Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TECRÜBE VE BİRİKİMLERİMİ “MAHALLEM” İÇİN HARCAYACAĞIM..

Uzun yıllar çeşitli STK çalışmalarının yanı sıra iki dönem muhtarlık yaparak geniş tecrübeler edinmiş olan şimdi de doğup büyüdüğü Yahşibey Mahallesi’ne hizmet vermek amacıyla Muhtar adaylığını açıklayan Sayın Cengiz BOZACI ile başta adaylık süreci, sosyal faaliyetleri, projeleri ve taahhüt ettiği hizmetleri öne aldığımız güzel kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2019 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2019 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TECRÜBE VE BİRİKİMLERİMİ “MAHALLEM” İÇİN  HARCAYACAĞIM..

Öncelikle Sayın muhtar adayım,Cengiz Bey bizleri kabul ettiğiniz için size teşekkür etmek istiyorum.Röportajımızasizi tanıyarakbaşlayalımisterseniz?

   --- Bana böylesine güzel bir fırsat tanıdığı için  “BursaHaber gazetesine” ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletmek isterim. Ben Cengiz Bozacı, 1954 doğumluyum. Yahşibey Mahallesi Kayabaşı Caddesi No: 9’da ki evimizde doğdum.  Halen Yahşibey Mahallesi'nde ikamet etmekteyim. Mahallemizi ve yaşayan sakinlerini iyi tanırım. 1970 yılında  Serbest Muhasebeci olarak iş hayatına başladım aktif olarak da devam etmekteyim. Emekliyim işlerimi hafifleterek sosyal faaliyetlerimi arttırdım.

Cengiz Bey sosyal faaliyetler dediniz. Bizleregörev almış olduğunuz sosyalfaaliyetlerle ilgili açıklama yapar mısınız?

    ---Okul -Aile birlikleri ,Cami Dernek yönetimlerinde  Başkan ,Başkan yardımcılığı görevlerinde bulundum.

    Muradiyespor Kulübü yöneticiliği ve başkanlığını aralıksız 10 yıl yaptım . Başkanlığım  döneminde 1997-1998 sezonunda play-off müsabakalarında şampiyon olarak Muradiyespor’u  semt takımı olarak 3.Lig  terfi müsabakalarına katıldık ve bu konuda Bursa'da bir ilki gerçekleştirmiş olduk.

    Bunun yanı sıra Osmangazi İlçesi Kaymakamlığı'na bağlı Vakıf kurumunda aktif görev aldım.

    Ayrıca Osmangazi Belediyesi'nin hazırlamış olduğu mahalleler hakkında tarihsel eser niteliğindeki “Nostaljik Ansiklopedi”si nin hazırlanışın da da katkılarda bulundum. Ankara Muhtarlar Birliği Derneği’ne bağlı Osmangazi Muhtarlar Birliği şubesinde yönetim kurulu üyesiyim .Bu  çalışmalarımın  yanı sıra  2004- 2014 yılları arasında aralıksız 10 yıl iki dönem Kocanaip  Mahallesi Muhtarlığı’nı da yaptığımı eklemek isterim.

Peki mahallenizde Muhtar adaylığına sizi getiren sebepler nelerdi?

    *****  Tarihsel geçmişi ve birikimi ile Bursa'nın eski ve köklü mahalleleri arasında yer alan Yahşibey Mahallesi öncelikle şunu söylemek isterim ki;  Uzun yıllardan beri hak ettiği hizmetleri alamamaktadır ve bu bağlamda hizmet ihtiyacı bakımından bir  eksiklik yaşanmaktadır. Yapacağımız proje ve taahhütlerimiz anlamında şu konulara değinmek isterim;

---  Bursa'nın değişik  ilçelerindeki birçok mahallede “ Mahalle Konağı”  adı altında hizmet binaları yapılmış olmasına rağmen maalesef Yahşibey Mahallesi böyle bir  binaya kavuşamamıştır. Bizim  göreve gelmemiz durumunda muhtarlık hizmet binasını mahallemize uygun mimari görünümünde kavuşturmak istiyoruz.

--- Uzun yıllardan beri herhangi bir yenileme yapılmadığından dolayı cadde , sokak ve kaldırımların modern kullanışlı hale dönüştürmek ile ilgili girişimlerimiz olacak.

