Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıllardır değişmeyen lezzet: "Ayanoğlu Mandıra Ürünleri"

1 Asıra yakın suredir degismeyen lezzetlerin noktası "Ayanoglu Mandıra Ürünleri” nin günümüzdeki işletmecisi Sayın Selçuk Ayanoğlu ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2017 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2017 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yıllardır değişmeyen lezzet: "Ayanoğlu Mandıra Ürünleri"

Biz kurumsal bir firma değiliz. Dedelerden beri bu isi yapıyoruz. Bu isin alaylısıyız diye ifade eden Selçuk Ayanoğlu ‘Halkımıza daha iyi bir hizmet vermek için sağlam adımlarla ağır ağır ilerliyoruz’ dedi.

Öncelikle Selçuk Bey, sizi tanıyabilir miyiz? Sonrasında da Ayanoglu Mandira'nin tarihcesini okuyucularimizla paylasirmisiniz?

Tabi ki, 1962 Bursa -Inegol dogumluyum. 1847 yılında dedemin babasi, Haci Mehmet Ayanoglu Inegol'de helvacilik yaptigi ve 100 kisi icerisinde 67.oldugu Inegol kent muzesinde bulunan belgelerde mevcuttur. Helvaciliktan mandiraya gecis 1927 yılında olmustur. Dedem Haci Salih Ayanoglu zeytin ve zeytinyagi uzerine isleri devam ettirdi. Sonra babam Sadik Ayanoglu, genel gida konseptine sut mamulleri imalatini da ekliyor. Ben askerden sonra 1985'li yillarda suthane olarak devralmis oldugum isyerimizde cesitli degisikliklerle, suthaneyi bir butik haline getirip, sarkuteri havasıyla farklı bir acilimla, bunlarin icine ithal peynirleri de katarak, zenginlestirdim. Bu zenginlikte Fransızların Emental peyniri, Hollanda'nın Danish Blu, Bri, Camambert, Mozorella'sina kadar bir çok urunu Bursa'ya tanittik. Cekirge'deki dukkanimizda sergiledik. 2006 senesinde yeni bir inovasyonla konseptimize, Bursa'da ilk olarak kahvaltıyı ilave ettik.

Müşterilerimize önce imal ettigimiz, sonra satisina sundugumuz urunleri, kahvalti da vermeye basladik. Bu konuyu acmam gerekirse, Bursa'da kahvalti marketlerden alinan urunlerle sunulmaktaydi. Biz bu tabulari yiktik. En guzel bali, domates ve ceviz recelini, Antakya'nin Zahterini, Hatay'in halhali zeytini ve daha bir cok urunu Bursalilar bizimle tanimis oldular. Bunun adina Ayanoglu Tarz-i Kahvalti dedik. Cunku bu bizim tarzimiz ve hicbir yerde yok.

Ve tabi ilerleyen safhada subeleriniz artti, degil mi?

1985 yılında süthane olarak işleri devraldıktan sonra, ilk subemizi 1986 yilinda Cekirge'de actik. 2006 yilinda Ihsaniye Subemizi 2010'da Gemlik Zeytin halindeki Toptan Satis yerimizi, 2011'de Ihsaniye'de Tarz-i Kahvalti'yi ve 2013 senesinde, yeni bolgelerden genel istek uzerine, Ozluce Subemizi actik. Burada da bir yenilik ilave ettik, Ayanoglu Tarz-i Kahvalti’dan sonra, Tasfirinda Ayanoglu Tarz-i Pideyi ilave ettik. Bu firinda kendi ekmegimizi cikarip, kahvaltida sunuyoruz, ayni zamanda, bizim urunlerimizden peynir, sucuk, pastirma ve kavurmadan pide yapiyoruz. Bursalilar ne yediklerini bilsinler diye, simdi Ozluce subemize bir degisiklik daha ilave ederek, urunlerimizden mutesekkil Tarz-i Tost bolumumuzu 1 ay icerisinde acacagimizi tum Bursalilara mujdelemek istiyorum. Doğal ürünlerle yapılmış  tost ve sandviç yiyebilecekler.

Gelecekle ilgili planlarınız da neler var acaba?

Biz kurumsal bir firma degiliz. Dedelerden beri bu isi yapiyoruz. Bu isin alaylisiyiz. Halkimiza daha iyi bir hizmet vermek icin saglam adimlarla agir agir ilerliyoruz. Dededen toruna alayliyiz ama dorduncu nesil hem alayli hem mektepli oldu. 2 oglum var biri gıda muhendisi Serdar Ayanoglu, digeri Emir Seddar Ayanoglu, İngilizce Isletme okumakta.

Peki, Selcuk Bey, Sizi marketlerden ayıran ozelliginiz nedir acaba?

Bizler Ayanoglu Ailesi olarak dogallıgı ilke edindik. Cocuklarima yedirmedigimi hicbir zaman müsterilerime yedirmedim, yedirmeyecegim. Musteri bizden aldigi beyaz peyniri, 6 ay sonrada alsa aynı lezzette alır. Bunun sebebi, biz peyniri Nisan, Mayis, ayinda senede bir kere imal ediyoruz. Butun sene ayni mali satiyoruz. Ve urettigimiz peynirde koyun, keci, inek harmani kullaniyor ve olmazsa olmazimiz Ezine bolgesinde uretiyoruz. O yuzden bu malimiz 2 sene dayanir. Piyasadaki peynirlerden olsa 9 ay sonra acimaya başlar.

Zeytini Gemlik'teki dukkanimizdan temin ediyoruz. Piyasada Gemlik Tipi deyip, Akhisar Zeytini satiliyor. Zeytinyagimizi Edremit'te kendimiz sikiyoruz. Asit orani 0,6'dir.

Buradan sunu soylemek istiyorum. Gida maddelerinin kampanyasi olmaz, lutfen gidada ucuz mala yonelmeyelim. Zeytinyagla alakali bir örnek vermek istersek; Fiyati ucuzlatmak icin icine kanola yagi katiliyor.

Mesela;

Bizim yogurdumuzla, yogurt mayalayabilirsiniz. Icinde katki maddesi, jelatin ve koruyucu olmadigi icin, zamanla eksime yapar ve yesil su salar, bu eski usul yogurdun farkliligini gosterir. Maalesef marketlerdeki yogurtlar 2 ay dayaniyor ve eksimiyor.

Dogal olarak gezen yumurtalarimiz mevcut, Ornek olarak ballarimiz dogaldır. Aradaki mumu arilar kendi yapiyor, Karakovandir. Piyasada ki ballar genelde cerceve icinde hazır mumu telle tutturulmus yapılan ballardir. Farkimiz budur.

Bursa'da sektorunde citayi oldukca yukariya cekerek, ilkleri basarmis olan Ayanoglu Mandira Urunlerinin sahibi Sayin Selcuk Ayanoglu'na ve ogullarina Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak basarilar diliyoruz.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Özlüce  Mahallesi

Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı

Tel: +90 (224) 414 00 02

WEB: www.selcukayanoglu.com.tr

İNS:ayanoglumandıra

NİLÜFER/BURSA

Haber ve Fotoğraf: Özkan YILDIRIM     

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.