Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YILDIRIM’I KUCAKLAYACAK KADAR SEVGİMİZ, HİZMET EDECEK KADAR EKİBİMLE VAKTİMİZ VAR!

Yıldırım Mahallesi Muhtar adaylığını ekibiyle birlikte 4 ay önce açıklayan Sayın Arif Yağcı ile güzel, bilgilendirici bir röportaj gerçekleştirdik?

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
YILDIRIM’I KUCAKLAYACAK KADAR SEVGİMİZ, HİZMET EDECEK KADAR EKİBİMLE VAKTİMİZ VAR!
Arif Bey, öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

 Bizlere böylesine güzel bir fırsat sunan Bursa Haber Gazetesi’ne ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimizi öncelikle iletmek istiyorum. Ben Arif Yağcı, 1961 doğumluyum, evliyim iki çocuğum ve iki torunum var, doğma büyüme Yıldırımlıyım. Geçen dönemde de mahallemizde muhtar adayıydım. O seçimlerde dostlarımızdan, mahalle sakinlerimizden saygın bir oy aldık. İnşallah 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde, mahallemizde tekrardan adayım. Son hafta, son gün, son saate kadar çalışacağız, Allah bize nasip ederse hizmetlerimiz, yapacaklarımız belli nasip etmezse olanın elini sıkacağımızın şimdiden sözünü veriyoruz.

Arif bey, muhtar olmanız durumunda ne tür hizmetler yapmayı planlıyorsunuz?Bu konularla ilgili bizlere neler söylemek istersiniz?

 Şimdi eksiklikler ve yapacaklarımızdan önce kısa bir açıklama yapmak istiyorum;

 Daha önce Yıldırım’da muhtarlık yapıp ölmüş olanlara Allah'tan rahmet diliyor, aday olanlara başarılar diliyor, hayatta olanlara da sağlıklı yaşamlar diliyorum. Bizler önce Allah'a sonra kendimize ve ekibimize güvenip yola çıktık, Allah bize nasip ederse, en iyi, en güzel şekilde hizmet edeceğimizi bilsinler, zaten Yıldırım mahalle sakinleri bizleri yakından tanıyor. Şimdi tabii ki her doğru her yerde söylenmez muhtarlıkla belediye arasında, muhtarlıkla devletimiz arasında bazı şeyler, bazı şeyler yeri zamanında olur diye düşünüyoruz. Her doğru her yerde söylenmez düşüncesindeyiz. Fakat muhtar adayı olarak biz, mevcut muhtarları, adayları eleştirme imkânımız yok. Çünkü eleştirdiğimizde sıkıntı çekeriz, çünkü onlar bizim ağabeylerimizdir, dostlarımızdır.  Biz kendi hedefimizi kendi düşüncemiz doğrultusunda hizmet anlamında yapacaklarımızı dostlarımızla paylaşıyoruz, mahalle sakinlerimizle paylaşıyoruz. Biz bunların yapımına sadece talibiz. Muhtar seçilmemiz durumunda hep birlikte yapmayı planladığımız hizmetlerden, çalışmalardan örnekler verecek olursam;

 Allah bize muhtarlığı nasip ederse, Ramazan Bayramının 3. günü ve Kurban Bayramının 3. günü ilk defa Yıldırım'da bir bayramlaşma düşünüyoruz. İkincisi bütün hanımlara senede 3 kere hanımlar matinesi olarak günün, haftanın, ayın yorgunluğunu atmaları için bir eğlence düşünüyoruz. Üçüncüsü Yıldırım mahalle sakinleri , “okuluna sahip oluyor” diye senede bir sefer tabii sadece muhtarlıkla olmaz Cami Derneği Başkanı, Okul-Aile Birliği Başkanı ve yöneticileri ile saygın insanların bir araya gelmesiyle olur diyoruz. Bunun bütün kesimlerin, hepsinin bir araya gelmesiyle olacağını düşünüyoruz. Ayrıca senede bir sefer mahallemize 40 kilometre uzaklıkta bir piknik alanında “Yıldırımlılar buluşuyor” diye bir etkinlik planlıyoruz. Böylelikle Yıldırımlılar arasında sosyal dayanışmayı da canlandırmayı planlıyoruz. Yani Yıldırım'da örnek, Bursa'da ilk, Türkiye’de sayılan bir muhtarlık olma amacındayız, yol haritamızı da ona göre belirledik. Ayrıca yine her yıl Muharrem ayında aşure yapımı ve dağıtımı, Yıldırım’da yaşayan fakir ve fukaraların araştırılarak destek sağlanması, altyapı ve temizlik konularında belediyemiz ve Devlet Erkânı ile sıkı ilişkiler içerisinde olacağımızı bilmem hatırlatmama gerek var mı? . Biz Yıldırım Mahalle muhtarlığını bir ofis, bir yazıhane gibi kullanmayı düşünmüyoruz.  Artık, Yıldırım Mahallesi, Yıldırım İlçesine ve Belediyesi’ne ismini veren bir mahalle olmasından dolayı temizlikte, sosyal etkinlikte, hizmette öncü olması, gerekirse Yıldırım Mahalle Muhtarı Yıldırım Belediyesi’ni Büyükşehir Belediyesi'ni günde 4 kere 5 kere bile olsa gitmesi gerekmektedir. Biz Muhtarlığı aldığımız zaman kesinlikle yoruldum, ayağım ağrıyor, başım ağrıyor, yaşlandım, ben gidemem,  bıktım kelimesi bize yakışmaz o yüzden bu bir mesajdır genç ve dinamik bir kadro kurduk. Biz 4 ay önce adaylığımızı açıkladık,  şuan da 8 azamızı da açıklamış bulunuyoruz. Açıklarken tabi ki hedefimiz Yıldırım'a, Yıldırım Mahallesi'ne gönülden hizmet etmektir. Buradan bütün Yıldırımlı hemşerilerime selamlarımı iletmek istiyorum, inşallah 2019 Mart ayında yapılacak seçimlerin öncelikle ülkemize olmak üzere Yıldırım Mahallemize de hayırlar getirmesini Allahtan temenni ediyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

 Mart 2019 yerel seçimlerinde Yıldırım Mahallesi muhtarlığı adaylığını bundan yaklaşık 4 ay önce açıklayan Sayın Arif Yağcı'ya bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek hedeflerinde başarılar diliyoruz.

HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.