Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YILMAZ HOCADAN "KİTAP" SÜRPRİZİ

Bursa'mızın değerli Üroloji Uzmanlarından Opr. Doktor Yılmaz Salatan ile güzel, keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
YILMAZ HOCADAN  "KİTAP" SÜRPRİZİ

Öncelikle Yılmaz Hocam sizi tanıyabilir miyiz? Sonrasında ise Bursa Üroloji Merkezi'nde ne gibi çalışmalar yaptığınızla ilgili bilgi verirseniz sevinirim?

Elbette, 1972 Isparta doğumluyum, ilk, orta ve lise eğitimimi Isparta'da tamamladım. Sonrasında ise Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Eğitim aldım. Tokat'ta mecburi hizmetimi tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi'nde Üroloji anabilim dalında üroloji ihtisasımı yaptım. Bir müddet Çanakkale'de çalıştım. 2006 yılından 2016 yılına kadar Bursa'da çeşitli özel hastanelerde görev aldıktan sonra 2016'dan günümüze kendi muayenehanem de hizmetlerimi sürdürmekteyim.

Peki sayın hocam niçin üroloji bölümünü tercih ettiniz?  Onca bölüm varken onca tercih edebileceğiniz branş varken?

Niçin ürolojiyi seçtim?  Gerçekten güzel bir soru bu. Acili daha az diye, Pratisyenlerin acil servislerinde çok nöbet tutuluyor, nöbetleri vesairesi az olduğu için tercih ettiğimi söyleyebilirim. Esas tercih sebebim buydu.

Doktorluk neleri gerektirir peki hocam?

Öncelikle doktorluk mesleğinize özverili olabilecek kadar sevmeniz gerekmekte ve bunun da kesinlikle bir maddi karşılığı yok. Empati yaparak mesleği yapıyorsanız, vicdanınızı koyuyorsanız gerçekten zor bir meslek. O yüzden gençlerin mutlaka bu mesleğe girmeden evvel güzel değerlendirmeler yapmaları ve sevmeleri gereken bir meslek olduğunu unutmamaları gerekiyor.

Peki hocam sizi tanımlayan özelliklerinizden bahseder misiniz?

Müthiş derecede okumayı seven bir insanım, evimdeki kütüphanede 5000 kitap var.  Özellikle kişisel gelişim konularında yurt dışında ve yurt içinde yazılmış olan birçok kitabı defalarca okumuşumdur, tekrar tekrar okumayı seviyorum. Aynı zamanda şimdi bir kitap hazırlığı içerisindeyim. Eylül ayı içerisinde çıkmasını bekliyorum. Erkek çocuk yapma yöntemleri gibi özetleyebileceğim bir kitap, yıllardır mesleki deneyimlerim ve tecrübelerimi ortaya koyarak eski geleneksel tıptaki bilgileri bir araya koyarak, takvimleri bir araya getirerek bir çalışma yapıyorum ve Eylül ayında da hayata geçirmeyi planlıyorum. Biz burada olasılıkları arttırmak adına çalışmalar yapıyoruz, bu kitabımızda da olasılıkları arttırmak üzerine ihtimalleri arttırmak üzerine bir kitap olacağını, bayağı güzel rağbet göreceğime inanıyorum. Bu yöntemle tersi yapıldığında tabii ki kız bebek oluyor.

Üniversite eğitimi alan Tıp öğrencilerine bu mesleği önerir misiniz?

Hekimlik dünyanın en prestijli mesleğidir, ama bu zor bir meslektir, hekimliğin hepsi zordur. Empati olarak yapıyorsanız ve vicdanınız varsa ve tabii ki elbette birinci kural sevmek, mesaisi olmayan bir meslektir sonuç itibarıyla. Asistanlık hayatı doktorların en zor dönemlerinden bir tanesidir, cerrahi bilimlerinde asistanlığı çok zordur, katı bir hiyerarşi vardır. Tabii bu yöntemleri bu sıkıntıları göğüsleyebilecek gençlerin bu mesleğe girmesi altyapılarını ona göre oluşturmaları gerekmekte.

Peki hocam burada muayenehanenizde ne tür uygulamalar yapıyorsunuz?

--- Muayenehanemizde yapmış olduğumuz yeni uygulamada, seanslar yaklaşık 15 dakika sürmekte, seanslar hastanın durumuna göre her gün, gün aşırı, ya da haftada bir olarak toplamda 6 ya da 12 seans uygulanmakta, yeni damar oluşumu tedavi bitiminden yaklaşık 4- 6 hafta sonra gerçekleşmektedir. Bu tedavinin avantajlarını söyleyecek olursam.  Esas bölgeye lokal olarak uygulandığı için hiçbir organa yan etkisi bulunmamaktadır. Diğer kullanılan ilaçlar ile etkileşmez, tedavi öncesinde hiçbir hazırlık ve kısıtlama gerekmez, Ayrıca klinikte yatışta gerektirmemektedir, tedaviye yanıt alındığında kalıcı iyilik sağlanması en önemli avantajlarından biridir. Tabii bu tedavi yöntemini bizler de Bursa'da ki bütün sıkıntı çeken kişilere önermekteyiz. Diyerek sözlerini tamamladı.

Kentimizde yapmış olduğu teşhis ve tedaviler ile adından oldukça fazla söz ettirmiş olan Üroloji Uzmanı Opr. Doktor Sayın Yılmaz Salatan'a bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak, başta yeni çıkartacak olduğu kitap çalışmalarında ve gelecek hedeflerinde başarılar diliyoruz.

İletişim Bilgileri:

Yeni Karaman Mahallesi

4.Kantar Sokak      No: 2

Asya İş Merkezi Kat :2 Daire: 202

(Mudanya Yolu İhsaniye Metro durağında)

Telefon: 0 224 245 24 25

GSM :    0 533 455 86 67

Osmangazi/ Bursa

HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.