Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TEMİZ HİZMET, TEMİZ GEÇİT İÇİN, “ERKAN TEMİZ”...

Projeleri ve gençliği ile Bursa'daki muhtar adayları arasında öne çıkan Geçit Mahallesi Muhtar Adayı Sayın Erkan Temiz ile güzel , keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2019 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2019 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TEMİZ HİZMET, TEMİZ GEÇİT İÇİN, “ERKAN TEMİZ”...


     Öncelikle Erkan Bey sizi tanıyabilir miyiz?
     ---Ben Erkan Temiz, 1989 Tokat-Erbaa doğumluyum. Yaklaşık 25 yıldan beri Geçit Mahallesi'nde ikamet etmekteyim. Liseyi Atatürk Endüstri Meslek Lisesi'nde tamamladıktan sonra çalışma hayatına atıldım  , şu an esnaf olarak çalışmalar yürütmekteyim. Askerliğimi Hakkari Aktütün’de yaptım.


      Hangi koşullar sizi Geçit Mahallesi'nde muhtar adayı olmaya itti?
      ---Şöyle anlatayım, öncelikle  muhtarlık benim geçmiş dönemden beri düşüncem, burada bütün sorunları çözebilecek biri olduğunu düşünseydim zaten aday olmazdım. Örnek veriyorum Ben   Geçit Mahallesi  Alim Sokak’ta uzun yıllardır ikamet ediyorum. Mesela ben sabah işe giderken evden arabaya gidemiyorum  her taraf su içerisinde, Akşamları köprüden sonraki yani Gebze Sokak tarafında ,Zeytinlik Camii  ve Gaziler Camii arasında oturan insanlar elektrik trafolarında sıkıntı olduğu için elektrikler sürekli kesiliyor, onun yanı sıra aydınlatmalar da çok yetersiz. Bu konularla ilgili dilekçe verildiğini söylüyorlar ama hiç bir gelişme yok, altyapı sorunu ,asfalt sorunu hat safhada mahallemizde. Her gelen bunları halledeceğiz demesine rağmen bu konularla ilgili maalesef bir arpa boyu yol kat edilemedi yıllardır. Bu muhtarlık mesela aday olan arkadaşlara soralım muhtarlık nedir diye  bunun açıklamasını bile yapabileceklerine  inanmıyorum ben. Bence muhtarlık, vatandaştan alınan vekalet ile mahalledeki sorunları üst bürokrasiye taşımak, bunun  mutlaka bu şekilde yapılması lazım ama,  başkaları işte 5 yıllığına seçilip  oturmak anlamında da değerlendirdikleri oluyor , kesinlikle artık böyle bir sistem yok. Ben buna kesinlikle katılmıyorum. Elimizden geldiğince vatandaşla irtibatı elden bırakmıyoruz . Onlara bu durumları anlatıyoruz , dernekler vasıtasıyla, buradaki bilirkişiler vasıtasıyla iletişimi sıcak tutmaya çalışıyoruz. Sonuçta burada doktoru var, profesörü var, öğretmeni var, hukukçusu var aklınıza gelebilecek her meslekten insanlar var ama bazı insanlar tabii buraya geliyor görsellere aldanıp  geliyor yerleşiyorlar ama bir süre sonra pişman olup gidiyorlar. Çünkü   arkasından bir akıntı akıtan bu çöp kamyonları yüzünden büyük sıkıntılar yaşanıyor, balçık halinde yollar pisleniyor ve bu etrafa da müthiş derecede kötü koku yayıyor . Bunlar çok önemli bunların halletmek için  bu alt yapı üst yapı çalışmalarını  gidermek  için aday oldum. Bunların  aslında 2 dönem , 3 dönem önce halledilmesi gerekmekteydi. Ama inşallah biz hepsini halletmek için geliyoruz.


    Peki belli başlı ihtiyaçlar ve sonrasında bu sıkıntılara çözüm olarak oluşturduğunuz projeler neler?
    OKUL SORUNU:
    Okul sorunu maalesef mahallemizin bitmeyen çilesi, ben kendimi bildim bileli buraya okul yapılacak ama kim yaptıracak ne zaman yaptıracak cevap veren yok.Bu sıkıntıyı gidermeye  çalışıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer ile görüştük, yeri  artık belli oldu. Gürhan beyinde dediği buraya bir bütçe  çıkması gerektiği ile ilgili fakat burayı yaptıracak sponsor bulunması   durumunda buna hemen start  verebiliriz dedi. Bunu biz şöyle düşünüyoruz mahallemizde yatırımları bulunan büyük iş adamlarından bu konuyla ilgili destek  isteyeceğiz. Onlara bu projemizden bahsedeceğiz onay vermeleri durumunda hemen inşaata da başlarız  diye düşünüyorum.


    GENÇLİK MERKEZİ:
   Bu alanda mahallemizde  maalesef hiçbir faaliyet yok. Ben  Erbaa’lıyım  benim köyümde bile daha çok faaliyet  var diyebilirim . En azından dağa yakın patika yollarda  yürüyüş yapabiliyorsunuz . Orada bile daha fazla faaliyet alanları mevcut ama bizim mahallemizde maalesef yok. Resim Atölyesi  , Tiyatro Salonu , Konferans Salonu , Bilişim Atölyesi ve Spor alanlarının da olacağı donanımlı bir Gençlik Merkezi projemiz var mahallemizde . Milli Emlak’a  ait boş alanlar mevcut o alanlarda bu projeyi hayata geçirmek için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz. Ayrıca halk eğitim merkezi ile birlikte, özellikle gençlere yazılım, kodlama ve robotik uygulama alanlarında ücretsiz eğitimler de  vereceğiz. Yine gençlik merkezi ile birlikte düğün salonunu da hayata geçirme çabalarımız olacak. Gençlik merkezimizin yanı sıra mahalle gençlik konseyi adı altında bir birim oluşturmayı da hedeflemekteyiz.


