Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘TURAN ZAHİRE VE KAPTANLAR UN’ SEKTÖRÜNÜN LİDER KURULUŞLARI

Bursa'da sektörünün öncü işletmelerinden olan "Turan Zahire “nin kurucusu ve sahibi Sayın Turan Arslan ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2017 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2017 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘TURAN ZAHİRE VE KAPTANLAR UN’ SEKTÖRÜNÜN LİDER KURULUŞLARI

"Turan Zahire “nin kurucusu ve sahibi Sayın Turan Arslan ‘Bu sektörde daha geniş kitlelere ulaşarak ticaretimizi arttırma hedefimiz bulunmakta’ dedi.

Öncelikle Turan Bey sizi tanıyabilir miyiz?   Sonrasında ise "Turan Zahire “nin kuruluşu ve bugünlere geliş sürecini okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

Elbette 1971 yılında Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde doğdum. 1988 yılında Bursa'ya yerleştim, ilk geldiğimde küçük bir işletmede garson olarak işe başladım ve 3-4 yıl kadar orada çalıştım. Sonrasında 1991 yılında Askere gittim, dönüşte, un ve yem tedariği üzerine iş yeri açmaya karar verdim ve 1996 yılında Değirmenönü Mahallesi, Şehitler Caddesi No: 47’de "Turan Zahire" adı ile iş yerimi açtım ve 21 yıldır aynı noktada çalışmalarımıza İlk günkü aşk ve şevkle devam etmekteyiz. Görükle ’den İnegöl'e kadar çok geniş bir coğrafyada birçok iş yeri ile bağlantılarımız bulunmakta. Kaptanlar Un Fabrikası, Hacı Mustafa Bey ile Bayilik anlaşmamız 21 yıldır devam etmektedir. Bu süre zarfında tamamen aynı markanın ürünlerinin satışını yapmaktayız.

Peki, Turan Bey, işyerinizin gelecek hedefleri ile ilgili bizlere neler söyleyebilirsiniz?

Bu sektörde daha geniş kitlelere ulaşarak ticaretimizi arttırma hedefimiz bulunmakta. Tabii ki, Kaptanlar Un ‘un kalitesini bütün Bursa'ya ve hatta çevre illere yayma çabasındayız.

Peki, biz hiç arzu etmesek de gitmiş olduğumuz iş yerlerinde çeşitli sektör temsilcileri karşılaşmış oldukları sektörel sıkıntılarla ilgili bizlere bilgiler vermekte, sizin sektörünüzde de sıkıntılarla karşılaşıyor musunuz?  Bu konuyla ilgili bizlere ve okuyucularımıza neler söylemek istersiniz?

İnsanların, unun-malın kalitesine bakmaksızın her aşamada hemen ucuz fiyat veriyor olmaları gerçekten işlerimizde sıkıntı yaratmakta. Tabii Kaptanlar Un olarak kalitemize ve unumuza güvendiğimizden güzel çalışmalara imza atmaktayız ve insanların, müşterilerin, kullanıcıların bir kere aldıktan sonra devamlı almaya başladıklarını rahatlıkla söyleyebilirim.

Bizlere Kaptanlar unun özellikleri ile ilgili neler söylersiniz?

Baklava ve börek işlerinde çok güzel neticeler vermekte, son zamanların en çok tutulan unu ise özel lavaş ve pide unları büyük rağbet görmekte.   Müşterilerimiz bunu kullandıkların da çok güzel olumlu tepkiler vermekte. Bunu da ayrıca bütün Bursalı hemşerilerimize iletmek isterim. Çıtayı çok daha yukarılara çekerek ülke çapında marka olma yolunda hızla ilerlediğimizi de rahatlıkla söyleyebilirim.

Son zamanlarda işsizlik oranları yüksek çıkmakta ve bilhassa bu işsizlik oranlarında gençlerin payı daha da büyük sizde genç bir girişimci, İş adamı olarak gençlere ne tür tavsiyelerde bulunursunuz?

Maalesef gençlerde pek çalışma hevesi yok. Kafalarına göre keyiflerine göre iş aramaktalar.  Bunu da şuan piyasada bulmak oldukça zor Mutlaka gençlerin belirledikleri iş kollarında ağırlıklı olarak çalışmalarını ve istikrarlı bir şekilde devam etmelerini öneriyorum.

Röportajımızın sonuna yaklaşırken Turan Bey son olarak neler eklemek istersiniz? Halkımıza ne tür mesajlar vermek istersiniz?

Aynı geminin içindeyiz. Bizim bizden başka dostumuzun hiçbir zaman olmadığı kanaatindeyim. Türkiye Cumhuriyeti'nin bayrağının altında gurur içinde yaşıyoruz. Ve yaşamaya devam edeceğiz. Bütün halkımızın, bütün milletimizin, bütün Vatandaşlarımızın yaklaşmakta olan Kurban bayramlarını şimdiden kutluyorum ve bayramın mutluluk, huzur, barış, bereket getirmesini canı gönülden temenni ediyorum.

Bursa’mızda un ve yem tedariği anlamında güzel işlere imza atmış olan "Turan Zahire' nin kurucusu ve sahibi Sayın Turan Arslan'a Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak başarılar diliyoruz.

İletişim Bilgileri:

Değirmenönü Mahallesi,

Şehitler Caddesi   No:47

Tel: 0224 331 91 05

Gsm: 0541  406 16 04

Yıldırım/ Bursa

HABER FOTOĞRAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.