Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uludağ yolunda öncü kuruluş ‘Çatrak Aile Çay Bahçesi’

Bursa'mızın renkli simalarından Uludağ Yolundaki Çatrak Aile Çay Bahçesi’nin kurucusu ve sahibi Sayın Cemal Yıldız ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2017 08:18
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2017 08:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uludağ yolunda öncü kuruluş  ‘Çatrak Aile Çay Bahçesi’

Yaşamış olduğu süreçlere bakıldığında bir değil, neredeyse 10 kişinin başından geçebilecek güzel, tatlı ve acı olaylar yaşamış olan Sayın Cemal Yıldız kaliteli hizmetiyle dikkat çekiyor.

Öncelikle Cemal Bey sizi tanıyabilir miyiz? Sonrasında ise Çatrak Aile Çay Bahçesi'nin bu günlere geliş sürecini okuyucularımızla paylaşırsanız sevinirim?

1955 yılında Soğuk pınar Köyünde doğmuşum. İlkokulu köyde bitirdikten sonra,15 yaşında mandıra işletmeciliği yapmaya başlayarak iş hayatına atılmış oldum. Askere gidene dek mandırada çalıştım asker dönüşü 6 ay sonra yine işin başına geçtim. O sıralar çevredeki 10 köyün sütlerini topluyorduk.1 yıl sonra köylülerimizin teveccühüyle muhtar adayı oldum ve 1977 yılında yapılan seçimlerde Soğuk pınar Köyü muhtarı oldum. 2 dönem muhtarlık görevimi layıkıyla yapmaya çalıştım. Muhtar olduğumda Mandırada üretime devam ettiğimizden, işlerin aksamaması için Eski Karaağaçlı Ali Koç'u mandıranın başına usta olarak aldık. Almaz olsaydık. Maalesef iş bilmez ve kötü ustalığından dolayı Mandırada dâhil olmak üzere bütün mal varlığımı kaybettim ve 4 sene kadar yurtdışında çalıştım.

Yurda dönünce 3 sene kadar Dev Akü, Güler Akü ve Işık Akünün bayiliğini yaptım. Bu sırada Gül bahçe Mahallesinde Yoğurt üretimi yaparak eski mesleğimize de dönüş yapmış olduk. Bu işe devam ederken aynı zamanda Öz kaynak Su ve Sodalarının Bursa Bayiliğini de aldık. İkisini beraber 2 sene işlettikten sonra Süthaneyi kapatıp Öz kaynak Su ve Soda Bayiliğine devam ettik. O sırada Keles'in Coca-Cola Bayiliğini aldığımı da eklemek isterim. Toplamda Su ve Soda Bayiliğini 12 ve Coca-Cola Bayiliğini de 3 yıl kadar birlikte yürüttüm. Sonra Bayilikleri komple bırakarak Dağ yolunda Dağ Market adıyla bir dükkân açtım. O markette 10 sene kadar hizmet verdim. Marketi bırakarak yine aynı bölgede Dağ Aile Çay Bahçesi adıyla bir işyeri açtım ve 5-6 yıl kadar orasını işlettikten sonra biraz daha yukarıda olan "Çatrak Aile Çay Bahçesi’nin 2010 yılında hizmete açtım ve 7 yıldır ilk günkü aşk ve şevkle çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Cemal Bey, bu güzel giriş için teşekkür ediyorum ve devam ediyorum.

Bizleri ve okuyucularımızı hizmetleriniz hakkında bilgilendirebilir misiniz?

Hafta sonları 80 çeşit açık büfe kahvaltımız bulunmakla birlikte ilaveten Pişi İkramımızda vardır.

Haftanın diğer günleri sürekli serpme Kahvaltımız. Hafta sonları Kuzu Cağ Dönerimiz. Yine haftanın bütün günleri et ve et mamullerimiz mevcuttur.   Ev Mantımız Künefemiz ve diğer tatlı çeşitlerimiz ise söylemeden geçemeyeceğimiz güzel tatlarımızdandır. Çay, Kahve ve Özel Kaynama Salep'imizde her daim siz değerli konuklarımızın içini ısıtacaktır. LİG TV Maç yayınları ve Araç Sinema Yayınlarımızın da olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. Son olarak Ramazan Ayına özel 3 çeşit İftar menümüzün de olduğunu mübarek ayın yaklaşmakta olduğu münasebetiyle hatırlatmak isterim.

İşletme olarak hedefleriniz neler?

Yaz-Kış Sabah 07:00, Gece 03:00 arası hizmet vermekte olan işletmemize yurdumuzun çeşitli kentlerinden yerli turistler ve yurtdışından da azımsanmayacak sayıda yabancı turistler gelmektedir. Yerli ve Yabancı Turistlerimizi arttırmak maksadıyla çeşitli girişimlere başladığımızı, müşteri memnuniyeti esaslı güzel hizmetlerimizden faydalanan kesimleri gün geçtikçe arttırma gayretinde olduğumuzu belirtmek isterim.

Farklılığınızdaki en önemli unsurlar nelerdir acaba?

İlk öncelikli farklılığımız, Yaz-Kış, gece-gündüz sulu yemekler hariç her türlü hizmeti veriyor olmamızdır. 600 kişilik oturma kapasitemiz, işini bilen, profesyonel ekibimiz, bizi emsallerimizden belirgin bir şekilde ayıran diğer farklılığımızdır. Bu arada sırası gelmişken belirtmek istediğim bir diğer husus ise işletmemizde Mescit ‘imizin de olduğudur.

Cemal Bey, Bu güzel röportajımızın sonlarına yaklaşırken daha neler ilave etmek istersiniz?

Nişan, söz, yaş günleri, özel günler, toplantılar, iş yemekleri ve diğer olabilecek bütün etkinlik ve organizasyonlara işletme olarak ev sahipliği yapabilmekteyiz. Son olarak 30 yıl köyümüzde öğretmenlik yapmış olan İlkokul Öğretmenim Mustafa Öztürk, okul yıllarında olsun, muhtarlık sürecinde olsun daima ve her zaman desteklerini esirgemediği için onunda bu güzel röportaj esnasında adının geçmesini istedim.

Cemal Yıldız’a bundan sonraki hayatında Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak Allah'tan uzun ömürler dilediğimizi belirtmek istiyoruz.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

İNKAYA MAHALLESİ

ULUDAĞ CADDESİ NO:275

(JANDARMANIN 150 METRE AŞAĞISINDA)

TEL:0 224 239 66 69

FACEBOOK: catrakcafe

İNSTAGRAM: catrakcafe

WWW.catrakcafe.com

OSMANGAZİ /BURSA

HABER FOTOĞRAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.