Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TOHUM SAÇ TOPRAĞA BİTMEZSE TOPRAK UTANSIN, HEDEFE VARMAYAN MIZRAK UTANSIN...

'Her çocuk özeldir. Her öğrencinin farklı bir yeteneği vardır. Keşfedilmeye açık bir cevher gibidir.' diyen Milli Takim Antrenörü Ekrem Kesgin bizlere sporun ve değerlerimizin ne kadar kıymetli ve yol gösterici olduğunu vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2020 00:08
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2020 00:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TOHUM SAÇ TOPRAĞA BİTMEZSE TOPRAK UTANSIN, HEDEFE VARMAYAN MIZRAK UTANSIN...

BURSA'MIZIN GURURU MİLLİ TAKIM ANTRENÖRÜ ,TEKNİK KURUL ÜYESİ EKREM KESGİN

1988 Erzurum doğumlu olan Ekrem KESGİN 20 yıllık spor geçmişine sahiptir.
Şuan özel bir kurumda Spor Koordinatörlüğü yapan, Milli Takım Antrenörü Ekrem Kesgin Kickboks Federasyonu Gençler Teknik Kurul üyesi gorevini yurutmekle beraber Taekwondo 3. Kademe Kidemli Antrenör, Siyah Kuşak 5. Dan ve Ulusal Milli hakemdir.
Ayrıca ETU Uluslararası Antrenörlük lisansına ve belgesine sahiptir. Kick Boks Branşında da 3. Kademe Milli takım Antrenörü 4.Dan ve Ulusal Milli Hakemdir. Öğrenci koçluğu lisans ve sertifikasına sahip olan Antrenörümüz her bir öğrenciye koçluk yaparak öğrencileri Uluslararası arenada yer almalarını sağlamıştır.
Bursamıza Binlerce sporcu , onlarca Antrenör, onlarca Türkiye Şampiyonluğu ve Uluslararası Şampiyonlar kazandırmış ve halen aktif bir şekilde bayrağımızı Uluslararası platformda dalgalanması için "her öğrenci ayrı bir yetenektir" inancıyla çalışmalarına tüm hızıyla devam etmektedir.

Milli takım Antrenörumüzle yaptigimiz söyleşide spora ilgisini ve nasil sporla buluştuğunu söyle ifade etti. Öğrencilik yıllarımızda tarih  öğretmenim spora yönelmeme vesile oldu. Öncelikle spora hobi olarak başladım. Okul etkinliklerinde rol aldım. Çok sevdiğim bir öğretmenim sporu profosyonel olarak yapacağımızı söyledi. Şu anda aktif olarak yaptığımız spor branşlarını ilk defa duyuyorduk. Akabinde öğretmenimizin sayesinde lisans aldık. bu sporu profosyonel olarak yapmaya başladık. Hiç unutamadığım bir anımdan bahsedeyim. Biz ögretmenimizin taekwondo yaptigini ogrendik ve merakla ders baslayinca ögretmenimizden bir kac hareket gostermesini rica ettik ögretmenimizde bizi kirmayarak Dersteyken görsel bir şekilde tekvandoq sporundan bahsetti. Biz hepimiz mest olmuştuk. Yaklaşık 100 kişi bu spora yöneldik. değerli öğretmenimiz Harun Toksoy Şu anda Kocaeli'de hizmet vermekte. Kendisine ayrıca çok teşekkür ediyorum. Sporda sakatlanmalar olabilir. Bu durumu bende yaşadım bu süreçte. Daha yeni sporcu kimliğime kavuşmuşken , bu durum benim motivasyonumu düşürmüştü. Fakat Harun Toksoy benim elimden tuttu ve bu işi başarabileceğimi söyledi. Hayallerimden vazgeçmemem gerektiğini vurgulayıp kendisinin de yardımı ile ilk kuşak sınavıma girip kazandım. Daha sonra Bursa'da bu serüvenime profosyonel antronör olarak devam ettim. Şu anda da milli takım antrönürü olarak ülkeme ve öğrencilerime hizmet etmekteyim. Bu işi yapmak bana mutluluk veriyor. Ülkem adına birşeyleri başarıyor olabilmek, ülkemi en iyi şekilde temsil edebilmek beni çok mutlu ediyor. Öğrencilerim içinde amaçladığım öncelikle vatanına, milletine, ahlaklı, karakter sahibi birey olmaları. Akabinde başarı bunları zaten takip ediyor.

