Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TRAMER RİSK VE HASAR ÇÖZÜM MERKEZİ ÇÖZÜMÜN EN HIZLI ADRESİ

Meydana gelen bir kaza sonucunda doğabilecek her türlü tazminat haklarını en kısa sürede hak sahiplerine ulaştırmak ve mağduriyeti minumuma indirmeyi amaçlayan Tramer Risk ve Hasar Çözüm Merkezi kurucuları Ebubekir Duran, Bünyamin Duran ve Emre Aydoğmuş ile keyifli ve bir o kadar bilgilendirici bir sohbet gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2018 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2018 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TRAMER RİSK VE HASAR ÇÖZÜM MERKEZİ ÇÖZÜMÜN EN HIZLI ADRESİ

Hasar tasfiyesi işlemlerini Tüm Sigorta Şirketleri, Türkiye Motorlu Taşıtlar Bürosu, Karayolları Güvence Sigortası nezdinde yürüten Tramer Risk ve Hasar Çözüm Merkezi mağdur olunan durumlarda adete ''Çözümün En Hızlı Adresi'' olma prensibi ile fark yaratıyor.


SEKTÖRDE ÖNCÜ BİR FİRMA OLMAYA ADAYIZ

Tramer Risk ve Hasar Çözüm Merkezi'nin üç ortağının da ortak bakış açısı hak edenin hakkını eksiği ve fazlası olmadan tespit edip mağduriyetlerin önüne geçerek öncü bir firma olma yolunda şekilleniyor. Firmanın ortaklarından ilk olarak Ebubekir Duran'ı tanıyarak başlayalım. Ebubekir Duran, işletme mezunu olup analitik düşünme becerisi ile hareket eden, muhasebe alanındaki uzmanlığı ile sektörde deneyime sahip haksızlığın karşısında kendisini siper etmekten tereddüt etmeyen yapıda.  Ebubekir Duran prensip olarak kaliteli hizmet vererek mağduriyetlerin önüne geçmeye gayret ediyor.

Diğer ortak Bünyamin Duran ise hem hizmet sektöründeki geçmişi hem de ticari faaliyetleri ile girişimci ve beşeri ilişkileri kuvvetli bir karakterde. Bünyamin Duran, Sivil Toplum Kuruluşlarındaki aktif görevleri ve siyasi konjonktürün bilincinde bakış açısı ile vatandaşların bilinçlenmesi, haklarını öğrenmesi ve haklarını aramaları yönünde sektörde öncü olmak istediklerini vurgulamaktan geri durmuyor.

Son ortak olan Emre Aydoğmuş ise sektöre girmeden evvel uçak teknisyeni olarak uluslararası firmalarda görev yapmış, ticari işleyişe hakim ve araştırmacı yapısı ile dikkat çekiyor. Aydoğmuş ise sektörde öncü olmaları yönündeki çalışmalarının temelini mağdurların bilinmeyen haklarını gün yüzüne çıkarmak olduğunu söylüyor.

GENİŞ HİZMET YELPAZESİNE SAHİBİZ

2010 yılından bu yana Trafik Kazaları, Tren Kazaları, Uçak Kazaları, Gemi Kazaları, İş Kazaları, Ferdi Kaza, Taşımacılık ve Koltuk Sigortası, Yanlış Tedavi ve Tıbbi Müdahale, Ayıplı Mal ve Hizmeti, Yangın Doğal Afet, Hırsızlık sonucunda meydana gelen maddi ve manevi mağduriyetin minumuma indirmek için faliyet gösteren bir danışmanlık şirketi olan Tramer Risk ve Hasar Çözüm Merkezi mağduriyetinin farkında olmayan kişilere de kapılarını açıyor.  Geniş hizmet yelpazesine sahip olamalarına karşın takibin her aşamasında mağdur kişi ile birlikte olduklarının altını çizen firma yetkilileri, son derece şeffaf hareket ederek mağdur kişilerin asla yalnız hissetmemelerini sağlamaya çalıştıklarını vurguladılar.

İŞLEM SONUÇLANANA KADAR HİÇBİR ÜCRET TALEP ETMİYORUZ
 

Ağırlıklı Olarak Bedeni Hasar Yönetimi ve Danışmanlık alanında faaliyet göstereren Tramer Risk ve Hasar Çözüm Merkezi kaza sonrasında ölüm, daimi sakatlık ve yaralanmalarda maddi tazminat haklarınızı inceleyip poliçedeki teminatlar doğrultusunda almanız gereken tazminatı sorunsuz olarak çözen, sonuçlandırana kadar hiçbir ücret talep etmeyen bir danışmanlık şirketi olarak sektörde yer alıyor.

 Ayrıca ülkemizde eksikliği büyük ölçüde hissedilen sigorta kapsamındaki kazalarda kaza mağdurlarını bilinçlendirme ve hak talep etme noktasında danışmanlık görevini üstlenen Tramer Risk ve Hasar Çözüm Merkezi vefatlarda 2 ay, malul ve yaralanmalarda maksimum 4 ayda sonuç alacak kadar profesyonel ve hızlı çalışıyor.


ÖDEMELERİNİN EKSİK OLDUĞUNU DÜŞÜNENLERE DE YARDIMCI OLUYORUZ

Alınması gereken tazminatların küçük bir bölümünü vererek kişiyi mağdur etmeye çalışan tüm sistemlerin karşısında mücadele ettiklerini söyleyen Tramer  Risk ve Hasar Çözüm Merkezi  yetkilileri hakkının yendiğini düşünen tüm vatandaşlara kapılarının açık olduklarını ifade ettiler. Öncelikli hedeflerinin mağduriyetin önüne geçmek ve vatandaşın hakkını aramak olduğunu belirten yetkililer konu hak ve hukuk olduğunda ellerinden geleni  ardlarına koymayacaklarını  söylediler.

ÇANTACILAR'A DİKKAT EDİN

Kişilerin mağduriyetler ile kendi başlarına da mücadele edebileceklerini söyleyen yetkililer zaman kaybı ve maddi zarara uğramamak için işi profesyonellere devretmenin daha akılcı olduğunu belirttiler. Yetkililer mağduriyetin ilk basamağında karşılaşılan polis ve sağlık memurlarına işi devretmenin amatör tutum olduğunu, bu tarz işler yapanların çantacı tabiri ile bilindiğini ve uzak durulması gerektiğinin altını çizdi. Yetkililer avukatların en büyük hatalarının direkt dava açmak olduğunu ve bu konuda mağdur kişilerin dikkatli olması gerektiğini vurguladılar.

DEVLET DE KONUYA ÖZEN GÖSTERMELİ

Halkı bilinçlendirmek adına adım atmayan ve bu işi arka plana atan devlet kurumlarının da biran evvel Kamu Spotu ve bilgilendirme kampanyaları ile vatandaşın mağduriyetinin önüne geçmesi gerektiğini vurgulayan Tramer Risk ve Hasar Çözüm Merkezi  yetkilileri sigorta şirketlerinin zaman aşımı için ellerinden geleni yaptıklarını, mağduriyeti azaltmak bir yana daha çok mağduriyete sebebiyet verdiklerini  ifade etti.

İLETİŞİM

Demirtaşpaşa Mh. Ata Sk.

Petek Bozkaya İş Merkezi D Blok K:3 D:308, 16140 Nilüfer

TEL : (0224) 244 91 65

Gsm :0 530 485 89 60

Haber ve Fotoğraf :SERCAN SELÇUK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.