--- Son yıllarda mahallemizde sayıları giderek artmış olan eski terkedilmiş binaların ıslah edilip temizlenmesini sağlayacağız.

--- Bazı  sokaklarımızda Elektrik kabloları ve Havai  hatlar yerin altına alınmış olmasına rağmen hala hazırda birçok sokağımızda da yer altına alınmamış durumdadır. Mutlaka  kalan hatlarında yer altına alınmasını sağlayacağız.

--- Mahallemiz sınırları içerisinde bulunan boş alanlara çocuk parkı , dinlenme alanlarının yapılarak dönüşümünü sağlayacağız.

--- Mahalle sakinlerimizin kültürel , sosyal ve tarihsel gezilerine   katılımlarını sosyal adalet çerçevesinde sağlayacağız.

--- Sokak hayvanlarının barınması, beslenmesi ve korunması için barınabilecekleri noktalar yapacağız.

--- Mahallemizde bulunan birçok tarihi cami ve türbe çevrelerinin bakımının, onarımının ve  temizliğinin   devamlı sağlanması ile ilgili çalışmalar yapacağız.

--- Dar gelirli sakinlerimizin yiyecek ,giyim, yakacak ihtiyaçlarını yine mahallemizde bulunan iş insanlarından yardımlar alarak tedarik edeceğiz.

--- Semtimizde   kurulan salı pazarında stand yeri temin ederek  Hanımefendilerimizin el becerisi, göz nuru emeklerini sergileyerek aile bütçelerine katkı sağlamaları ile ilgili olanaklar sunacağız.

--- Hanımefendiler arasında sağlık ,beslenme, barınma komiteleri kurarak sorun çözme yeteneği ve kabiliyet geliştirici birimleri hayata geçireceğiz.

--- Altıparmak Caddesi'nden Salı pazarına çıkarken hayli yokuş olan cadde üzerine yaşlı ve hasta vatandaşlarımız için belirli aralıklarda dinlenmeleri ile ilgili banklar koyacağız. Böylelikle yokuşu çıkan insanlarımızın aralıklarla dinlemelerini sağlayacağız.

--- Cilimboz Deresi'nin ıslah çalışmasını yaptırarak ,özellikle yazın meydana gelen kokuların önüne geçmeye çalışacağız ve ayrıca mutlaka ilaçlanmasıyla da ilgili girişimlerde bulunacağız.

Peki sayın muhtar adayım,Cengiz Bey mahalle sakinlerininadaylığınızaolan yaklaşımları nasıl?

   -- Hem Yahşibey Mahallesi olsun , Hem Kocanaip Mahallesi olsun hem de diğer çevre mahalleler olsun beni gayet iyi tanımaktadırlar  .Sonuçta doğma büyüme  buralıyım. Adaylığıma  olan yaklaşımları gayet iyi. Bu bağlamda tecrübe ve birikimlerimi mahallem için kullanacağımdan ben de memnunum. Sonuçta onların destekleri olmazsa biz bir şey elde edemeyiz. Onların destekleri beni ziyadesiyle memnun etmekte.

Cengiz Bey ,yavaş yavaş röportajımızınsonuna yaklaşmış bulunmaktayız.Son olarak başta Yahşibey Mahallesi sakinleri olmak üzere ,Bursa'da yaşayan vatandaşlarımıza neler söylemek istersiniz?Ne tür mesajlar vermek istersiniz?

   ---Sosyal faaliyetler olsun, etkinlikler olsun, yapmış olduğumuz bütün çalışmalardan  mutluluk duyuyorum.  Bu mutluluğun devamı için Yahşibey Mahallesi muhtarlığına aday oldum.  Ve az önce söylemiş olduğum gibi proje ve taahhütlerimizi sıraladım . Bunların haricinde de olabilecek ihtiyaç ve hizmetlerle ilgili vatandaşlarımızdan değerli bilgilerini almak isterim . Her şey sonuçta Yahşibey Mahallesi için.  31 Mart günü onların desteklerini bekliyorum.  Son olarak başta Yahşibey Mahallesi sakinleri olmak üzere bütün Bursa'da yaşayan hemşerilerime sağlık ,sıhhat, afiyet ve mutluluklar diliyor, 31 Mart seçimlerinin vatanımıza ,milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.  Diyerek sözlerini tamamladı.

HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.