Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SÜRÜCÜ BELGENİZİ DOĞRU YERDEN ALIN

Görükle'de vermiş olduğu eğitim kalitesi ile tercih edilen sürücü kursları arasına girmeyi başaran "Özlem Sürücü Kursu"nun kurucu yöneticilerinden Sayın Özlem Yeğen ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2018 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2018 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SÜRÜCÜ BELGENİZİ DOĞRU YERDEN ALIN

Öncelikle Özlem hanım sizi tanıyabilir miyiz?Sonrasında ise Özlem Sürücü Kursu'nun kuruluşu ve bugünlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

            Tabii ki, bizlere böylesine güzel bir fırsat tanıdığı için öncelikle Bursa Haber Gazetesi'ne ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. 1976 yılında Bitlis'in Tatvan ilçesinde doğdum. 20 yaşında evlendim ,eşim Uzman Çavuş olduğu için   İzmir ve Erzurum'da bulunduk. Sonrasında Erzurum'da  rahatsızlanması dolayısıyla malülen emekli oldu .Ailemde Bursa'da olduğu için biz de Bursa'ya yerleştik. Eşim bir süre güvenlik işleri ile uğraştıktan sonra daha değişik bir sektöre daha iyi şartların  olması ümidiyle  uzun yıllardan beri Sürücü Kursu tecrübeleri olan  Ertuğrulkent Sürücü Kursu'nun sahibi kardeşim Engin Rona'nın tavsiyeleri üzerine bizde bu sektöre girmek istedik.  Görükle'de bu sektörle ilgili eksikliklerden bahsetti ve biz de potansiyelinde iyi  olabileceğini göz önünde bulunarak 2010 yılında Özlem Sürücü Kursu adı altında eşim Oktay Yeğen ile birlikte Görükle'de kursumuzu açarak hizmet vermeye başladık. 2010 yılından günümüze yaklaşık olarak 8 yılda 2900 adayımızı sürücü belgesi sahibi yaptığımızı söylemek istiyorum. Kesinlikle daha çok para kazanalım  diye hiçbir zaman düşünmedik ,eşimle birlikte her zaman insan kazanmayı dost edinmeyi yeğlediğimizi söyleyebilirim. 22 yıllık evli bir kız ve bir erkek çocuğu annesiyim.

Peki ,çalışmalar nasıl gidiyor bu konuyla ilgili neler söylemek istersiniz?

            ilk 3 yıl düşündüğümüzün de ötesinde işlerin çok iyi olduğunu söyleyebilirim, fakat sonrasında işler zamanla daha durağanlaştı .O süreçte  Sürücü Kursu sektöründeki değişikliklerin bizi olumsuz yönde etkilediğini söyleyebilirim. Sürücü kursu açma ve işletme şartlarının çok zorlaşması ile son 2 yıldır sektörde bayağı bir sıkıntı yaşandığını söyleyebilirim.Yine de hiçbir kampanya  vesaire olağan dışı uygulamalara gitmeksizin uzun yıllar ortalamasına baktığımızda % 80- 90'lara varan oranlarda doluluk gerçekleştirmiş olduğumuzu söylemek istiyorum.

Özlem Hanım sizin isminiz kursunuza da verilmiş. Bu konuyla ilgili bizlere bilgi verebilir misiniz?

            Şöyle oldu. Ben aslında çocuklarımın isimlerini vermek istiyordum, fakat eşim Oktay  Yeğen bana böylesini bir sürpriz yaparak  benim ismimi koymayı uygun görmüş. Buda benim için gerçekten de o dönem büyük sürpriz olmuştu.

Peki genel manada yoğunlukla tercih edilme nedenleriniz ile ilgili neler söyleyebilirsiniz?

            Adaylarımızın her sürecini, aşamasını takip etmemiz. Gerekirse 3-4 kere derslere arayarak davet etmemiz, gelmemişlerse  derslerini ertelememiz .Dolayısıyla bu uzun süreçli uğraşlar neticesinde ders saatlerini  tamamlamamız diyebilirim. Şunu söylemek istiyorum ki herkes bizde dersini  tam alır .16 ders saati direksiyon eğitimini tamamlayarak güzel birer sürücü olmalarını amaçlamaktayız. Bunlar tercih edilmemizin öncelikli nedenlerinden bazılarıdır.

Peki hangi gruplara hizmet vermektesiniz?

            A1 - A2 ve B gruplarına hizmet vermekteyiz.

    Röportajımızın  sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. Son olarak vatandaşlarımıza, halkımıza bilhassa Görükle'de yaşayan sakinlere  ne tür mesajlar vermek isterseniz? Neler söylemek istersiniz?

            Öncelikle yeni girmiş olduğumuz 2018 yılının bütün vatandaşlarımıza, halkımıza sağlık, sıhhat, afiyet, mutluluk, huzur ve barış getirmesini diliyorum. Vermiş olduğumuz tam eğitim anlayışıyla Görükle'de geniş toplum kesimlerinin teveccühünü kazanmış olmanın da vermiş olduğu güvenle sürücü belgesi almak isteyen bütün vatandaşlarımıza burada hizmet verdiğimizi ve onları beklediğimizi söylemek istiyorum. Son olarak hayat boyu benden desteğini esirgemeyen eşim Oktay Yeğen'e de buradan ayrıca teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

    Eksiksiz ve tam olarak vermiş olduğu eğitimler neticesinde Görükle’de sektörüne öncülük etme başarısı göstermiş olan Özlem Sürücü Kursu'nun değerli Kurucu ve yöneticileri Sayın  Özlem Yeğen'e ve eşi Sayın Oktay Yeğen'e  bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek hedeflerinde başarılar diliyoruz.

    İletişim Bilgileri:

Sakarya Mahallesi,

Gülveren Caddesi,

3 Oluk mevkii,    No :19/C

Telefon: 0 224 483 60 00

Gsm: 0 507  943 55 59

Görükle/ Nilüfer/ Bursa

Haber ve Fotograf :ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.