Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Piyasalarda karaborsa rüzgârı…

Yazının Giriş Tarihi: 16.08.2018 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.08.2018 00:02

Yükselen döviz kurunun ötesinde Amerika’nın kirli ambargosuna karşı çıkış yapan Türkiye’nin uyguladığı yeni vergiler ekonomide ki büyük restleşmenin boyutlarını büyüttü. Amerikan mallarına uygulanan vergi artışı nedeniyle piyasalarda zamlar birçok ürüne yansıyor. Her şeyin ötesinde zam yapan firmaların birçok ürünü karaborsa tarzı bir satış yöntemiyle piyasaya sürme eğilimini Ankara’nın ne zaman fark edeceği ve önlem alacağı ise, merak konusu olmaya devam ediyor.  Kâğıt piyasasında yaşanan gerilim fiyatların yüzde 90 oranında artmasına neden olurken, Kurban Bayramı sonrasında işsizlik rakamlarının artmasından endişe ediliyor. Hükümetin başarılı ekonomi politikalarını adeta sabote etme yönünde gerçekleştirilen mal satışının engellenmesi veya yapılmaması sürecinin tetikçiliğini ise, Türkiye’nin finans şehri İstanbul yapıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Amerika’nın ülkedeki bağımsız yargıyı etkileme çıkışı ve restine karşı boykot çağrısı halktan büyük destek görüyor. Yüzde 140 oranında vergi artışının yaşandığı ürünlerin ötesinde birçok üründe üretici veya ana dağıtıcı firmalar karaborsacılık yapıyor iddiası ayyuka çıkmış durumda. Piyasalarda bayram üstü mal satışını durduran, ‘ekonomi hareketli fiyat veremiyoruz’ bahanesine sığınanlara tepki de fazlasıyla büyük. MASAK tarafından alınan tedbirlerin ötesinde Bursa başta olmak üzere Büyükşehirlerde ortaya çıkan fırsatçılara karşı Ankara’nın ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere Beştepe’nin nasıl bir tavır sergileyeceği ise muamma!

Ak gençlik hız kesmiyor…

Bursa’da gençlik çalışmalarında yeni bir vizyon döneme imzasını atan Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Tarık Köse ile gündeme ve Ak Parti kongresine yönelik keyifli bir sohbete imza attık. Bursa gençliğinin büyük bir Erdoğan sevgisi olduğunu ifade eden Köse, “Cumhurbaşkanımıza yönelik sevgi selini anlatabilecek cümle olduğuna inanmıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız ne zaman Bursa’ya gelecek olsa gençlik kollarımızda ciddi bir hareketlilik yaşıyoruz. Gençlere ve kadınlara büyük bir önem veren Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sevdalı yüzlerce gençle haftasonu Ankara’da ki kongremizde olacağız. Şuana kadar 20 otobüsümüzü boş koltuk kalmayacak şekilde ayarladık. Kongremize gelecek genç arkadaşlarımızı ilçe başkanlıkları ile mahalle başkanlıklarımıza müracaat etmeye davet ediyorum” diyor. Türkiye’de ekonomik bir kriz olmadığını aksine ekonomik bir savaş ortamı yaratılmak istendiğini vurgulayan Köse, “siz hiç bir gece de bir para biriminin değerinin birden bire yükselebildiği başka bir ülke gördünüz mü? Amerika’nın gerçekleştirdiği operasyona geçmiş yıllarda olduğu gibi kayıtsız ve çaresiz kalmadık. Cumhurbaşkanımız milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan dik duruşu ve lider karakteri ile Türkiye’yi bu zor günlerden de çıkaracaktır. Biz Bursa Ak Gençlik olarak her daim kendisinin yolunda, yanında ve arkasındayız” diyerek ekonomik sürecin ilerleyen haftalarda normal seyrine döneceğini ifade etti. Türkiye’de ciddi bir gençlik akımına öncülük eden Bursa’nın seçim sürecinde de en aktif ve tek siyasi gençlik hareketini Ak Parti’de gördük. Siyasetin olmazsa olmazı gençlere yönelik başarılı politikaları hayata geçiren Ak Parti’nin Bursa’da ki yüz akı ise, Tarık Köse.

Salman kongreye kilitlendi

İnegöl’den geldi ve kısa bir süre içerisinde Bursa’nın hızlı siyasetinde adından en çok bahsedilen siyasetçisi olmayı başardı. ‘Biz gönüller yapmaya geldik, kırmaya değil’ çıkışı ile parti içerisinde ki huzursuzlukları ortadan kaldıran ve barış rüzgârları estiren Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman’ın başarılı isimlerden oluşan İl yönetimi en büyük yardımcısı diyebiliriz. Ak Parti’nin 17’nci yaşında daha dinamik ve genç kadrolarla yola devam kararının en büyük temsilcilerinden olan Salman, gerçekleştirdiği basın toplantısı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında Bursa olarak tek yürek olacaklarının altını çizdi. 60 kadar otobüs ile Ankara’ya çıkarma yapacaklarını ifade eden İl Başkanı Ayhan Salman, “orada ki en büyük koreografi ‘kalpleri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için atan teşkilatımız’ olacaktır” diyerek önceliklerinin büyük kongrede Dünya lideri Erdoğan’a güçlü bir destek vermek olduğunu ifade etti. Kongre ile ilgili basın açıklamasına katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Amerika kendisine çeki düzen vermek zorundadır. Türkiye’nin ne kadar güçlü ve büyük bir devlet olduğunu lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bakarak anlamalılar. Aksi takdirde bu millet gereken cevabı her yerde gerektiği gibi vermekten çekince göstermeyecektir” diyerek Amerikan mallarına ambargo ile ilgili olarak ilk etapta dolar kullanımını yasakladıklarını ve de Amerikan mallarının alımlarını mecburiyetler dışında terk etmeye başladıklarını ifade etti. Bursa’da yerel seçim sürecinin çok öncesinde hareketlenen ekonomi gündeminde görmekteyiz ki, herkes tek vücut. Görmekteyiz ki, Türkiye yeni bir zaferi daha kutlamaya çok yakın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.