Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

10. Yıl Marşı’nı Yasaklayan Müdüre AK Partili Vekil Ercoşkun’dan Destek

Bolu Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz’in yıl sonu etkinliklerinde 10. Yıl Marşı’nı yasaklama kararı sonrasında, AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, “Bir Kuzey Kore mantığıyla 10. Yıl Marşı’na bir misyon yüklemek ve ideolojik...

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2016 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2016 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bolu Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz’in yıl sonu etkinliklerinde 10. Yıl Marşı’nı yasaklama kararı sonrasında, AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, “Bir Kuzey Kore mantığıyla 10. Yıl Marşı’na bir misyon yüklemek ve ideolojik bir durum göstergesi haline getirmek çok sayıda vatandaşımızı rahatsız ediyor. Milli Eğitim Müdürünü böyle bir şey üzerinde linç edilmesini doğru bulmuyorum” dedi.
Ercoşkun, “Milli Eğitim Müdürü’nün aile içi sayılabilecek veya kendi çalışma arkadaşlarıyla yaptığı toplantıda konuşulanlardan bahsediyoruz. Kendisi de sorulunca düşüncelerini özetlemiş. Kimsenin Cumhuriyetin değerleriyle, Cumhuriyetin kazanımlarıyla veya 10. Yıl Marşı’yla bir sorunu olmaz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bu değerlerle sorununun olduğunu düşünmüyorum. Fakat 12 Eylül darbesi sonrasında bu askeri vesayetçi yapının 10. Yıl Marşı’nı belli bir ideoloji kapsamında değerlendirmesini de açıkçası doğru bulmuyorum" dedi.
KUZEY KORE BENZETMESİ
Ali Ercoşkun, “Bir Kuzey Kore mantığıyla 10. Yıl Marşı’na bir misyon yüklemek ideolojik bir durum göstergesi haline getirmek bir çok vatandaşımızı da rahatsız ediyor. Eğer 10. Yıl Marşı bu ülkenin değeriyse herkes sahip çıkar. Ama 10. Yıl marşını ideolojik bir eser haline getirerek hem iktidarı hem de bazı kurumları yıpratmaya çalışmayı kabul etmiyoruz. Dolayısıyla Milli Eğitim Müdürü resmi bir yazıyla değil kendi şahsi düşüncesi olarak böyle bir görüşünü beyan etmiş. Bunun üzerinden bu insanı linç etmeye kalkışmanın da doğru olmadığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.