Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ULAŞIM, SAĞLIK VE EĞİTİMDE HİZMET BEKLİYORUZ!

Bursa’mızın Osmangazi ilçesine bağlı Ovaakça Çeşmebaşı Mahallesi Muhtarı Sayın Şakir YAKUPOĞLU ile mahallenin sorunları ve sıkıntılarını da paylaştığımız, renkli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ULAŞIM, SAĞLIK VE EĞİTİMDE HİZMET BEKLİYORUZ!
Öncelikle Sayın muhtarım sizi tanıyabilir miyiz? Sonrasında bizlere Ovaakça ve Çeşmebaşı Mahallesi ile ilgili bilgiler verirseniz sevinirim?

 Şakir Yakupoğlu, Rahmetli babamın ismini almışım. 1956 yılında Bulgaristan'ın Kırcaali Vilayetinin, Koşukavak kentinin, Gazeller Köyü doğumluyum. İlkokul, ortaokul ve liseyi Bulgaristan'da bitirdikten sonra 1989 yılında Türkiye'ye giriş yaptım. İlk olarak Gebze'ye geldim orada üç gün kaldıktan sonra Darıca'da kiralık ev tuttum, 3 yıl orada kaldım. O zaman şöyle düşünerek karar verdim o günlerde Darıca'da sular sıklıkla kesiliyordu, bir ara 1 ay kadar sularımız kesilmişti. Ben ekmek için mi uğraşayım su için mi diye düşündüm, en azından suyun bol olduğu yere gideyim de sadece ekmek için çalışayım diyerek 1993 yılında Bursa'ya geldim. Yolda gelirken burada durdum buraları çok beğendim ve o zaman ki muhtara burada ev yapabilir miyim diye sorduğumda tabii yapabilirsiniz cevabı alınca ben de evi yapmaya giriştim elimden bu tür işlerde geldiğinden kendi evimi, kendim yaptım su tesisatı hariç kendim tamamladım. Çalışma hayatıma gelince Darıca'da iken bir nakliye şirketinde şoför olarak çalıştım, Bir buçuk yıl çalıştıktan sonra ayrılarak Yem fabrikasında çalışmaya başlamıştım... Allah razı olsun o adamlardan bana o zamanlar ekmek verdiler.  1995 yılına kadar Bursa'da bir Nakliyat şirketinde çalıştım sonrasında kendi kamyonumu borçlanarak aldım, başladım çalışmaya daha önce çalışmış olduğum nakliyat şirketi de beni sağ olsunlar işsiz bırakmadılar sonrasında kamyonumun bakımlarını yaptım, o süreçte çok yoğun iş vardı. 2000 yılında kamyonu yeniledim, sonra bir Trafik kazasından dolayı kamyonu satarak 2000 yılının Ağustos ayında şu an hali hazırda çalışmalar yürüttüğümüz marketi satın aldık ve adını da Koşukavak Market olarak değiştirdik. 2004 seçimlerinde mahallemizde güzel çalışabilecek bir Muhtar bulalım diye araştırmalara başladım ama halkımız bu vazifeye beni uygun gördüklerini söylediler ve Muhtar olmamı istediler. Böylelikle 2004 yerel seçimlerinde mahallemizin muhtarı oldum. 2009 ve 2014 seçimlerini de kazanarak bugünlere geldik.

Peki, Sayın muhtarım 2019 Mart ayında yapılacak seçimlerde aday mısınız?

 Allah sağlık sıhhat afiyet verirse halkta onay verirse neden olmasın. Ben zaten vatandaşlarımıza soruyorum ve vatandaşlardan olumlu cevap alıyorsam adaylığımı koyuyorum, mutlaka mahalleye iş yapacak koşturacak bir Muhtar şart diye düşünüyorum.

Peki, Sayın muhtarım eski Çeşmebaşı Mahallesi ile şimdiki Çeşmebaşı Mahallesi'ni karşılaştırır mısınız?

 Eskiden bir kere yollarımız çok bakımsızdı. Şimdi yollar gerçekten çok güzel oldu. Şimdi bakıyorsunuz mahallemizin durumuna 2004 ile şimdiki yıl arasında büyük farklılıklar oldu. Elektriğimiz geldi, suyumuz geldi, altyapımız oluştu, asfalt döküldü, gaz geldi, az çok herkesin de bir evi var onun dışında emekli olanların düzenli gelirleri var.

