Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÜNİVERSİTEDE BURUK AÇILIŞ ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ GÖRÜKLE YERLEŞKESİ KREŞİNDE ÇÖZÜMSÜZLÜK

12-36 ay arasındaki çocuklara kim bakacak. Memur-sen konfederasyonuna bağlı Eğitim Bir-Sen Bursa Üniversiteler Şubesi ve Sağlık-Sen Üniversite şubesi yaptıkları basın açıklamasında Uludağ üniversitesi çalışanlarının kreş sorununu masaya yatırdı.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2017 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2017 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ÜNİVERSİTEDE BURUK AÇILIŞ ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ GÖRÜKLE YERLEŞKESİ KREŞİNDE ÇÖZÜMSÜZLÜK

Eğitim Bir-Sen Bursa Üniversiteler Şubesi Şube Başkanı Öğr. Grv. İlyas Kaya ve Sağlık-Sen Üniversite Şubesi Şube Başkanı Eser Yıldırım yaptıkları açıklamada şunlara değindi ; “Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü ile Bursa Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arasında İşbirliği Protokolü imzalanmıştır.

Üniversite ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 04.05.2017 tarihinde imzalanan protokol gereği Üniversite bünyesinde hizmet veren Kreş ve Anaokulu İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilmiştir.

17.07.2017 tarihinden itibaren İl Milli Eğitim Müdürlüğü tamirat-tadilat işlemleri yapacağından belirtilen tarihten itibaren eğitime ara verilmiştir.

İlgili protokol; Uludağ Üniversitesi bünyesinde 36 – 66 ay arasında çocukların eğitim gördüğü Kreş ve Anasınıfı hizmetinin Bursa Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği” ve “Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Çocuk Kulüpleri Yönergesi” kapsamında verilmesini kapsamaktadır.

Lakin; 12-36 ay arasındaki çocuklar ile ilgili mağduriyet oluşmuş bu yaş grubundaki çocuklara sahip olan Personel mağdur olmuştur.

Ülkemizde bir çok üniversite dünya standartlarında kreş ve ana okulu hizmeti vermekte iken Bursa daki üniversitelerimiz bu konuda çok geride kalmıştır.

Sayın Cumhurbaşkanımız 3 çocuk yapın derken bizler çocuklarımıza bakacak güvenilir kurum bulamıyoruz.

Özel kreş fiyatları el yakıyor. Memurum gelir seviyesi ortada iken Üniversite yönetiminden konuyu acilen çözmesini bekliyoruz.” Dediler.

İletişim bilgileri:

Adres: Konak Mahallesi, Göl sokak No:4

İpçikonak işhanı daire: 7,

Nilüfer/Bursa

Haber ve Fotoğraf : ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.