Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pazara kadar değil mezara kadar!..

Yazının Giriş Tarihi: 06.02.2019 00:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.02.2019 00:07

Siyasetin en köhne gerçeğidir, pazar meselesi. Öyle ki, yola çıkarken "pazara kadar değil mezara kadar" diyenler yolun sonunu görünce ilk pazarda etiket değiştiriyorlar! Siyasette bir duruşa en fazla ihtiyaç olunduğu şu dönemde atılan bazı adımlar siyasi partilerde bölünmelere neden oluyor. İYİ Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal'ın partisinden istifa ederek Ak Parti'ye geçmesine Ak teşkilatlardan yoğun tepki var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a en üst perdeden ve mitinglerde, meydanlarda sitem hatta hakaret edenlerin ama kamuda ama siyasette hızla yükselmesini sindiremeyenler Akkal'a parti rozeti takılmasını içlerine sindiremiyor. Türkiye'nin FETÖ ile mücadelede yetersiz bir dönemden geçtiğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bile ifade ettiği bir dönemde böylesine bir hamle teşkilat içerisinde yaşanan kırılmanın büyümesine neden oldu. Ak Parti'ye Akkal'ın ne fayda sağlayacağı ise meçhul! Velev ki, Ak Parti'ye ve Erdoğan'a bölgesinde oy kaybettiren bir isim.

Siyasette son dönemde ciddi rüzgarlarla karşı karşıya kalıyoruz. Ak Parti'nin 24 Haziran seçimlerinde olduğu gibi 31 Mart seçimlerinde de yalnış listeler veyahut yetersiz seçim kampanyaları ile ciddi oy kaybı yaşamasına kesin gözüyle bakılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa'ya halen daha gelmemiş olması ve yine Ankara'dan yansıyan kulislere göre Şubat ayında Bursa programı bulunmaması teşkilatta tedirginliği yükseltti. Yine meclis üyeliği listelerinde daha önceki dönemlerde il ve ilçe yöneticiliği yapmış olanların yer almamasına özen gösterileceği kulislere yansıyor.

Sokaklar Millet ittifakına kaldı...

Ak Parti teşkilatlarında duyulan en büyük veryansın ise, sosyal medya seçim çalışmasına yönelik. Ak Parti'nin sokakları ve birçok reklam alanını Millet ittifakına bırakmasına sitem eden partililer, adayların halen daha sokağa çıkmamasına tepkili. CHP Nilüfer Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in sokakta yürüttüğü çalışmalar pozitif etki topluyor. Geçtiğimiz hafta sonu Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde Bozbey'in gerçekleştirdiği çalışma buluşmalarına katılım yüksek oldu. Yine CHP Bursa Milletvekili ve Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın'ın Çiftehavuzlar mahallesinde gerçekleştirdiği gece mitingine katılım yüksek düzeyde idi. Dağ yöresi halkının yanı sıra yerel halkın da ciddi katılım sağladığı mitingte Erkan Aydın adeta gövde gösterisi gerçekleştirdi.

Siyasete yön vermek adına elbette birçok hamlenin ardın sıra yapıldığı bir dönemde görmekteyiz ki, Ak Parti'nin A takımı Recep Tayyip Erdoğan dışında bir çıkış görmüyor. "Oyları nasılsa Erdoğan alıyor" diyerek saha çalışmalarını halen daha başlatmayan, rakipleri kliplerle sahaya inerken kendileri gönül belediyeciliğini e-seçim ve sosyal medya buluşmasına ve paylaşımlarına çeviren Ak Parti'nin birçok ilçe de şansı yok!

Cumhur ittifakının özellikle Gemlik, İznik, Mustafakemalpaşa, Nilüfer, Mudanya, Karacabey, Orhangazi ve Yenişehir'de belediye kaybetmesine kesin gözüyle bakılıyor. Buralarda seçime girecek adaylar ile mevcut belediye başkanları arasında ki soğukluk ise, ayyuka çıkmış durumda. Seçim aldığı ilçelerinin içerisinde ve dışında kan kaybeden Cumhur ittifakının, Millet ittifakının sokak sokak ve kapı kapı ev ev dolaşma siyasetine nasıl bir alternatif üreteceği bilinmiyor!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.