Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

UÇMAK HİÇ BU KADAR KOLAY OLMAMIŞTI... ASYA ASC HAVACILIK KALİTESİ İLE

Kısa zamanda adından sıkça söz ettiren, Yunuseli Hava Alanın'da faliyete geçen ASYA ASC HAVACILIK, gerçekleştirdiği faaliyetler ile Bursa'ya yeni bir heyecan getirdi. Bursa Haber Gazetesi'ne konuşan Cihat Kuş ve Meryem Akar hedeflerinin Bursa'ya ve Türkiye'nin her kesimine ulaşıp kaliteli pilotlar yetiştirmek olduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2020 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2020 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
UÇMAK HİÇ BU KADAR KOLAY OLMAMIŞTI... ASYA ASC HAVACILIK KALİTESİ İLE

YÜZLERCE KİŞİYE EĞİTİM VERDİK

Kuş; ' Havacılığa olan ilgim dolayısı ile  Uçak-Gövde-Motor alanında eğitim aldım. Türk Hava Yolları'nda uçak bakım alanında beş sene çalışma fırsatı yakaladım. Daha sonra hayalim olan Pilotaj eğitimine başlama kararı aldım ve Euro Asya Havacılık Eğitim Danışmanlığı Şirketi aracılığıyla Macaristan'da eğitimimi tamamladım. Arkadaşlarım ile aldığım karar ile genel havacılık alanında girişim yaptım. Bursa Yunuseli Hava Limanı'nda öğrencilerin gerekli eğitim süreçlerini yönetiyoruz. Yıl sonunda Hususi Pilot Lisansı (PPL) eğitimi vermeye başlayacağız. Bunun yanı sıra Bursa'da yeni başlatmış olduğumuz gezi uçuşları, tanıtım uçuşları düzenlemeye başladık. Bu sayede Bursa için yeni bir faaliyet alanı oluşturduk. Pilot olmak için düşünce aşamasında olan bireylere tanıtım ve süreç hakkında eğitim uçuşları düzenliyoruz. Kısa sürede gerek medyada gerek fiilen gerekli ilgi alakayı gördük ve bu bizi çok memnun etti. Şu an kadar yüzlerce kişiye eğitim verdik.Bu sebeple Bursa'da yıl sonunda bitmesini arzu ettiğim bir uçuş okulu projem var. Bu sayede kaliteli pilotlar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Çok sevdiğim bir söz vardır;'Başarmak zordur. Kolaya kaçarsan sonuç basitleşir. Yokuş aşağı inmek kolaydır ama manzara tepeden seyredilir.' Bu yönde devlet büyüklerimizden ilgi ve destek bekliyoruz. Manzarayı hep birlikte seyretmek ve  havacılığın yediden yetmişe herkese ulaşmasını istiyoruz.' dedi.

AZMİN VE BAŞARININ ÖYKÜSÜ...

Daha çocuk yaşta, belki bir hayalde yaşıyordu bugünleri... Ama bizlere azmin ve inanmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösteren Meryen Akar'dan dinliyoruz bu başarı öyküsünü; 'Merhabalar ben Meryem Akar. 1976 Eylül doğumluyum. Havacılığa olan ilgim çocukluktan başladı. Yalova Taşköprü'de gezen askeri uçaklardan dolayı havacılığa ve uçmaya merak salmıştım. Lise yıllarında bir fırsat yakaladım. Okulumuzda açılmış olan model uçak kursu ile seçmeler yapıldı ve bende seçilen öğrenciler arasındaydım. Düzenlenen yarışmada bölge üçüncüsü oldum.Havacılığa bu şekilde adım atmış bulundum. Daha sonra Türk Hava Yollarının paraşüt kursu açtığını öğrendim. Yaşım tutmadığı için aileme taahütname imzalattım. İlk paraşüt atlayışımı Eskişehir'de gerçekleştirdim. Artık mesleğimin bu olması gerektiğine kanaat getirdim. Daha sonraki yıllarda 3 aylık bir eğitim aldım ve orada milli takımı gördüm. Hayran olmuştum. Daha sonra sıkı bir çalışmadan ve ailemi ikna ettikten sonra milli takım aday adaylığından milli takıma seçildim. 1994 senesinde ilk yarışmamda küçüklerde birinci oldum. Sabiha Gökçen'den madalya aldım. Bu beni çok heycanlandırdı ve pilot olmak istediğimi dile getirdim ve Sabiha gökçen bana başarabileceğimi söyledi. Bu arada Paraşüt öğretmeni oldum. Dünya 2.si oldum. İki üniversite bitirdin ve iki dil(ingilizce ve fransızca) öğrendim. Pilotaj eğitimi için gerekli şartları toparlayamadım ve Dubai'den milli takımdan aldığım teklifi kabul ederek bu fırsatı değerlendirdim. Burada yaptığım birikim ile Amerika'da pilotaj eğitimimi tamamladım. Atlas firmasında yolcu uçuğı pilot görevini  üstlendim. Atlas firması iflas ettikten sonra Bursa Yunuseli Hava Limanı'nda işe başladım. Dünyanın gördüğü her büyük başarı önce bir hayaldi. En büyük çınar bir tohumdu, en büyük kuş bir yumurtada gizliydi...

ERKEK EGEMEN BİR SEKTÖRDE HER HEDEFİME ULAŞTIM

Erkek egemen bir sektörde kadın olmanın zorluklarını yaşadım. Fakat kendimi her zaman her konuda güçlü hissettim. Çünkü kadın olmanın dışında yaptığım iş ile anılmak isterim. Yaptığım işin gerekliliklerini yerine getiriyor olabilmek benim için her zaman  öndeydi. Bu sebeple yetiştireceğimiz her birey bizim için çok değerli ve en üst düzey imkanları sunacağız.

ASYA ASC HAVACILIK pilotaj eğitimi ve gezi uçuşları eğitmenleri;

Kurucu: Cihat Kuş ve Ahmed Said Özbek

EĞİTMENLER:

Cihat Kuş

Gökberk Güler

Meryem Akar

Gökhan Turgut

İpek Acar

Onur Küçük

Burs Haber Gazetesi olarak ASYA ASC HAVACILIK'A teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.