Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Panorama 1326 büyülüyor...

Yazının Giriş Tarihi: 13.08.2018 00:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.08.2018 00:06

Bursa'nın tarihi güzellikleri her geçen gün ortaya çıkıyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar öncülüğünde hayata geçirilen projeler ile Bursa yeniden payitaht kentin ihtişamını sergiliyor. Büyük emekler ve de bütçeler harcanarak hayata geçirilen 'Panorama 1326 Fetih Müzesi' her geçen gün kendisini ziyaret eden yeni misafirleri ile tamamlanma aşamasına ulaştı. Son olarak Bursa Valisi İzzetin Küçük'ü ağırlayan tarihi çınar Bursa'nın fethini günümüze aktaran 'Panorama 1326' ziyaret edenleri adeta büyülüyor. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Vali Küçük, "Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, heyecan verici. Kubbenin içine girer girmez, gördükleriniz gerçek mi, sanal mı diye şaşkınlık yaşıyorsunuz. Kendinizi rüyada gibi hissediyorsunuz. Muhteşem bir eser. Konumu itibariyle de Bursa’nın en tarihi bölgesinde. Bursa turizmine çok büyük katkısı olacak. Yerli ve yabancı ziyaret eden herkesi etkileyecek bir eser. Sadece panoramik resim değil, kütüphanesi, sinema ve sergi salonları, eğitim merkezleri ile birlikte Bursa’nın yüz akı bir proje. Mimarisi de çok etkileyici. Bursa’ya değer katacak bir eser. Başta Belediye Başkanımız Mustafa Dündar olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çok yakın zamanda hizmete açılacak. Bursamız, çok güzel ve çok etkileyici bir eser kazanmıştır. Şehrimize hayırlı olsun” diyerek Başkan Dündar ve ekibini tebrik etti. Kabul etmek gerekiyor ki, Dündar'ın hayata geçirdiği tarihi proje ile başarılarını geleceğe ne kadar güçlü aktaracağını da görmüş oluyoruz.

Bursa sanayisinde doktora dönemi

Eğitimi öncelikleri arasında bulunduran kentlerden birisi de Bursa. Son dönemde eğitime ve gençlere yönelik hayata geçirilen projelerin ardı arkası kesilmiyor. İş dünyasının büyük yatırımlarda yükü omuzladığı Bursa'da yeni projelerde geleceğe umut veriyor. Son dönemde sanayide nitelikli personel en önemli sorunlarımız arasında yer alıyordu. Bu kapsamda hayata geçirilen ve TÜBİTAK tarafından sanayide ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine yönelik açılan 'Sanayi Doktora Programı', Bursa OSB’li sanayicilere anlatıldı. 2018 yılı başvurularının 28 Eylül tarihinde son bulacağını ifade eden Bursa Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şule Altun Kurtoğlu, "programda ki temel yaklaşım, sanayide ihtiyaç duyulan doktoralı öğrenciyi yetiştirmek, bu yöndeki istihdamı artırmak. Bu, belirli yetkinliği olan sanayi kuruluşlarının faydalanabileceği bir program. Programda normal öğretim esnasında TÜBİAK tarafından 4 bin 500 lira burs sağlanıyor. 4 ya da 5 yıl boyunca geçerli olan bir burs bu. Diğer programlardan farklı olarak da burs bittikten sonra 3 yıllık bir istihdam desteği söz konusu" diyerek projenin istihdam garantili olduğunu vurguladı. Projeye en büyük desteği ise, BOSİAD veriyor. BOSİAD Başkanı Abdullah Bayrak, "program sanayinin uzun vadeli yönelmek istediği alanlarda altyapısını güçlendirecektir. İnovasyon ve AR-GE kültürünü artırmak üzere kurgulanmış 8 yıllık çok doğru bir program. Sanayide ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağının üniversite-sanayi işbirliği ile yetiştirilmesinin yolu açılacak" diyerek kentin beklentilerine uygun çalışmaları destekleyeceklerini vurguluyor. BOSİAD son dönemde yürüdüğü yolda geleceğe dair önemli ekonomi yatırımlarını da hayata geçirerek çoğu SİAD 'a örnek oluyor.

Aktaş'tan Merinos desteği...

Önceki gün alevler arasında yanan Mudanya'nın tepelerinde verdiği muhteşem mücadeleden ötürü bir kere daha tebrik ediyorum Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı. Çok kısa bir sürede kentle bütünleşen Aktaş, kentin ve kentlinin her daim yanında olabilecek projeleri hayata geçiriyor. Bursa'nın Büyükorhan ilçesinde Büyükşehir tarafından hayata geçirilen 'Saf Merinos Koyun Yetiştiriciliği Projesi' kapsamında 175 küçükbaş hayvan teslimi gerçekleştirildi. Dağ yöresinin son dönemde yeniden büyük ve küçükbaş hayvancılığın üretim merkezi olmaya başladığını ifade eden Büyükşehir Başkanı Alinur Aktaş, kırsal kalkınmayı destekleyen projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini vurguluyor.

Bursa'nın son dönemde yaşanan krizlere rağmen esnafı, sanayicisi ve kamu çalışanları ile birliktelik çatısı altında sergilediği güçlenme ve büyüme çabalarını inanıyorum ki, Ankara'da doğru ve yerinde yatırımlarla destekleyecektir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.