Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öztürk, Ak Parti’den istifa etti!

Yazının Giriş Tarihi: 25.10.2019 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.10.2019 00:01

Siyaset tarihinin en uzun soluklu başarı öyküsü olan Ak Parti’de istifa şoku yaşanıyor. Ankara, İstanbul, İzmir başta olmak üzere Karadeniz, İç Anadolu ile Güney ve Doğu Anadolu illerinden çok sayıda istifalar la yüzleşen Erdoğan, önceki gün kalesinde kaybetti. Yol arkadaşlığını gönül arkadaşlığına dönüştüren isimlerin Ak Parti ile bağlarını koparması, üzerinde fazlasıyla düşünülmesi gereken bir husus.

 

Elbette 7 Haziran seçimlerinden bugüne halkın sandıkta verdiği mesajı okuyamayan bir Ak Parti ile karşı karşıyayız. Bursa'nın değerli kimliklerinden olan 24'ncü dönem Milletvekili Mustafa Öztürk, üzülerek istifa ettiğini ifade ediyor. Geniş katılımlı bir basın toplantısı ile istifa eden Öztürk, Ak Parti’nin zafer kazandığını iddia ettiği Bursa'dan ilk resmi kayıp. Öztürk'ü istifa sürecine getiren olaylar aslında Ak Parti’nin de oy kaybetmesine neden olan ana konular. Peki, gelişen bu süreçte sürekli değişim isteyen teşkilat ve kuruculara sessiz kalan Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ne diyecek?

 

Başkanlık ve ittifaklar…

 

Türkiye'nin en köklü siyasi reformu olarak değerlendirilen Başkanlık sistemi, ittifaklar ile dağılma sürecine girdi. Erdoğan’ın karşısında olan herkes hızla Erdoğancı olurken, yola çıktığı arkadaşları onu birer birer terk etmeye devam ediyor.

 

İttifaklar sürecinin geldiği noktada Cumhurbaşkanlığı Başkanlık sisteminde çok partili süreç önem kazandı. Özellikle Ak Parti içerisinde yaşanan sorunlar ve yine İl Başkanlıkları ile ilçeler arasında ki kavgalar siyasi bölünmeyi tetikledi. Ak Parti’nin içerisine düştüğü durumu iyi okuyan Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan ittifaklar ile yola devam dedi.

 

Ahmet Davutoğlu'nun yürüttüğü siyasi hareketin de ittifaklar sürecinin bir ürünü olduğunu unutmamak gerekiyor. Yeni dönemde Ak Parti’nin hızla düşmekte olan oy oranını kongrelerle toparlamaya çalışmasını beklemekte hata olur. Ve yine partiden istifa edenleri farklı değerlendirmek, hain gibi ibareler kullanmak halk nezdinde oluşacak ittifaklara da halel getirecektir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.