Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SURİYE'DEN TÜRKİYE'YE BİR BAŞARI HİKAYESİ !!!

Suriye'deki iç savaşın başlamasından yıllar önce Bursa'ya gelerek burada bir Türk kızımızla evlenerek güzel bir aile kurmuş olan sonrasında da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçmiş olan Bursa'mızın değerli işadamlarından Sayın Mohamad Matar ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2018 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2018 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SURİYE'DEN TÜRKİYE'YE BİR BAŞARI HİKAYESİ  !!!

Öncelikle Muhammet Bey sizi tanıyabilir miyiz ? Sonrasında ise kurmuş olduğunuz Karim Dış Ticaret Limited Şirketi'nin kuruluşu ve bugünlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

            Tabiki, memnuniyetle. 1983 yılında Suriye'nin başkenti Şam'da dünyaya geldim .Şam  Üniversitesi İşletme Fakültesinden 2005 yılında mezun oldum. 2008 yılında ,daha iç savaşın başlamasından yıllar önce Bursa'ya geldim ve burada Sevinç Hanım  ile  evlendim. Bir erkek çocuğu babasıyım, adını da Karim koyduk. Buraya geldiğimde ilk önceleri tekstil üzerine "Nazar Giyim" adı altında bir iş yeri açtım iki üç yıl kadar çalıştıktan sonra Tekstil sektöründen çıkarak Ticaret yapmaya karar verdim. 2011 yılında da Karim Dış Ticaret Limited şirketi adıyla bir şirket kurdum ve 7 yıldır burada hizmet vermekteyiz.

Peki şirketinizde ne tür çalışmalar yürütmekte siniz?

            Ana işimiz ihracat genelde Ortadoğu ve Afrika ülkelerine Gıda ve market Ekipmanları ihracatı yapmaktayız. Bunun yanı sıra aramex kurye acentası olarak da hizmetlerimiz bulunmaktadır. Bunlara ilaveten 3 yıldır  Türkçe-Arapça ,Arapça -Türkçe yeminli tercümanlık hizmetleri de verdiğimi belirtmek istiyorum. Aktif bir insan olmamdan dolayı ayrıca birçok STK çalışmalarında  görevlerde almaktayım. Daha önceki yıllarda Samsun'da kurulmuş olan İkram ve Cömertlik Derneği'nin  Bursa temsilciliğini  2017 yılında açtık  ve bu temsilciliğin başkanlığını  halihazırda  yürütmekteyim . Ayrıca Demirtaş Spor kulübünde 2017 yılında konsey kararıyla başkan yardımcılığı görevine getirildiğimi de eklemek istiyorum.

Peki Muhammet Bey Türkiye'de bulunmaktan Bursa'da olmaktan mutlu musunuz? Memnun musunuz?

            Türkiye'de yaşamaktan  , Çok memnunum ,Türkiye'yi ve Bursa'yı çok  seviyorum. 2011 yılında evlendikten sonra ayrıca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı da olduğumu  sırası gelmişken belirtmek istiyorum.

Gelecek hedeflerinizile ilgili neler söylemek istersiniz?

             2018 yılı içerisinde daha yeni, kısa bir süre önce Çekirge'de yeni ofisimize açtık bu yeni ofisimizde Turizm ve emlak sektörü üzerine çalışmalar yürütmeyi planlamaktayız. Ayrıca Karim Dış Ticaret Limited  Şirketinin Tömer  onaylı bir firma olduğunu da son olarak ilave etmek istiyorum. Diyerek sözlerini tamamladı. 

  Yurdumuza 10 sene önce gelmiş olmasına rağmen ,  hem iş hayatında hem sosyal hayatta hem de STK görevlilerinde  gayet büyük başarılar elde etmiş olan Kadim Dış Ticaret Limited Şirketi'nin kurucusu ve sahibi Sayın Mohamad  Matar'a bizlerde  Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek hedeflerin de başarılar diliyoruz.

İletişim Bilgileri

Merkez

Kükürtlü Mahallesi,

Çekirge caddesi       No: 130

Telefon: 0 224 220 33 66

GSM: 0 545 258 83 93

Osmangazi/ Bursa

Şube -1

Aktar Hüssam Mahallesi,

2. Acar Sokak     No: 3

Telefon: 0 224 220 50 57

GSM :0 545 258 83 93

Osmangazi/ Bursa

Haber ve Fotograf  ÖZKAN YILDIRIM

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.