Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ULAŞILABİLİR LÜKS SUNAN 3.KUŞAK TASARIMCI

Ülkemizin seçkin tasarımcılarından ve aynı zamanda "Neslihan Kızılbulut Pret-a Porter”in kurucusu ve işletmecisi Hanımefendi Sayın Neslihan Kızılbulut ile güzel bir o kadarda hoş bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2017 00:13
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2017 00:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ULAŞILABİLİR LÜKS SUNAN 3.KUŞAK TASARIMCI

Öncelikle Neslihan Hanım sizi tanıyabilir miyiz? Sonrasında ise moda üzerine çalışmalarınızdan ve "Neslihan Kızılbulut Pret-a Porter"in kuruluşu ve bu günleri geliş sürecini okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

            Annesine hayran bir kız çocuğu gibi, bende Işık Üniversitesi Moda, Tekstil Tasarım bölümünü bitirdim.

            Tasarım, zanaat ve sanat ikilisinin birleşmesinden meydana gelmiş bir olgu,  ailemden özellikle dedemden gelen bir zanaat geçmişi olduğu için işin görsel kısmı olan tasarımı yapmak benim için hiçbir zaman zor olmadı.2011 yılında ilk olarak Pembe Çarşı'da “+44” adı altında Büyük bedenlerinde güzel kıyafetlere layık oldukları ana ilkesi ile çalışmalar yürüttük + 44 markası halen devam etmekte ve onun yanına "Neslihan Kızılbulut Pret-a Porter'i da ekleyerek son bir buçuk yıldır Turkuaz Plus Çarşı'da  hizmet vermekteyiz. Markalaşma sürecinde olduğum için tabii ki kalıcı işler yapmak istiyorum. Yaptığım işlerin ileriye dönük olması ve kalıcılığı pekiştirmesi için elbette benden sonraki nesillerinde sürdürmelerini isterim.

  Tasarımcılığın ikiye ayrıldığı kanaatindeyim; Markalaşanlar ve Butikleşenler.

            Ben Butik olmaktan ziyade Markalaşmayı kendime hedef seçtim. Bu süreçte Türkiye ve dünyada Moda Haftası gibi platformlarda yer alarak, çok daha tanınan bir marka oluşması amacındayım.

Pembe Çarşı'dan Turkuaz Plus’a geçiş süreciniz nasıl oldu bu konuyla ilgili bizlere neler söylemek istersiniz?

            Pembe Çarşı'da mağazacılık deneyimi edinmiş olduk. Orada güzel günlerimiz geçti. Gelen müşterileri karşılama, ağırlama, prova odası gibi fiziki olumsuzlukları ve teknik eksiklikleri Turkuaz Plus'a taşımayarak modern bir, bir mağaza oluşturmaya çalıştık.

Gelecek hedefleriniz ile ilgili bizlere neler söylersiniz?

            Şu anda Türkiye içerisinde 6 farklı satış noktamız mevcut, ancak bu satış noktalarında bilindiği üzere farklı markalarda yer aldığı için ve Türk toplumu olarak daha tasarıma ve tasarımcıya yeni yeni alışma sürecinde olduğumuz için çoğu zaman kaliteden ziyade bütçe ön planda tutulmaktadır. Bizde bu koşullar ana ekseninde ileriye dönük adımlar atmak istiyoruz.

            Şunu da eklemek isterim ki, Bursa’da aslında tasarımcı yok. Yani, Moda tasarımı bitirip koleksiyon oluşturan tasarımcı yok. Kişiye özel tasarlamak ya da yarattığı bir parça üzerinden yüzlerce sipariş almak tasarımcılık değil. Dünyanın hiçbir yerinde koleksiyon oluşturmadan tasarımcı olan görülmemiştir.

Peki, bizlere Sektörel sorunlarınızla ilgili neler söylersiniz?

            Beğenilen bir parçayı daha uyguna yaptırabilmek amacıyla ellerinde fotolarla terzi, terzi kumaşçı kumaşçı gezen insanlar olduğunu görüyorum, duyuyorum. Hatta başka bir şehirde benim kendi fotolarımı kullanarak binlerce satış yapan kişilerle karşılaştık ve halen bu kişilerle hukuki süreçlerimizin de devam etmekte olduğunu söyleyebilirim. Bu konu gerçekten sektörümüzde büyük sıkıntılara ve büyük haksızlıklara neden olmaktadır.

            Değinmek istediğim diğer bir husus ise bir tasarımcıya ellerinde fotolarla gelinmemesi gerektiğidir. Terzi ve moda evi muamelesi görülmesinin, pek hoş olmadığı kanaatindeyim.

Peki, Neslihan Hanım bizlere önümüzdeki kış modası hakkında neler söyleyebilirsiniz?

            Volanlar altın çağını yaşıyor. İndigo yeşil, gri ve bordo tonları çok popüler. Asimetrik formlar bu kış sıklıkla karşımıza çıkacak.

İşletme olarak farklılıklarınız hakkında okuyucularımıza ne tür bilgiler verebilirsiniz?

            Ben avangart parçalar yapıyorum. Dolap beklemeyen parçalar tasarlıyorum. Dolayısıyla keyifle giyinen mutlu müşterilere sahibim.

Röportajımızın sonuna gelmişken daha başka neler ilave etmek istersiniz, neler söylemek istersiniz?

            Neslihan Kızılbulut markası ile ilgili en büyük algı çok mu pahalı diye düşünen müşterilerimize " Biz ulaşılabilir lüks sunuyoruz. Bir İpekyol fiyatında size özel elbiseler çalışıyoruz, asla indirime girmiyor ve denenmiş ürün satmıyoruz. Böylelikle bütün müşterilerimizi eşit kılıyoruz." Diyerek sözlerini tamamladı.

            Hem dededen hem de anneden mesleki tecrübeler alarak, buna yükseköğretimden ilaveler katan sonucunda ülkemizin gözde markalarından " Neslihan Kızılbulut Pret-a Porter’i kuran ve bir buçuk seneden beri işletmekte olan Bursa'mızın iftihar kaynağı değerli moda tasarımcısı Sayın Neslihan Kızılbulut'a Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek planlamalarında başarılar diliyoruz.


 

İletişim Bilgileri:

Ahmet Yesevi Mahallesi,

Sapanca(310)  Sokak,

Turkuaz Plus Çarşı No:4/20

Tel:0224  245  98  55

Gsm:0549  744  36  38

Instagram: neslihankizilbulut

Balat/ Nilüfer/ Bursa

HABER FOTOĞRAF ÖZKAN YILDIRIM
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.