kaydetti:
"İkramiye çoğu zaman gelip geçicidir, yanıltıcıdır, aldatıcıdır. Esas olan konjonktürel değil, yapısal değişikliklerdir. Benzer bir adımı geçtiğimiz Ocak ayı başında Sağlık Bakanlığı da atmıştır. Sağlık çalışanlarımızın Güneydoğu’da sergiledikleri kahramanlık örneği karşısında bir maaş ikramiye öngörülmüştür. Özellikle Güneydoğu’da görev yapan sağlık çalışanlarının içinde bulunduğumuz bu terör ortamında haklarının iyileştirilmesi elzemdir. Şifa dağıtmayı insani ve milli bir misyon edinen sağlık çalışanlarımızın ekonomik şartlarında yapısal bir düzenleme talep ediyoruz. Gerek iklim, gerekse siyasi koşulların daha çetin olduğu Güneydoğu bölgemizde çalışan personelin ’sürgün’ algısından kurtarılması lazımdır. Söz konusu algının değişmesi veya da değiştirilmesi için atılacak tüm müspet adımların destekçisi olacağımızı da sorumlulukla ifade ediyorum. Ülkemizin her bir köşesinde şifa dağıtan, alın teri döken sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı yürekten tebrik ederim."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.