Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YILDIRIM ERİKLİSPOR KULÜBÜ’NÜN MUHTEŞEM SEZON AÇILIŞI

Erikli Mahallesi'nde, Yıldırım Erikli Spor dayanışma ve güç birliğinin belirgin örneğini yansıtıyor. Bir toplum yalnız spor ile rengini,kuvvetini geliştiremez. Toplumun gelişmesi için birlik, beraberlik, tek vücut olmak gerek işte bu birlikteliği ve gücü sağlayan Yıldırım Erikli Spor Başkanı Reşat Öncül, Erikli Mahallesi Muhtarı Adem Rençber, Mahalle Başkanı Mehmet Kaya ve İlçe yönetiminden Yusuf Bektaş'ın desteği ve mahallelinin elbirliği ile sezona çok hızlı bir giriş yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2017 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2017 12:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
YILDIRIM ERİKLİSPOR  KULÜBÜ’NÜN MUHTEŞEM SEZON AÇILIŞI

Bizde bu vesile ile açılışlarına  konuk olduğumuz Yıldırım Erikli Spor'un Sayın Başkanı ,ayrıca beden eğitimi öğretmeni , futbol antrenörlük C lisans ve halk oyunları antrenörlük 2. kademe sahibi olan Reşat Öncül ile güzel ve keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Başkanım gerçekten de açılışınız  çok güzel muhteşem  oldu, açılışınıza  iştirak etmiş olan yerel yönetimlerden ve sivil toplum kuruluşlarından katılımlarla ilgili olarak  bizleri ve okuyucularımızı bilgilendirir misiniz?

                  Elbette, açılışımıza Sağ olsunlar Büyükşehir Belediyesi'nden ,Yıldırım Belediyesi'nden ,Gençlik Spor İl Müdürlüğünden  konuklarımız katılmış olup ,ayrıca  AK Parti İlçe temsilcileri ve Yıldırım İlçe muhtarlarımızın iştirakleri ile yeni sezona merhaba demiş olduk.

Peki Reşat Bey, Yıldırım  ErikliSpor'un kuruluşu ve bugünlere geliş  sürecini  bizlerle paylaşabilir misiniz?

                   Tam ismi “Yıldırım Erikli Spor Gençlik ve Spor Kulübü” olan kulübümüzü  2013 yılında kurduk .4 sene önce kurulmuş olmasına rağmen tesis ve alt yapı  eksikliği dolayısıyla, bu sene ile birlikte tesisimizin de kurulmuş olmasından dolayı kulüp olarak sportif faaliyetlere başladık.

2017-2018 Kış Spor Okullarınız da  hangi branşlar bulunmakta ve hangi yaş gruplarına hitap edeceksiniz?

                Futbol ,Basketbol , Voleybol , Yüzme ,  Halk Oyunları  ve Geleneksel Okçuluk branşlarında hizmet vereceğiz .Futbol, Basketbol ve Voleybol branşlarında 18 yaş ve altı gençlerimize ve çocuklarımıza hizmet verirken. Yüzme, Halk oyunları ve Geleneksel Okçuluk dallarında ise bütün yaş gruplarına hitap etmekteyiz. Belirtmeden geçemeyeceğim en önemli husus çalışmalarımız ve antrenmanlarımızı  Yıldırım ilçesinde, Erikli Mahallesi içerisindeki ,yakınındaki spor tesislerinde veya okulların spor salonlarında yapacak olmamızdır. Yani bütün salonlar yürüme mesafesinde olacaktır.

Sayın Başkanım. Şimdi de gelelim isterseniz halk oyunları kurs çalışmalarınıza, şimdiye dek birçok sportif faaliyetler gösteren kulüplerle röportajlar yapmış olmama  rağmen sizin kadar geniş  ve bol çeşitli halk oyunları kursu göremedim desem yalan olmaz ,bu konuyla ilgili halkımıza, vatandaşlarımıza ne tür bilgiler vermek istersiniz?