BAŞARI BİLGİ İSTER BİLGİNİNDE BEŞTE DÖRDÜ İLGİDİR

Biz öğrencilerimizle ilgilenmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İlgi var ise başarı var demektir. Kötü ve başarısız öğrenci yoktur. Dokunulmayan öğrenci vardır. Her çocuk özeldir. Her öğrencinin farklı bir yeteneği vardır. Keşfedilmeye açık bir cevher gibidir. Bir altını kömür madencisine verirseniz hiç bir değer ifade etmez. Kömürü de bir altın madenine verirseniz hiç bir değer ifade etmez. Herkesi kendi sanatkarı ile buluşturursanız çok farklı sanatlar ortaya çıkmış olur. Biz bu durumu öğrencilerimizde yaşıyoruz. İlk geldikleri zaman  ögrencilerimizde öz güven eksikliği  görülebiliyorlar ama herbir öğrenciyle ilgilendiğimiz zaman bakıyoruz ki hayallerle dolu keşfedilmeye açık sırları var. Bizlerde çocuklarımızın sırlarla dolu  hayallerine giden yolculukta kaptanlık yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Antrenmanlara  ağlayarak başlayan fakat yetenekleri ortaya çıktıkça özgüven kazandıkça ilgi ve motivaayon ile öğrencilerimizi  uluslarası arenada yer almalarına şahit olmak bizleri heyecanlandırıyor yeni yetenekler keşf etmek için bizlere güç veriyor. Bu enerjiyle öğrencilerimize hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

HEDEF OLMAZSA BAŞARI OLMAZ

Hedef olmazsa başarı olmaz. Hayal olmazsa başarı olmaz. Bizler hayal eden insanlarız. İnsan önce hayal eder planlar ve uygulamaya döker. Bizlerde hayallerimizin doğrultusunda giden kişileriz. Faliyetlerimize başladığımız zaman, çocuklarımız salona geldikleri zaman ilk hedefimiz spor alışkanlığı ve bilinci kazandırmak. Daha sonra öğrencimizin motivasyonu bizim için en önde gelen kriterlerdendir. Devamında sevdiği branş ile buluşturmak bizim için önde gelen kriterler arasındadır. Sporun içinde kalması ve spor kültürüne sahip olması ve en önemlisi vatana, millete, islama, devlete hayırlı bir nesil olması bizim için en önemlisidir. Şampiyonluk sporcuyu şöhret, karakter ise efsane yapar anlayışı içerisindeyim. Şampiyonluklar gelip geçici ama karakter herzaman bakidir. Biz çocuklarımızı bu manevi değerler eşliğinde yetiştiriyoruz. İlk aşamada Bursa şampiyonluklarında deniyoruz. Dereceye giren öğrencilerimizi Türkiye şampiyonluklarında deniyoruz. Akabinde derece alan öğrencilerimizi uluslararası arenadaki şampiyonlarla bulusturuyoruz. 10 senedir aktif bir sekilde sayısız madalya kazandık. Ve ülkemizi uluslarası arenada en güzel şekilde temsil ettik ve etmeye ilk günkü gibi heyecanımızla devam ediyoruz.

SPORDA YAŞ YOKTUR

Eskiler 7 den 70'e derler. Fakat günümüzde sağlıklı sonuç alabilmek adına 4 yaş grubundan başlayıp 40 yaş grubuna kadar hizmet veriyoruz. Bir sınırlama koysakta bu formalitedir. Sporda yaş yoktur. Şairin dediği gibi “insan yaşlansada gönül asla yaslanmaz” Gönlü genç ruhu genç bir eğitmen kadromuzla çocuklarımıza, gençlerimize,yaşlı ama gönlü gençlerimize mutlaka bir spor branşı ile ilgilenmelerini öneriyoruz.

