Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pes etmedi ama olmadı

Yazının Giriş Tarihi: 28.11.2018 00:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.11.2018 00:06

TOFAŞ Basketbol Takımı, ligin sekizinci haftasında evinde Fenerbahçe'yi konuk etti. Mavi yeşil renklere gönül veren Bursalı basketbolseverler takımları TOFAŞ'a coşkuyla destek verdi. Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu'na adeta akın eden basketbol tutkunları, rakip üzerine öylesine baskı kurdu ki galibiyet çokta uzakta sayılmazdı. Bilin bakalım yine devreye kimler girdi. Evet evet karabasanımız haline gelen hakemler. Verdikleri kararların büyük bir kısmı gerçekten sarı lacivert renkteydi. Bu kadar da taraflı maç yöneltilmez ki. Bırakın parkedeki takımları iyi olan kazansın. Sizin düdüğünüze ihtiyaçları yok ki! Yazıktır etmeyin eylemeyin. Verdiğiniz adil olmayan kararlar yüzünden emekler heba oluyor. Yapmayın.Sporun herhangi bir dalında bu tarz hakemleri görmek istemiyorum. Ne futbolda ne basketbolda ne voleybolda. Düşün yakasından sporun.

TOFAŞ’lı basketbolcular, hakem kararlarına rağmen pes etmediler. Fenerbahçe karşısında 21 sayı geriden gelerek maça ortak olmayı başardılar. Ama olmadı. Parkeden 69-74 mağlup ayrıldılar. Ligdeki 2. mağlubiyetlerini alsalar da alkışlar eşliğinde parkeden soyunma odasına uğurlandılar Verdikleri mücadele bunu hak ediyordu. Benim maçtan aklımda kalan enstantene ise Koç Orhun Ene'nin hakeme olan isyanıydı. Basın toplantısında tek kelime eleştiri de bulunmasa da haklıydı isyanında. Öğrencilerine yapılan fauller görmezden geliniyor, haksız faullerle puanlar ellerinden alınıyordu. Koç Ene'nin isyanına taraftarlar da alkışlarıyla protesto ederek destek verdiler. Hakem faktörü devreye girmeseydi eğer Fenerbahçe karşısında galip bile gelebilirdik.

Çok yazık oldu. Parkede ortaya konan savunmanın ve mücadelenin hakkı galibiyetti. Asla pes etmediler. Müthiş bir mücadele sergileyip, maça dönmeyi bildiler. Mücadelenin karşılığını galibiyet olarak alamasalar da parkenin en skorer ismi TOFAŞ'tan Sammy Mejia oldu. Berkan ise ürettiği 17 sayının yanı sıra savunmaya olan katkısıyla göz doldurdu. Maça yüreğini koyarak mücadeleyi son saniyeye kadar bırakmayan TOFAŞ'lı basketbolcuları yürekten tebrik ediyorum.  Milli maçlar nedeniyle lige verilecek aradan sonra deplasmanda Türk Telekom ile kozlarını paylaşacak. TOFAŞ Basketbol takımı'nın maçı 5 Aralık Çarşamba günü Ankara Spor Salonu’nda saat 18.00’da başlayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.