Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YARIŞA DEĞİL, MAHALLEMİZE HİZMETE GELİYORUM...

Uzun yıllar İnegöl'de birçok STK çalışmalarıyla adından oldukça fazla söz ettirmiş olan Şimdi de Süleymaniye Mahallesi'nde Muhtar adaylığını açıklayan Sayın Metin ÖZTÜRKOĞLU ile başta adaylık süreci ,çalışmaları ve hedeflerini masayı yatırdığımız güzel kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2019 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2019 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
YARIŞA DEĞİL, MAHALLEMİZE HİZMETE GELİYORUM...

Öncelikle Metin Bey ,Sayın muhtar adayımisterseniz sizi tanıyarak röportajımıza başlayalım?

    --- Elbette,  bana böylesine güzel bir fırsat tanıdığı için Bursa Haber Gazetesi’ne teşekkürlerimi  iletmek  istiyorum .  Ben Metin Öztürkoğlu  1962 Trabzon Araklı doğumluyum. 1975'ten bu yana Süleymaniye Mahallesi'nde ikamet  etmekteyim. Yaklaşık olarak 44 yıldır buradayım. İnegöl İmam Hatip Lisesi mezunuyum. Evliyim 4 kız çocuğu babasıyım. Yeşil Bursa Caddesi üzerinde bulunan “Öztürkler Elektrik” firması sahibiyim. İnegöl Elektrikçiler ve benzerleri odası kurucu üyesiyim. 12 yıl bu odanın yönetim kurulu üyeliğini yaptım, ayrıca İnegöl Cumhuriyet Okulu ve Ticaret Sanayi Odası İlkokulu okul aile birliği yöneticiliği görevlerinde bulundum. 20 yıldır mahallemizde kurulu bulunan Karadeniz Güven Spor Kulübü Başkanlığı ve Bursa Amatör Spor Kulüpleri yönetim kurulu üyeliklerin de görev aldım. Çeşitli dönemlerde Trabzonlular Kültür Dayanışma Derneği’nde yönetim kurulu üyesi olarak çalıştım. İnegöllü çok iyi tanıyorum mahallemizi çok iyi tanıyorum.

    Şimdi ise “Halka hizmet ,Hakk'a hizmettir” düsturu çerçevesinde mahallemize muhtar adayı oldum, mahallemizin sorunlarını yaşayan bir ferdi olarak biliyorum imkan dahilinde çözmeye çalışacağım.

Peki, Sayın Muhtar adayım Metin Bey,sizi mahallenizde Muhtar adaylığına getiren sebepler ile ilgili bizlere neler söylemek istersiniz?

   --Muhtarlığa aday olmam da ki en önemli sebeplerin başında mahallemizin  ağırlıklı olarak Karadenizli olması ve onların teşvikidir. Aktif olarak Spor Kulübü başkanlığını bıraktıktan sonra mahalle  halkımız bana “sen STK’ları iyi biliyorsun, bürokrasiyi iyi biliyorsun, onlarla iletişim nasıl olur, belediyelerle iletişim nasıl olur, iyi bildiğinden mahallemize çok daha iyi hizmet getirebilirsin ,  sen muhtar ol “ dediklerinden ben de onları kırmadım, böylelikle adaylığımı açıklamış oldum.

Peki ne gibi eksiklikler var mahallenizde Metin Bey hangi konular üzerinde öncelikle odaklanacaksınız?

   ---Malum biliyorsunuz muhtarlar da pek bir yetki yok ama  , ne var?  Ben Elektrik Teknisyeni olmam babında işte ne bileyim,  Mahallede bulunan Sokak lambaları yanmadığı zaman onların eksikliklerini gidermek babında, işte kanalizasyonlar  tıkanıyor, kokuyor onları gidermek babında bunlarla alakalı görünen her türlü sıkıntıya müdahale edeceğiz, şu anda bile zaten yani şu durumda da bunları  takip ediyoruz ama tabi yetki  almanız durumunda artarak devam edeceğini söyleyebilirim.

    Mahallemize yapacaklarımız  ile ilgili bilgi vermem gerekirse;

  --- İnegöl Belediyemizin düzenlediği meslek edindirme kurslarına mahallemize kazandırmakla ilgili çalışmalar yapacağız, burada bir kültür evimiz var ,orada öğrenciler aktif olarak çalışıyor ama bu kursun burada  açılmasının  uygun olacağını düşünüyoruz. Mutlaka belediyemizde ki yetkililer ile konuşup bu kursu mahallemize kazandırmaya çalışacağız.