2020'DE 4 TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU

2020'de güzel bir başlangıç yaparak 4 Türkiye şampiyonluğu yaşadık. Bu sene kick boks Türkiye  şampiyonasında öğrencilerimiz 14 madalya kazandılar.

2020’ DE ŞAMPİYON OLAN SPORCULARIMIZ

İKBAL AKTÜRK

SEVDANUR TERZİ

BÜŞRA SAVAŞ

TÜRKİYE 2.Sİ OLAN SPORCULARIMIZ

BAHAR KARIŞMAM

İREM GÜNEŞ

TÜRKİYE 3.SÜ OLAN SPORCULARIMIZ

SERCAN ÖZDENİZ

İSRA CENGİZ

KEREM YETER

SILA ONUR

EMİRHAN ORTA

LİG FİNAL ŞAMPİYONU OLAN SPORCULARIMIZ

SERCAN ÖZDENİZ

YUSUF ZİYA BÜKÜM

Sporcularımızı tebrik ediyor başarılar diliyorum.

2 Türkiye 3.lüğü başarılarını kazanarak Bursada en iyi dereceyi kazanarak Okullar arası yarışmalarda da adımızdan söz ettirdik. İlkokul ve ortaokulda hem liseler arası turnuvalarda şampiyonluklar elde etmenin hakli gururunu yaşadık . Şuana kadar katildiğimiz hiçbir müsabakadan boş dönmedik.

SPOR DA EKREM KESGİN'DE ENGEL TANIMIYOR

Özel olarak çalıştırdığımız öğrencilerimiz var. Engeli olan kardeşlerimizede destek oluyoruz. Para tekvando dediğimiz prosedür ile, engelleri yok edip bu bireyleri kazanmaya çalışıyoruz. Böyle bir öğrencim var. Bu öğrencim ile 7 sene önce tanıştık. Bu öğrencim 2019 yılında milli takım öğrencisi oldu. Aynı zamanada dünya şampiyonasında yer aldı. Bursa'mız için gurur oldu. Sevgili Erhan Yağız Söylemez bizim gururumuz oldu. Hedefimiz olimpiyatlar inşallah. Bu hedeflerimize çok inanıyoruz çünkü biz biliyoruz ki “inanmak başarmanin tümüdür “.

Yine bir diğer projemiz; Şehit ve gazi yakınları ücretsiz bir şekilde hizmet veriyoruz. Tüm masrafları biz karşılıyoruz. Çünkü onların bedelleri ödendi. Bizde nacizane kardeşlerimizi mutlu edebilirsek bunu sevincini yaşamak istiyoruz.

 BURSA'NIN GURURU GENÇ ANTRÖNÖR YUNUS EMRE SAYAR İLE TANIŞMAMIZ

Yunus Emre Sayar hem çok değerli kardeşim hem çok değerli öğrencim. Şimdilerde yardımcı antrönörlüğümü yapıyor. Biz Yunus Emre Sayar ile 10 sene önce tanıştık. Kendisi benim öğrencimdi. Kıpır kıpır bir öğrenciydi. Yeteneğini keşfettim. Bıkmadan usanmadan çalıştı. Duruşu ve karakteriyle de ön plana çıktı. Her alanda çok büyük gurur yaşattı bana. Bu yönüyle  hiçbirşeye değişilmeyecek kardeşimdir. Kendisi ile çok büyük başarılara imza atıyoruz. Kendisi şuan aktif olarak yardımcı antrönörlüğümü yapıyor. Alt takım çalışmalarımızı Yunus hocamız yönetiyor. Götürmüş olduğu yarışmalarda da çok güzel başarılar elde ediyor. Benim olmadığım zamanlarda müsabakalarda takıma koçluk yapıyor. Bu başarılarda Yunus hocamın büyük emeği vardır. Bu vasıta ile kendisine teşekkür etmek istiyorum. Biz beraberce bu camiaya ciddi anlamda hizmet etmek istiyoruz. Bursa'mıza, halkımıza, Türk milletine ne kadar faydalı, ne kadar daha çok bireye hitap edebiliriz. Onları olumsuz ortamlardan uzaklaştırıp nasıl yön verebiliriz ve onları kazanabiliriz diye canla başla mücadele ediyoruz. Şairin dediği gibi ' tohum saç toprağa bitmezse toprak utansın.  Hedefe varmayan mızrak utansın.' dizelerinde olduğu gibi bu anlayış ile hareket ediyoruz. Bize düşen toprağa tohum atmak. Bizlerde nice tohumları toprakla buluşturmak istiyor bu Aziz milletin evlatlarına hizmet ediyor ve hizmet etmek istiyoruz.