    İMAR SIKINTILARI:
  Yıllar öncesi yapılmış olan evler şu an maalesef ya gözükmüyor ya da 50 metrekare gibi küçük  gözüküyor . Mesela tapuda da gözükmediği için imar affından da yararlanamıyorlar. Biz bu sıkıntıların giderilmesi için  tekrardan düzenlenmesini ve en  baştan sıfırdan ölçülerek  yapılmasının çok daha uygun olacağı kanaatindeyiz . Böylelikle haksızlıkların da önüne geçileceğini  umuyorum.
    HUKUK DANIŞMANLIĞI:
  Bu projemiz  Bursa'da olmayan bir proje, şöyle açıklayabilirim yapılamayacak kesinlikle bir şey yok .  Örneğin vatandaşın bir sıkıntısı var ve avukattan bilgi alması gerekiyor ama böyle bir durumla karşılaşıldığında vatandaş hatırı sayılır bir ödeme yapması gerekiyor avukata. Bizim bulduğumuz Avukat ayın 1 günü gelecek ve  Vatandaşlarımızın dertlerini dinleyecek Böylelikle hem rehberlik yapacak hem de yönlendirmeler yapacak ama bu hizmetler karşılığında kesinlikle herhangi bir ücret alınmayacak.


    EĞİTİM DANIŞMANLIĞI:
   Orta okulu yada Liseyi bitirdikten sonra hangi liseye  yada  üniversitede hangi bölümlere gidecekleri  ile ilgili bilgi edinmek  isteyen veliler , öğrenciler alanında uzman rehber öğretmenlerden yardım alacaklar ve böylelikle çocuklarının  hangi okula gidebilecekleri ile ilgili bilgilenmiş  olacaklar.


    Tabii bu projelerimizin yanı sıra ihtiyaç sahiplerinin yerinde tespiti ve bunun yanı sıra yardımların hak sahiplerine Adaletli bir şekilde dağıtımı konusunda da projelerimiz mevcut mutlaka bu yardımların Adaletli bir şekilde hakkaniyete uygun bir şekilde dağıtılması bizler için çok önemli.


   Peki Erkan Bey sizce vatandaş oyunu verirken nelere dikkat etmeli?
  --- Bence burada şuna dikkat etmeli özellikle eğitim seviyesine  , vermiş olduğu vaatlere, projelere  dikkat etmesi gerekiyor.  Örneğin seçim sonrası muhtara ulaşıp ulaşamayacaklarını düşünmeli, biz bu konularda oldukça  avantajlıyız ,  işyerimiz burada ve  herkesin ulaşabileceği yakınlıkta olduğumuzu da ayrıca söylemek istiyorum.

   Erkan Bey röportajımızda bayağı uzadı , son olarak neler söylemek istersiniz ne tür mesajlar vermek istersiniz?
  ---Mahallemizden Terminale giden otobüs yok  , Uludağ Üniversitesine ve Çocuk Hastanesi’ne de otobüs yok  . Bu konularla ilgili yoğun bir çalışmamız olacak.  Ayrıca mahallemizin  birçok yerinde uzun elektrik kesintileri sıklıkla yaşanmakta .Bu da insanlarımızın günlük yaşamlarını olumsuz etkilemekte .Eskimiş yada yükü kaldıramayan Trafoların yenilenmesi gerekmekte. Bunun yanı sıra halihazırda doğalgaz kullanımı mahallemizde  %40 seviyesinde ve halen  %60  doğalgaz  kullanamayan bir nüfusumuz mevcut . Mahallemizde bir şekilde doğalgaz kullanımını arttırmaya yönelik çalışmalarımız olacak .Tabi doğalgaz az kullanıldığından , yoğun bir şekilde kömür kullanıldığından akşam saatleri  ,yatsı saatlerinde büyük bir hava kirliliği de mahallemizin üzerine çökmekte. Doğalgazı arttırırsak  hava kirliliğinden de kurtulmamız kolaylaşacak.  Ayrıca taziye evi konusu da hassas bir konu bunu da hayata geçirme planlarımız mevcut . 41-C  ve 41-B  otobüs hatları da ihtiyacı karşılayamadıklarından  mutlaka bu hatların arttırılması gerekiyor .İnternet fiber bağlantısı da bir başka sıkıntı, kentin en büyük alışveriş merkezlerine kuş uçuşu  300-500 metre mesafede olmuş olmamıza rağmen maalesef onlarca yılın birikimi olan sıkıntılar bugünlere kadar gelmiş durumda . Tabii son söz olarak vatandaşlarımıza mahallemizin seçmenlerine seslenmek istiyorum . Bu birikmiş sorunların çözümü için bizler bu göreve talibiz .Ortaya koymuş olduğumuz projelerle ve genç dinamik yapımızla onlardan güvenoyu istiyoruz. Vatandaşlarımızdan, halkımızdan daha güzel bir Geçit için daha yaşanılabilir bir Geçit için onlardan yetki istiyoruz. Kesinlikle güvenlerini boşa çıkartmayacağımızın da sözünü buradan vermek istiyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

    Gençliği, projeleri ,donanımı ve ikili ilişkileri ile gerçekten diğer bütün adayların önüne geçerek büyük mesafe kat etmiş olan Geçit Mahallesi Muhtar Adayı Sayın Erkan Temiz’e bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında başarılar diliyoruz.

HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.