Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"SİTELER KUAFÖR KARDELEN" ÇEYREK ASIRLIK TECRÜBE

Bursa'mızım gözde ve köklü bayan kuaförlerinden olan "Siteler Kuaför Kardelen"in sahibi ve işletmecisi Sayın Hanımefendi Tuğçe Dere ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2017 00:04
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2017 00:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"SİTELER KUAFÖR KARDELEN" ÇEYREK ASIRLIK TECRÜBE

"Siteler Kuaför Kardelen"in sahibi ve işletmecisi Sayın Hanımefendi Tuğçe Dere ‘Birkaç yıl daha burada kaldıktan sonra orta vade de, tabii ki arkadaşlarımın da desteğiyle başka gözde muhitlerde şube açma planlarımın  olduğunu söyleyebilirim’ dedi.

Tuğçe hanım öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?   Sonrasında ise Kuaför Kardelen'in kuruluşu ve bugünlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

Elbette memnuniyetle, Öncelikle böyle  güzel bir fırsatı bizlere sunmuş olduğunuzdan dolayı Bursa Haber Gazetesi'ne teşekkürlerimi sunmak  istiyorum .1986  yılında Bursa'da doğdum. 10 yaşında bu meslekle tanıştım ,sonrasında halk eğitim kursuna gittim ve her yaz yine mahallemizde  açılmış olan kuaförde çırak olarak devam ettim. Aynı zamanda okulumu da devam ettirmeyi ihmal etmedim. Necatibey Kız Meslek Lisesi'nin Moda evi ve Butik Bölümünden 2003 yılında mezun oldum .Daha sonra, Uludağ Üniversitesi Tekstil Konfeksiyon Bölümüne gittim, fakat orada umduğum ortamı bulamadığımdan dolayı devam etmek istemedim . Sonrasında tekrardan kuaförlük mesleğine ağırlık verdim .Üniversiteyi bıraktıktan sonra stilistlik'de  ilgimi çekmişti ve onun kursuna da gitmek istedim kursta eski hocamla  karşılaştık , beni tekrardan kuaförlüğe yönlendirdi. Sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Hürriyet Çıraklık Eğitim Merkezi'ne gittim. Orada  haftanın belirli günlerinde bir kuaförde çalışmam gerektiği söylendi, Ben de Kuaför Kardelen'de okulla birlikte aynı zamanda çalışmaya başladım .2004-2011 yılları arasında burada güzel çalışmalara imza attım ve mesleği iyice öğrendim .Sonuç itibarıyla  edinmiş olduğum tecrübe  ve birikimlere  istinaden ilk işyerimi "Sare  Bayan Kuaför" ismiyle  açtım ve 2 yıl kadar işlettim. Sonrasın da özel nedenlerden dolayı işyerimi kapatmak zorunda kaldım .Ve yine Kardelen Bayan Kuaförü'ne  bu sefer usta olarak döndüm. 2-3 sene bu şekilde çalışmalar yürüttükten sonra patronum özel bir sebepten  dolayı Dükkanı devretmek istedi, ben talip oldum ve  2016 Nisan ayında "Kuaför Kardelen"i devraldım .Kuaför Kardelen"in geçmişi 1990'lı yıllara  dek uzanmaktadır.  Çeyrek asrı aşkındır hizmet vermekte olan be çevrelerin  en eski bayan kuaförlerinden olduğunu söyleyebilirim.

Peki Tuğçe Hanım ne tür hizmetler vermektesiniz?  Bunları bizlerle paylaşabilir misiniz?

-- Saç Kesimi ve Bakımı,

-- Maşa ile Şekillendirmeler,

-- Renklendirme Çalışmaları,

-- Saç Sağlığı için Özel Bakımlar,

-- Makyaj Uygulamaları,

-- Profesyonel Makyaj Çalışmaları

(Ayrıca; Müşterilerimizin kendi kişisel malzemeleri ile Manikür hizmeti de  verdiğimizi bu arada belirtmek isterim).

Peki bizlere Kuaför Kardelen'in gelecek hedefleri ile ilgili neler söyleyebilirsiniz?

Birkaç yıl daha burada kaldıktan sonra orta vade de, tabii ki arkadaşlarımın da desteğiyle başka gözde muhitlerde şube açma planlarımın  olduğunu söyleyebilirim.

Peki bizlere çalışmalarınızda size, yardımcı olan  çalışanlarınızı tanıtabilir misiniz?

Elbette, Duygu Sertkaya, Güzel Çağlar ve Senem Sertkaya müşterilerimize vermiş olduğumuz hizmetler de bana yardımcı olmaktalar.

Peki ya Sektörel sıkıntılar. Sizin sektörünüzde de  bu tür durumlarla karşılaşıyor musunuz?

Karşılaşılmaz mı ? Bilhassa,  kayıt dışı , bizlerin tabiriyle merdiven altı kuaförler dediğimiz kişiler sektöre büyük darbe vurmaktadır. Hiçbir vergi ödemeksizin, hiçbir giderleri olmaksızın çalıştıklarından   sektörde büyük  sorun teşkil etmektedirler. Oda kaydı, sicil kaydı vesaire gibi hiç bir kayıtı olmayan ve her geçen gün artmakta olan, bu merdiven altı İşletmelere  mutlaka gerekli mercilerin bir dur demesini ve  sorunu çözmesini beklemekteyiz.

Bu  mesleği , gençlerimize genç kızlarımıza önerir misiniz? Bu hususlar hakkında neler söylemek istersiniz?

Bütün gençlerimize gönül rahatlığı ile tabi ki  öneririm. Her gün ,yanımda çalışan kızlarıma da söylediğim gibi,  bu mesleği istiyorlarsa ilk başta  mesleğe karşı sabırlı ve sevgi dolu olmaları lazım. Bu iş kesinlikle sevmeden olmaz. Ayrıca müşterilerine karşı sıcak kanlı olmaları onları  dinlemeleri onlarla arkadaş olmaları gerektiğini söylüyorum.  Bütün müşterilerimizle arkadaşlıklar ,dostluklar kuruyoruz icabında onların dertlerini dinliyoruz ,sorunlarına ortak oluyoruz, mesleğe  yeni girmek isteyen gençlerimize de ben  bu meslekte bir yere gelmek istiyorlarsa mutlaka bu şekilde davranmaları gerektiğini söylemek istiyorum.

Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki benim yanımda çalışmakta  olan kızlarıma elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor ve mesleğin bütün ayrıntılarını öğretmeye çalışıyorum .Çünkü sonuçta onlarla burada uzun zamandır  karşılıklı anlayış içerisinde çalışmalar yürütmekteyiz.   Son olarak ,  başta Siteler Mahallesi olmak üzere bütün bölgemizde yaşayan   bayanlarımızı  iş yerimizi bekliyoruz. Gelsinler farkımızı fark etsinler diyorum.

Bizleri Konuksever bir şekilde işyerlerin de  ağırlayan "Siteler Kuaför Kardelen"'in sahibi ve işletmecisi Sayın Tuğçe Dere'ye Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek planlarında başarılar diliyoruz.

İletişim Bilgileri:

Siteler Mahallesi, Selçuk Bey Caddesi,

I  Blok     No :154/A

Telefon: 0 224 366 07 33

Gsm: 0 542 614 73 81

Siteler/Yıldırım /Bursa

Haber ve Fotoğraf: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.