Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜRK EĞİTİM SEN BURSA 1 NOLU ŞUBEDE BAYRAK DEĞİŞİMİ "BİR OLALIM, İRİ OLALIM, DİRİ OLALIM."

Türk Eğitim Sen Bursa 1 Nolu Şubemizin 6. Olağan Genel Kurulunu birlik ve beraberlik havası içerisinde coşku ve heyecanla gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2017 00:08
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2017 00:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TÜRK EĞİTİM SEN BURSA 1 NOLU ŞUBEDE BAYRAK DEĞİŞİMİ  "BİR OLALIM, İRİ OLALIM, DİRİ OLALIM."

Şahsım ve yeni seçilen yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma kongremize katılan delegasyonun tamamının teveccüh göstermesinden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. İlaveten kongremize katılarak bizleri onurlandıran siyasi partilerimizin değerli yöneticilerine, sivil toplum kuruluşlarımızın değerli Başkan ve yöneticilerine, Türkiye Kamusen' e bağlı  Bursa Şubelerimizin değerli Başkan ve yöneticilerine, saygıdeğer üye ve delegelerimize, kongremize katılarak bizleri onurlandıran tüm misafirlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Allah zor işimizi kolay kılsın. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Şimdi daha etkin, daha güçlü, daha etkili bir Türk Eğitim Sen için çalışma zamanı...

Türk Eğitim-Sen sadece bir sendika adı değildir. Türk Eğitim-Sen vatan, bayrak ,ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve cumhuriyet sevdasının adıdır.

Türk Eğitim-Sen hakkın ,haklının ,masumun ,mazlumun üyesinin yanında olan güven kapısıdır.

Kişileri ve kurumları yaşatan , ilkeleri ve duruşlarıdır .Türk Eğitim-Sen  "İlkemiz, önce ülkemiz” ilkesi ile yola çıkmış güne göre ,güce göre duruşunu ve ilkelerini değiştirmemiş gücünü kanunlardan ve üyelerinden almaktadır.

“ Türkiye Sevdamız ekmek için kavgamız” sloganıyla çıktığımız sendikal mücadelede Ülkemizin ve üyelerimizin çıkarları dışında hiçbir önceliğimiz olmaksızın sizlerden aldığımız güçle sizin için mücadele ediyoruz. Bu güne kadar verdiğiniz destek ve güç ile hak mücadelemize devam ettik ,bundan sonra da öyle devam edeceğiz.

Değerli dostlar zor bir süreçten ve dönemden geçiyoruz. 657  yalan-yanlış bilgilerle kamuoyu gündemine getiriliyor. Kamu hizmetlerinin tek sorumlusu olarak kamu çalışanları gösterilirken, Kamu görevlilerinin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılardan, ücret adaletsizliğinden, çalışma şartlarının yetersizliğinden, sürgün ve kıyımlardan bahsedilmiyor. Dört bir yandan memurlarımıza saldırıldığı  görülmektedir. Özellikle ekonomik ve siyasi olarak yapılan her mücadelenin hedefinde kamu kurumları ve memurlar bulunmaktadır. Kazanılmış haklarımız elimizden alınmaya çalışılmaktadır. Milli Eğitim'in tablasında şaşkınlık, adam kayırma, torpil, istikrarsızlık var. Hatta bir bakanın yaptığını diğer Bakanın  bozduğu bir yapı var. Eğitim kurumlarımız darma dağınık, sınav Sistemleri bozulmuş eğitim çalışanları itibarsızlaştırılmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı ve milli eğitim müdürleri iyi yönetilmiyor, hakkın ve hukukun böylesine çiğnendiği bir yönetim daha görülmemiştir. Öğretmenler öğrenci üzerindeki etkisini her geçen gün kaybetmektedir. Başta idareci atamaları olmak üzere, eğitim çalışanlarını ilgilendiren bütün uygulamalarda hak ve adalet duygusundan tamamen uzaklaşılmış, adam kayırma ve haksızlık adeta zirve yapmıştır. Düşüncenin üstesinden gelemeyenler düşünenin üstesinden gelir sözü ile adeta bunu kendilerine rehber edinmişler ve birtakım uygulamaların içine girmişlerdir. İşin en acı tarafı da yapılan bu haksızlıklar hukuksuzluklar ve tüm adaletsizliklerin hak Adalet Hukuk ve inanç değerlerinin arkasına sığınarak yapılıyor olmasıdır. Bu durumun suçlusu Milli Eğitim Bakanlığıdır.

Bu çok acı bir durum. Dün susulmadığı gibi bugün de yarın da susulmayacaktır. Bütün üyelerimize bu  mücadelede verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum .

Sizlerin bu asil ve onurlu duruşu ve tercihi, Türk Eğitim Sen'i sendikacılıkta, "gerçek dost doğru adres” yaptı. İşte bunun gibi onlarca gerekçelerden dolayı kendinizle gurur duymalı sınız, övünmelisiniz.