YUNUS EMRE SAYAR BURSA'NIN GURURU

Ben Yunus Emre Sayar Bursa'da doğdum. 24 yaşındayım. Spora Ekrem hocamla tanıştım. İlk önce deneme antremanı yaptık. Sağolsun Ekrem hoca ve öğrencileri beni çok sıcak karşıladılar. Ben doğduğumdan beri etrafa gülücükler saçan bir insanım. Ekrem hocamda keza öyle. Bu sebeple birbirimizi tamamladığımızı düşünyorum. Şu anda yardımcı antrönörlüğünü yapıyorum. Beraber birçok başarılara imza attık. Antremanlarda ağladık müsabakalarda güldük. yaptığım işten ve olduğum konumdan çok memnunum. Bunu Ekrem hocama borçluyum. Bursa Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri fakültesinde son sınıf öğrencisiyim. Okul hayatımda da çok büyük başarılar elde ettim.  Üniversiteler arası yarışmalara katılıp şampiyonluklar elde ettim. Uludağ Üniversitesi'inde yılın öğrencisi seçildim. Bu sene ortaokul ve liseler arası müsabakalr için antrönör olarak görevlendirildim. Bu görevi en iyi şekilde yerine getirdik. Mücadelemizi verdik. Türkiye'de şampiyonluklar elde ettim. Ekrem hocaya çok teşekkür ediyorum. Beraber nice başarılara imza atacağımıza inanıyorum..

BU TÜR FAALİYETLER CİDDİYETLE DESTEKLENMELİ

Amatör klüplerin kaderidir yeterince medyada yer almaması. Bizler  10 seneden beri  sayısını unuttuğum diyebilecegim dereceler getirdik. Bazıları basına yansıdı bazıları yansımadı. Bir damla terimizin emeği var. Başarı kolay değildir. Bu sene kendim bile çocuklara motivasyon olması için Türkiye şampiyonasında yarıştım ve 3.lük getirdim. Geçmişin verdiği tecrübe ile katıldım yarışmaya. öğrencilerimin gözünde gördüğüm mutluluk ve heyecan görülmeye değerdi. Basarinin nekadar zor ve nekadar guru verici oldugunu bir kez daha bizzat  yasadım ve sporcularimizlada herzaman yaşıyorum.  Bu yönde basının ve devletin çocuklarımızı motive etmek amaçlı daha fazla yanımızda olmasını istiyorum.

“Büyük başarılar kalpten gelir beyinde büyür ellerden hayata akar “.

Son olarak bu büyük başarıları kazanmamizda vesile olan Efsane  fedarasyon başkanımız Salim kayıcı başkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Kickboks adına bir çığır açtı. Federasyon 2004  te kuruldu ama birçok fedarasyonun önüne geçti. Kick boks gittikce büyüyor ve çığır aşmaya devam ediyor. Sizlerin sayesinde kendisine teşekkür ediyorum. Milli takıma ve milli takım sporcularına teşekkür ediyor başarılar diliyorum.

BİZ BU AZİZ MİLLETİN ÇOCUKLARINA HİZMETKAR OLMAK İSTİYORUZ..

Bursa'nın dört bir yanında hizmet veriyoruz. Çocuklarımızın mutlaka bir sanatla sporla  uğraşmasını tavsiye ediyorum. Biz çocuklarımızın hayallerine giden yolculukta  çocuklarımızın kaptanı, hizmetkarı olmak istiyoruz.

Sevgili Ekrem Kesgin ve Yunus Emre Sayar hocama güzel düşünceleri ve ufuk açan bilgileri için teşekkür ediyorum. Bursa Haber olarak başarılarının devamlılığını diliyorum. 

Hümeyra Alper

        

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.