Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TARİHİN BAŞLADIĞI YER

Öncelikle kendinizi sonrasında Pınarbaşı Hanedan Çay Bahçesi’ni tanıtır mısınız?

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2018 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2018 12:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TARİHİN BAŞLADIĞI YER

Selçuk TÜTER. 1983 doğma büyüme Bursa İvazpaşa’lıyım. Pınarbaşı’nda büyüdük. Pınarbaşı’nı çevremizdeki 10-15 mahallenin arka bahçesi diye nitelendiriyoruz. Pınarbaşı, çocukluğumuzun, bizden öncekilerin 5-10 neslin büyüdüğü yer, Osmanlı’nın ilk yerleşim alanıdır. Kale surları içinde ve Bursa’nın tam ortasında yeşillik alanı olan nadide bir yerdir. Biz ilk önce gençliğin geleceğini oluşturmak için Spor Kulübü’yle başladık. Spor Kulübü’nü kurduk, Bursaspor’u kuran 5 kulüpten biri olan Pınarspor’un devamını getirdik. Mahallerimizin gençlerini uyuşturucu ve bunun gibi kötü alışkanlıklardan kurtarmak için bu yolu tercih ettik. Bir nesli ve bizden sonrakileri kurtarabilmek bizim en büyük amacımız. Türkiye’nin içinde bulunduğu konjektörde dış güçlerin gençlerimize olan en büyük tuzağı uyuşturucudur, biz bununla savaş veriyoruz. Bu savaşı biz sadece kendi mahallemizde değil, etrafımızdaki 5-10 tane mahalleyle beraber devam ettirip bütün Bursa geneline yaymak istiyoruz. Bursa’nın bütün mahallelerinde sevdiğimiz dostlarımızla, arkadaşlarımızla irtibat halindeyiz. Emniyetle çalışmalarımız var, emniyete ve devletimize yardımcı olma konusunda adımlar atıyoruz.

  Pınarbaşı Çay Bahçemiz 16 dönümlük alandan oluşuyor. Nilüfer Hatun Vakfiyesi burası, burasını çocuklara ve delilere vakfetmiş. Mahallemizde çocuk ve deli hiç eksik olmaz. 16 dönüm arazinin içinde çay bahçemiz, oturma alanları, otoparkımız var. Bursalılarımız, dışardan gelen insanlarımız, yerli turistlerimiz Osmanlı’nın tabiatını görüyorlar. Burası türk tarihi için çok önemli bir yer, senelerce başkentlik yapmış bir yer, biz bunu yaşatmak istiyoruz. Gelenek ve göreneklerini devam ettirmeye çalışıyoruz. Burada Osmanlı zamanından kalma resimler var, Cumhuriyet’in ilk yıllarına ait resimlerimiz var. Osmanlı’dan kalan su depomuz var. Osmanlı’nın ilk fethettiği kapı, bahçemizin arka tarafından görünüyor. Burasını mesire alanı diye nitelendiriyoruz. Bütün insanların, çocukların dinlendiği, huzur bulduğu bir yer yeşilliklerin içinde. Havuzumuz mevcut, biz gelenek ve görenekleri olan insanlar olarak nargileyi getirdik.

-Selçuk bey, menü olarak neleriniz var ?

Gözlememiz, çay, kahve ve dondurmamız konusunda büyük çabalar sarf ediyoruz. Maraş dondurmasıyla gelen müşterilerimize servis yapıyoruz. Özellikle türk kahvesinde çok iddialıyız. Gözlemede de iddialıyız. Biz biraz daha bu portföyü genişletip sabah kahvaltıları, brunch’lar ve bu çeşit şeyler yapmak için adımlar atıyoruz, projeler hazırlıyoruz. Çevre mahallelerde bayanlarımızın, büyüklerimizin, ablalarımızın günleri oluyor, evlerine kapanmaktansa burada yapıyorlar. İş toplantıları, özel günler, doğum günleri, düğün ve kına cemiyeti gibi organizasyonlar da yapıyoruz. Bursa’da düğünler hep kapalı alanlarda gerçekleşiyor ve yeşil alan eksikliğimiz var. Yeşil Bursa olmasına rağmen yeşil alanımız kalmadı. Alanımızı kaplayan bir ağaç kalabalığı var burada, gölgeden faydalanıyoruz. Bizim amacımız ilk önce gençliğe, sonra kendi halkımıza, milletimize hizmet etmektir. Biz bunun için mücadele ediyoruz, huzur ve aile ortamı oluşturduk. Tarihimizi korumaya çalışıyoruz, her anlamda mücadele ediyoruz. Biz burada sadece esnaflık değil, abilik, kardeşlik, dostluk yapıyoruz. Burası vakıf arazisi olduğu için Belediye’den çok fazla destek göremiyoruz ama büyüklerimiz bize bu konularda gittiğimizde dilekçelerimizle hep olumlu cevaplar veriyorlar. Burasının sadece bizimle değil, sadece Belediye’yle de değil, Bakanlık boyutunda ilgilenilmesi, onarılması gerektiğini düşünüyoruz. Gerekli yazışmaları yapıyoruz, adımları atıyoruz. Burayı sadece bizim değil, bizi yöneten büyüklerimizin de görmesini bekliyoruz.

  Pınarbaşı maneviyat anlamında çok yüksek bir manevi iklime sahip. Hemen şehitlik bahçemizin giriş kapısının tam karşısında, biz burada her gün şehitlerimizle karşı karşıyayız, yan yanayız. Üftade Hazretleri arka tarafımızda, Osmangazi ve Orhangazi Hazretleri’nin türbeleri 100 mt. ileride, Abdal Murat Hazretleri, Tezveren Hazretleri var, burada gerçekten maneviyat anlamında yüksek bir bölge. Hepsinin ortasındayız.

  Turizm sektöründe biraz daha ilerlememiz gerekiyor, Bursa’nın dışında yerli turistlerimiz çok yoğun bir şekilde Tophane’ye geliyorlar. Osmangazi ve Orhangazi Hazretleri’nin türbelerini ziyaret ediyorlar ama Pınarbaşı’nı daha bu konuda tanıtamadık, bundan sonraki süreçte olacağını tahmin ediyoruz. Arkada da Belediyemizin hazırlamış olduğu, Bakanlığımızın sahip çıktığı bir proje var, Bursa’ya çok katkı sağlayacağını düşünüyorum. Açık bir müze olarak; bütün kale surlarının ortaya çıktığı, tarihin ortaya çıktığı bir proje var. Bursa’nın tam göbeğindeyiz, tarihin başladığı yerdeyiz. Bütün kendi insanlarımızı, yerli yabancı herkesi davet ediyoruz. Burada biz herkesi misafir etmekten onur duyarız.

Bizler de bu güzel işletmenize, Bursa Haber Gazetesi ailesini konuk ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki süreçte başarılarınızın daha da ilerleyerek devam etmesini ve her zaman yanınızda olduğumuzu belirtmek isterim.

İletişim Bilgileri:

Adres: Pınarbaşı Mh. Bayramyeri Cd. No: 18/1  Osmangazi/ BURSA

Tel: 0 507 155 17 33

HABER VE FOTOĞRAF : ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.