Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÜÇ KUŞAKTIR DEĞİŞMEYEN LEZZET “GÜLSEVEN LOKANTASI”

Üç kuşaktır Bursa ve sonrasında da Kestel'de hizmet vermekte olan güzel lezzetleri ile her zaman Seçkin Lezzet Durakları arasına girmeyi başaran “Gülseven Lokantası”nın üçüncü kuşaktan işletmecisi ve sahibi Sayın Nedim Gülseven ile güzel, keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ÜÇ KUŞAKTIR DEĞİŞMEYEN LEZZET “GÜLSEVEN LOKANTASI”
Öncelikle Nedim Bey sizi tanıyabilir miyiz?Tabi üç kuşaktan geliyor olmanızdan dolayı sonrasında da geçmiş kuşaklarla ilgili bizleri ve okuyucularımızı bilgilendirirseniz sevinirim?

 1993 yılında Bursa'da doğdum. Rahmetli dedem Hamit Gülseven 1952 yılında Kosova'dan Bursa'ya gelmiş ve 1965 yılında Kayhan’da ilk lokantasını “Kısmet Lokantası” adı altında açmış ve hizmet vermeye başlamış. Hamit Usta adıyla Bursa'da nam salmış ve tanınmış. 25 sene kadar aynı noktada çalışmalar yürüttükten sonra 1988 yılında Kestel’e taşınmışlar, dedemin vefatı ile Rahmetli babam Nihat Gülseven lokantamızı çalıştırmaya devam etmiş. 2008 yılında da babam Nihat Gülseven'in Hakkın rahmetine kavuşması ile ben işletmenin idaresini aldım üç kuşaktır üç kuşağın birikimleriyle, lezzetleriyle vatandaşlarımıza, halkımıza ilk başlarda Bursa'da şimdi de uzun yıllardan beri Kestel'de hizmet vermekteyiz.

Peki, bizlere Nedim Usta güzel lezzetlerinizden, menünüzün içeriğinden bahsedebilir misiniz?

 Menümüz çok geniş çaplıdır. 20-25 çeşit günlük sıcak yemeğimiz var bunların yanı sıra 8-10 çeşit zeytinyağlılarımız, tatlılarımız, sabah çorba çeşitlerimiz gerçekten birbirinden güzel lezzetimiz bulunmaktadır. Bunlardan bazılarından bahsedecek olursam;

 Beykoz kebabımızı özellikle tavsiye etmek istiyorum, bunun yanı sıra tas kebabımız, kuzu haşlamamız, kavurmalarımız, tandırımızdan bahsedebilirim. Et yemekleri olarak yoğunlukla ve zengin çeşidimizin olduğunuzu ayrıca eklemek istiyorum, bunun yanı sıra tatlılarımızdan tabi Bursa'ya özel süt helvası, yine kabak tatlımız, onun yanı sıra daha hafif tatlılarımız Kemalpaşa Tatlısı, Sütlü Kadayıf ve sütlacımız da bulunmaktadır.

Nedim Bey gerçekten de Kestel halkından yoğun bir talep görmektesiniz. Peki, bu, teveccühü neye bağlıyorsunuz bu güzel lezzetlerin ortaya çıkmasını nasıl açıklayabilirsiniz? Kısacası bu işin “sırrı” nedir?    

 Bence işi severek yapmanın en öncelikli “sır” olduğunu söyleyebilirim. Tabii uzun kuşaklardır edinmiş olduğumuz tecrübelerin aktarımının da öncelikli unsurların başında geldiği muhakkaktır.

Yoğunlukla et yemekleriniz var, peki et ihtiyacını nerelerden karşılıyorsunuz?

 Et tedariğimizin bir kısmını özel olarak et balıktan temin ediyoruz, canlı olarak kestiriyoruz.  Diğer ihtiyaçlarımızı da yine Kestel’in en eski ve köklü bir kasabından temin ettiğimizi ve her zaman taze ve leziz ürünler kullandığımızı söylemek isterim.

Peki, gelecek hedefleriniz ile ilgili bizlere neler söylemek istersiniz, yaş itibariyle gerçekten oldukça gençsiniz?

 Orta ve uzun vadede Bursa'da ve Nilüfer bölgesinde şubeler açma planlarımız bulunmakta, böylelikle bu güzel lezzetlerimizin çok daha geniş kitlelere, insanlarımıza ulaştırma hedefimizin olduğunu söyleyebilirim.

Toplamda kaç kişiye istihdam sağlıyorsunuz?

 Şu an 40 kişi civarı çalışanımız bulunmakta, halen daha vasıflı eleman ihtiyacımız var, alımlarımız devam ediyor ama piyasada konuşulduğu gibi işsizlik değil, biz vasıflı eleman bulmakta sıkıntı çektiğimizi de ayrıca belirtmek istiyorum.

Son olarak neler eklemek istersiniz?Vatandaşlarımıza, halkımıza ne tür mesajlar vermek istersiniz?

 Yıllardır firma olarak bu sektörün içerisindeyiz. Misafirlerimizi, halkımızı Lokantamıza bekliyoruz.  Lokantamızın yanı sıra fabrikalara yemek veriyoruz, organizasyon yemekleri, cemiyet, düğün yemekleri, piknik organizasyonları, davet organizasyonlarına her türlü yemek tedariğin de bulunabiliyoruz. Bu konularla da ilgili halkımızın ve ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını giderebiliyoruz, en iyi hizmeti, en iyi ve lezzetli yemeklerle donatılmış organizasyonları bizde bulacaklarını buradan tekrardan söylemek istiyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

 Kestel’imizin ve Bursa’mızın güzide lezzet duraklarından Gülseven Lokantası'nın üçüncü kuşak işletmecisi Sayın Nedim Gülseven’e bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında başarılar diliyoruz. Orta ve uzun vadeli hedefleri içerisinde olan Bursa ve Nilüfer bölgesinde şube açmasıyla da ilgili bir an evvel güzel haberlerini bekliyor olduğumuzu ayrıca eklemek istiyorum. Son olarak şanslı Kestelli hemşerilerime Gülseven Lokantası’nın birbirinden lezzetli yemeklerini ısrarla önermek istiyorum.

İletişim Bilgileri:

Ahmet Vefik Paşa Mahallesi, Bursa Cd. No:24 Kestel/Bursa

Telefon: (0224) 372 17 10

HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM 

    

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.