--- Bunun yanı sıra Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile diyaloğumuz çok iyi , çok yakın bir kardeşimiz orada müdür . Bu bağlamda mahallemizde hak eden ailelere, kişilere hak ettikleri yardımları ulaştırmakla ilgili çalışmalar yapacağız, mutlaka bu konularda sosyal adaleti sağlayacağız. Bu konuda adil bir dağıtım ,adil bir paylaşım yapmak çok önemli. Bunu başaracağız.

--- Diğer bir konu ise Mahalle sakinlerimizin ülkemizdeki kültürel turlara, dini turlara, katılımlarını sağlamaya çalışacağım.

--- Bunun yanı sıra yoksul çocuklara sünnet merasimi  ve işte Ramazan ayında da iftar yemekleri vermekle ilgili çalışmalarımız olacak.

--- Maddi açıdan sıkıntılı olan öğrencilerin , üniversitede okuyan talebeler başta olmak üzere  burs bulacağız.

       Kulüp Başkanlığı dönemimde bir “Hamsi Festivali “ yaptık yine burada Karadeniz Güvenspor ve Trabzonlular Derneği ile birlikte ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz Hamsi Festivali çok güzel olmuştu. Sonuçta biz bu tür aktivitelere bu tür çalışmalara uzak olan insanlar değiliz. 3 sene önce yapmış olduğumuz bu organizasyon İnegöl'de çok büyük ses getirdi, yankı yaptı ve buna benzer mutlaka organizasyonlar yapacağız. Hem mahallemizde yaşayan insanların hem de  İnegöl'de yaşayanların  birbirleriyle kaynaşması bakımından da iyi olacağına eminim  .Bu tür aktivitelerde  sosyal çevremizdeki  dostluklarımız olsun  ,iş insanlarımızla olan dostluklarımızın iyi olması  bizlerin elini daha da güçlendireceğini söylemek isterim.

Sayın muhtarım, adaylığınıza ve projelerinize mahalle sakinlerinin yaklaşımı nasıl?

  ---Şu an itibariyle mahallemizin %95'ini sokak sokak  , daire daire  ,kapı kapı gezdik .Benim muhtar adaylığım   zaten mahalle sakinlerimizin istekleri ve desteği ile olmuştu. Elimizdeki haritaya göre geziler düzenliyoruz ,  %95'ini tamamladık %5’lik kadar bir kısmı kaldı çok iyi bir teveccüh gördük insanlarımızdan, halkımızdan, sonuçta karar verecek olan onlar , bu işler tabii ki elbette nasip kısmet meselesi, bu görevi halkımız bize tevdi ederse inşallah çok daha güzel hizmetlerin mahallemize gelmesini sağlayacağız.

Sayın Muhtar Adayım, röportajımızınyavaş yavaş sonuna yaklaşmış bulunmaktayız ,Süleymaniye Mahallesi'ni bizleretanıtır mısınız? Sonrasında da son olarak başta mahalle sakinleri olmak üzere,halkımıza ne tür mesajlar vermek isterseniz?

  --- Süleymaniye Mahallesi’nin  yaklaşık olarak seçmen sayısı 14.750 toplam nüfusu da 40 binin üzerinde, Mahallemizde İnegöl Organize Sanayi Bölgesi bulunmakta, orada bir çok  arkadaşımız , dostumuz çalışmalar yürütüyor. . İnegöl organize sanayi bölgesinde şu an işçi ihtiyacı var, bende mesleğim elektrik teknisyeni olmam hasebiyle Organize Sanayi Bilmem dolayısıyla  her gelene  iş kapısı olmaya çalışıyorum, iş arayanlara  Sanayi  Bölgesi'nde iş bulabiliyoruz. Muhtar olmam  durumunda bunu tabii muhtarlıktan da halka iletebiliriz böyle bir yararımız faydamız da olabilir mahallemize . 

    Son olarak 31 Mart seçimlerinin vatanımıza ,milletimize hayırlar getirmesini güzellikler getirmesini temenni ediyorum.  Başta Süleymaniye Mahallesi sakinleri olmak üzere İnegöl'de yaşayan bütün vatandaşlarımıza Bursa'da yaşayan bütün vatandaşlarımıza ve bütün yurdum  insanına  sağlık, sıhhat , afiyet ve mutluluklar diliyorum. Diyerek sözleri tamamladı.

HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.