Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

UNUTULMUŞ MAHALLE “DEĞİRMENLİKIZIK”

İki dönemdir Değirmenlikızık Mahallemizde muhtarlık yaparak güzel çalışmalara imza atmış olan Mahalle Muhtarımız Arif Eker ile güzel, keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
UNUTULMUŞ MAHALLE “DEĞİRMENLİKIZIK”
Öncelikle Sayın muhtarım sizi tanıyabilir miyiz?Sonrasında ise Muhtar olmanızı ve bugünlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

 1962 Bursa doğumluyum. Doğma büyüme dedelerimizden atalarımızdan beri Değirmenlikızık’lıyız. 1982-2008 yılları arasında Tekstil sektöründe çalışmalar yürüdükten sonra 2009 yerel seçimlerinde Mahallemizde muhtar adayı oldum. 7 adayın yarıştığı seçimlerde Mahalle halkımızın teveccühü ile Muhtar seçildim yine 2014 yılında gerçekleştirilen 3 adaylı seçimde de tekrardan Mahalle halkımızdan güvenoyu alarak Muhtarlığımı sürdürdüm. 9,5 yıldan beri mahallemize en iyi hizmeti sunma çabasındayım.

Peki, Sayın muhtarım bu 9,5 yıllık süreçte ne tür hizmetler verdiniz bu konu ile ilgili bizlere bilgi verebilir misiniz?

 Öncelikle bizim amacımız mahallemizin adını Bursa'ya ve Yıldırım’a tanıtmak mahallemizin eski tarihi özelliği olan 5 Kızık’tan biri olduğu gerçeğini halkımızın hafızasına yerleştirmek diyebilirim.  Bu süreçte Dalyan Sokak’ta üzeri uzun yıllardır açık olan kanalı, halkımızdan da büyük şikâyetler almış olduğundan uzun uğraşlar neticesinde BUSKİ ile birlikte üzerini kapattık. Ve böylelikle mahallemizin en önemli sorununu halletmiş olduk. Bunun yanı sıra bütün mahallelerinde yine en büyük sorunu olan çocuk oyun alanı ve park sorununu da Huzurevi Caddesi üzerinde bulunan 3 dönüm alanda güzel bir çocuk oyun alanı yaparak adını da “Huzur Parkı” koyduk. Böylelikle mahallemize güzel bir çocuk oyun ve Park alanı kazandırmış olduk. Sonrasında yine Elektrik hatlarının yer altına alma çalışmaları kapsamında aşağı yukarı mahallemizin yarısının elektrik hatlarını yeraltına aldık, geri kalan kısmının da yine yeraltında en kısa zamanda alınacağını ümit ediyoruz. Bunun yanı sıra Gündoğdu Sokağımıza çocuk parkı yapıldı. Şentürk Sokaktaki parkımızın inşaatı hali hazırda devam etmekte. Eğitim Sokakta bulunan Anaokulumuzun duvarı, yol çok dar olduğundan o yolun bir bölümünü genişlettik ve böylelikle yolu rahatlatmış olduk. Mahallemizin en büyük eksikliği olan spor kulübünü 2010 yılında” Değirmenlikızık Gençlik ve Spor Kulübü” adı altında açtık, böylelikle büyük bir boşluğu doldurmuş olduk. Değirmenlikızık eski Cami'nin yanında olan 500 metrekarelik alanı kamulaştırarak camimize ekledik böylelikle camimizin çok daha işlevsel olmasını sağladık. Bunun yanı sıra trafiği rahatlatmak amacıyla bazı sokaklarımızda tek yön uygulaması başlattık. Mahallemizin yetersiz olan park ve sokaklarındaki gece aydınlatmalarını fonksiyonel hale getirdik. Yine mahallemizin birçok sokağında, caddesinde kaplama ve yama olarak asfaltlama çalışmaları yaptırdık. 1. yan Sokağın genişletilmesini sağladık. Yağmur suyu ve atık su altyapı çalışmalarıyla birlikte içme suyu borularını yeniledik. Vatandaşlarımızdan gelen istekleri yerine getirmeye çalışarak erzak, kömür vesaire yardımlarda aracılık ettik. Bu saydıklarımız başta olmak üzere daha birçok hizmeti yaptığımızı ya da aracılık ettiğimizi söyleyebilirim.

Sayın muhtarım 9,5 yılda gerçekten birçok çalışmaya imza atarak mahallenize büyük hizmetler sunmuşsunuz, peki hali hazırda devam eden eksiklikler ya da yapılması gerekenlerle ilgili bizlere bilgi verebilir misiniz?

 Şu anda en önemli eksikliğimiz mahallemizde bir ortaokul yapılması konusu. Okul için yerimiz hazır ayrıca Belediye’den Milli Eğitim'e tahsisi de yapıldı. Gerekli mevzuatının tamamlanmasını bekliyoruz inşallah bir hayırsever aracılığı ile ya da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir an evvel hayata geçmesini bekliyoruz.

 Aile Hekimliğimizin olmayışı mahallemizdeki gerçekten en büyük eksikliklerden biri, vatandaşlarımız Aile Hekimliği ihtiyaçlarını Ertuğrul Gazi, Zümrütevler ve Maltepe mahallelerinden karşılamak zorunda kalmaları bizleri ziyadesiyle üzmektedir. Tarihi çınarların değerlenmesi kapsamında Osmanlı Çarşısı projesi devam etmekte, bu proje kapsamında aile hekimliğimizin ve mahalle konağımızın hayata geçmesini bekliyoruz. Bunun yanı sıra mahallemizde kentsel dönüşümün de bir an evvel başlamasının, sosyal doku ve sosyal bilinçlilik açısından beklediğimizi belirtmek istiyorum. Mahallemizin önemli yerlerine MOBESE kameralarının yerleştirilmesi, Eğitim Sokak’ta Anaokulu kavşağının yapılması, Kapalı Pazar yerimizin Akçalar Dere yatağı üzerinde yapılması, T.M.Ali Caddesi üzerinde mezarlık boyunca işgal eden seyyar satıcıların sürekli olarak kaldırılması, mahalle içindeki internet kafelerde şiddet içerikli oyunların yasaklanıp sadece internetin bilgi amaçlı kullanılmasının sağlanması, Kavaklı Sokak’ın imara uygun hale getirilmesi, Kırlangıç Sokakta bulunan 481 ada, 1. ve 2. parseldeki yeşil alanın kamulaştırılarak park yapılması, havai fişek ve sokak çalgılarına saat 24 sınırının getirilmesi, Beyoğlu Sokak’ın merdivenle Gür Sokak’a bağlanması, mahallemiz spor kulübüne antrenman sahasının yapılması, Yıldırım Sokak’ta bulunan 11 No’lu evin kamulaştırılarak Dere Sokağın açılması gibi mahallemizin daha yaşanabilir hale gelmesi için yerine getirilmesi gereken eksikliklerimiz bulunmaktadır. Diyerek sözlerini tamamladı.

 Sıcakkanlı ve misafirperver yaklaşımıyla bizleri kısa zamanda kendine dost edinen Bursa'nın Yıldırım ilçesi Değirmenlikızık Mahallesi Muhtarı Sayın Arif Eker'e bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak yapmış olduğu hizmetler ve yapılması gereken eksiklikleri muntazaman takip eden ve girişimlerde bulunan değerli muhtarımıza çalışmalarında başarılar diliyoruz.

HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.