Bizler de sizin bu dik ve onurlu duruşunuza güvenerek, Sizden aldığımız güçle bu kutsal göreve talip olduk. Bu bir bayrak yarışıdır, teslim alacağımız hizmet bayrağını ötelere, ötelerin de ötesine taşıyacağız. Bizden önce bu bayrağı elinde taşıyan sendikamızın kurucularına ,yöneticilerine az ya da çok hizmeti geçen herkese teşekkür ediyorum.

Biz Türk Eğitim-Sen'iz milletimiz ve eğitim çalışanları için önemliyiz  ve farklıyız .Şahsiyetin ,onurun ,küçük çıkarlar için satılığa çıkarıldığı  zamanda verilen mücadele önemlidir kutsaldır. Bizler onurlu bir mücadele veriyoruz ve bizde Bursa 1 nolu şube olarak kutsal mücadeleyi taçlandırıp  aktif bir sendikacılık yapacağız daha etkin daha güçlü daha etkili bir Türk Eğitim-Sen için hep beraber çalışacağız korkmadan yılmadan kabuğuna çekilmeden üyesinin yanında olan bir anlayış, temel ilkemiz olacak çünkü biz şunun farkındayız üyesini terk eden veya üyesine kulaklarını kapatan anlayış bu camiada varlığını sürdüremez.

Yıllar öncesinden bir ses verdi Edebali:” İnsanı yaşat ki devlet yaşasın!” Bizim de bu çağlar üstü mesaj doğrultusunda insanımıza hizmet etmek bu kutlu yolda bölmek yerine bütünleştirmek kavga yerine dostluk, kin yerine sevgi tohumları ekmek insan onur'u ve Hak arama doğrultusunda mücadele etmek hep birlikte Türk Eğitim-Sen demek en büyük amacımızdır. Geleceğe dair hiçbir ideali ve projesi olmayan yönetim anlayışı yerine somut ve uygulanabilir projeler ile ilke, ülkü ve ülke menfaatlerini gözeten bir yönetim anlayışı sergileyeceğimize söz veriyoruz.

Biz biriz ve hepimiz Türk Eğitim-Sen'iz bugüne kadar çeşitli nedenlerden dolayı sendika üyeliğinden ayrılmış küsmüş ya da kırgınlık yaşayan arkadaşlarımızı bu kutlu çatının altında tekrar birleşmeye ve üyelerimizi etkin görev almaya davet ediyoruz. Bizler sadece bir Sendikanın mensubu değiliz. Bizler gününü gün eden insanlardan hiç değiliz. Bizler Türk milletinin özkaynağı, yüzakı, iftihar vesikası ,milli kimliğin muhafızlarıyız. Gücün karşısında eğilmeyen, fırıldak olmayı asla kabul etmeyen çelik ve demir yumruklarız. “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır,".” Sen yapmazsan ben yapmazsam, Karanlıklar nasıl çıkar aydınlığa?” Prensipleri üzerine insanımıza faydalı olacağımıza haksızlık karşısında susmayacağımıza, Türk milletine ve eğitim camiasına hizmet edeceğimize kimsesizin kimsesi olacağımıza söz veriyoruz. Bizleri kimse Doğruya doğru yanlışa yanlış demekten alıkoyamayacak. Bizleri başarıya götürecek şey, haklılığımız, kararlılığımız, imanımız ve azmimiz olacaktır.

Biz gücümüzü, kudretimizi , çıplak ayaklarını çuvalla çaputlar sararak kanayan yaralarına tuz basarak, açlıktan ağaç kabuklarını kemirerek yedi düveli dize getiren aslanlarımızdan atacak tek bir mermisi dahi yokken "Türk'ün haysiyeti gururu ve kabiliyeti çok yüksek ve büyüktür. Böyle bir millet esir yaşamaktansa mahvolsun daha iyidir .Öyleyse ya istiklal ya ölüm", diyen Gazi Mustafa Kemal'den alıyoruz. Bizim kudretimiz damarlarımızdaki asil kandan kaynaklanıyor.

Geçmişimizden aldığımız emaneti geleceğe en güzel şekilde teslim etmek tek gayemizdir.

Sözlerime son verirken Genel kurulumuzun tüm sonuçlarıyla şubemize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyor sizlere Genel kurulumuzu onurlandıran tüm delegelerimize, misafirlerimize ve bütün halkımıza şahsım Eğitim Sen 1 nolu şube adına sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.” Ne mutlu Türküm diyene! ”Diyerek sözlerini tamamlamış olan yeni Başkan Sayın Metin Öksüz'e bizlerde Bursa Haber Gazetesi olarak çalışmalarında başarılar diliyoruz.

İletişim: Kırcaali Mah. Fevzi Çakmak Cad.

Göktaş İş Merkezi No:62 K:2 No:8

OSMANGAZİ

0 224 273 16 84

HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.