 Ama ne hikmetse maalesef mahallemizde ulaşım sıkıntısı hala sürmektedir. Bu süreç zarfında maalesef mahallemize bir otobüs bile getiremedik ne otobüs ve minibüs hiçbir şey gelmiyor birçok kereler BURULAŞ’a dilekçe ile ulaşmış olmamıza rağmen, gelen cevapta, “Mevlana Caddesi ile İstanbul Yolunun arası açılsın ulaşımı sağlayacağız” diye yazı göndermişler. Ama yıllardan beri beklememize rağmen bir şekilde bunu halledemiyoruz. BURULAŞ’ta çok kaliteli, akıllı yöneticilerimiz olmasına rağmen maalesef bu Çeşmebaşı Mahallesi'nin ulaşım sorununu bir türlü halledemiyoruz, uzun yıllardan beri uğraşmış olmamıza rağmen. Osmangazi Belediye başkanımız da söz verdi ama hala daha olmadı. 1993 yılında kurulmuş olan mahallemizin o zamandan bugüne bir girişini sağlayamadık.

 Ovaakça Çeşmebaşı Mahallesi oldu olalı İstanbul yolu ile bir bağlantısı yok maalesef, bu büyük sıkıntı, tabii bu bölgeye otobüsün girmemesi minibüsün girmemesi mahalle halkımızı büyük sıkıntıya sokmaktadır.

 Bunun yanı sıra mahallemizin diğer bir sıkıntısı sağlık, Ovaakça Merkez Mahallesi'nde tek bir sağlık ocağımız var ve 20.000 kişiye hitap etmektedir. Bu sağlık ocağı da akşam saat 17.00’de kapanıyor, sabah 09.00’da açılıyor cumartesi pazar da kapalı. Bu saatlerin dışarısında hasta olunması durumunda bir küçücük iğne yaptıracak olsanız dahi buralarda bir yerimiz yok. Hâlbuki 20.000’nin üzerinde bir nüfusumuz olmasına rağmen maalesef bunlarla ilgili bir gelişme olmuyor.  Bunu Sayın Valimize de söyledik gösterin bir yer yapalım demelerine rağmen bu bölgede yer bulunmuyor. Bununla ilgili biz iş adamlarımızdan destek bekliyoruz. Ali Osman Sönmez gibi abilerimizin olması durumunda böyle bir Polikliniğin yapımına destek vermeleri durumunda 20.000 kişinin hizmet görmesi bakımından çok büyük de sevaba gireceklerdir.

Sayın muhtarım röportajımızında yavaş yavaş sonuna yaklaşmış durumdayız. Bir sıkıntınız daha var sanırım eğitimle ilgilidir. Bununla ilgili neler söylemek istersiniz?

 Çeşmebaşı Mahallesi olarak bir okulumuz dahi yok karşı mahallemizden Eğitim mahallemizdeki okullara çocuklarımızı gönderiyoruz.  İlkokul ve ortaokul bir arada olduğundan ortaokul çok yetersiz gelmektedir. Burada yeni bir ortaokul yapılmasını bekliyoruz. Lise olarak Tarık Şara ağabeyimiz zamanla bu liseyi yaptırmış. Hem polikliniğimizle ilgili hem de ortaokulumuzla ilgili Tarık Şara gibi Ali Osman Sönmez gibi abilerimizi bekliyoruz, bize destek versinler yer bulmamıza yardımcı olsunlar. Tarık Şara gibi Ali Osman Sönmez gibi bir abi istiyoruz bize sahip çıksın. Hem de isimlerini bu kurumlara verelim, isimleri de yaşamış olsun. Allah razı olsun bu abilerimizden.

 33 yıl bu vatana bu ülkeye, hasret kalarak yaşamış bir insanım. Bu mahallede yaşayanların çoğu Balkan göçmeni, bizden kimseye zarar gelmez, fayda gelir. Orta Okulumuzun bir an evvel devreye girmesini bekliyoruz.

 Son olarak mahalle arasından geçen yüksek gerilim hatlarının düzenlenmesini de beklediğimizi eklemek istiyorum. Bir mahalle büyüdükçe tabii sorunları da büyüyor. Muhtarlığı zamanında yıktırdım ve o alana küçük bir çocuk parkı yaptırdım, şu an plastik muhtarlık içerisinde çalışmalar yürütüyoruz, bu bana yetiyor. Ben çocuklara daha büyük parklar istiyorum Ovaakça Çeşmebaşı Mahallesi’ne yakışır büyük bir park istiyorum son olarak bu konuyu dile getirmek istiyorum, işte görüyorsunuz, bu dünyaya geldik gidiyoruz imkân varken bir eser yapabilmek dünyada insanların faydalanabileceği bir eser bırakabiliyorsak ne mutlu bizlere. Diyerek sözlerini tamamladı.

Bursa’mızın en aktif Mahalle muhtarlarından olan Ovaakça Çeşmebaşı Mahallesi Muhtarı Sayın Şakir Yakupoğlu’na bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında başarılar diliyoruz.

HABER VE FOTOĞRAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.