                Halk oyunlarına kulüp olarak gerçekten de büyük önem vermekteyiz. İnsanlarımızın,vatandaşlarımızın hem kültürümüzü öğrenmeleri hem de eğlenerek bir taraftan da kilo vermeleri için, hatta hobi için ,sonrasında ister düğünlerde oynayabilmek için ,ister bu işin eğitmeni olmak için. İsterseler   yurt içi ve yurt dışı festivallere , yarışmalara  ve etkinliklere katılabilmeleri için. Hatta ve hatta  organizasyonlara katılarak ekstra para kazanmaları için , hangi yaşta olurlarsa olsunlar   bütün vatandaşlarımızı, halkımızı bizimle birlikte  halk oyunları oynamaya davet ediyoruz.

Halk oyunlarında kurulacak gruplar ile ilgili bize neler söylersiniz?

                1- Kuzey (Kafkas Çerkez) ,

                2- Kafkas( Azeri -Gürcü) ,

                3- Ege (Efe –Zeybek) ,

                4- Rumeli ve Trakya,

                5- Bursa,

                6- Karadeniz,

                7- Halay -Bar

                8- İç Anadolu,

                9- Akdeniz,

                10- Artvin,

                11- Özel Ders Grupları 

 Adı altında gruplarımız bulunmaktadır. Bu eğitimler esnasında benimle birlikte , Agırba Cihat(Cihat Yakşi)’nin de eğitim kadromuzda olduğunu ayrıca belirtmek isterim.

Peki Başkanım Kulübü'nüzün gelecek hedefleri  neler acaba?

                Bizim en öncelikli hedefimiz ,mahallemizde ve çevre mahallelerde spor bilincinin oluşmasına yardımcı olmak  ve her yaş grubuna sporu sevdirmeyi hedeflemekteyiz.


Sayın Başkanım röportajımızın da sonuna gelmiş bulunmaktayız .Son olarak Mahalle halkına ve bütün Bursalılara ne tür mesajlar vermek istersiniz?  Neler söylersiniz?

                  3 Ekim'e kadar devam etmekte olan kayıtlarımıza şuana kadar yoğun ilgi gösteren bütün mahalle halkımıza teşekkürlerimizi iletmek istiyorum ve bu güzel fırsattan bütün Vatandaşlarımızın istifade etmesini beklemekteyiz. Sonuç itibariyle mahallemizde olması ve yürüme mesafesinde olmuş  olması, kış spor okullarımıza  olan talebi arttırdığı  kanaatindeyim.  Bunun tabi ilerleyen süreçte daha da  artmasını beklemekteyiz. Açılışımıza katılan bütün  protokol yetkililerine ve bütün vatandaşlarımıza buradan tekrardan teşekkürlerimi  iletmek istiyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

       Erikli Mahallesi ve çevre  mahalleler için, 6 dalda kış spor okullarını açan , Yıldırım Erikli Spor Gençlik ve Spor Kulübü'nün Genç  ,Kurucu Başkanı Sayın Reşat Öncül’e , Yönetim Kurulu Üyeleri  Sayın Murat Arslan'a, Sayın Mahmut Deniz Civelek’e, Sayın Sezer Çağıran'a  ve Abdurahman Volkan Saçlı'ya, Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında başarılar diliyoruz. Ayrıca Erikli'nin genç ve başarılı Muhtarı Adem  Rençber'e de güzel hizmetlerinin devamını diliyoruz.

    Son olarak,  Erikli ve çevre mahallelerdeki bütün halkımıza da bu fırsatı kaçırmamaları temennisinde bulunmak istiyorum.

Adres ve İrtibat:

Erikli Mahallesi Muhtarlık Konağı,

Adil Sokak No: 6

Gsm: 0 532 576 49 23

Facebook: Yıldırım Erikli Spor Gençlik Ve Spor Kulübü

Yıldırım /Bursa

Haber ve Fotoğraf : ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.