Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SİSTEM PERDEDE "BUTİK" HİZMET…

Üretim kalitesi ve güvenilirliği ile Bursa'da sektörünün öncü kuruluşlarından olan "Artı Aktüel Perde Sistemleri” nin işletmecilerinden sayın İsmail Duman ile keyifli bir o kadarda bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2018 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2018 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SİSTEM PERDEDE "BUTİK"  HİZMET…

Öncelikle İsmail Bey sizi tanıyabilir miyiz ?Sonrasında ise Artı Aktüel Perde Sistemleri'nin kuruluşu ve bu günleregeliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

            Tabii, Elbette memnuniyetle.  Öncelikle bana böylesine güzel bir fırsat tanıyan Bursa Haber Gazetesi'ne ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. 1973 yılında Afyon'un Sandıklı ilçesinde doğdum. 1976 yılında ailecek Bursa'ya yerleştik. Aslen ailem Bulgaristan göçmenidir. İlk ve orta okulu bitirdikten sonra liseyi de Bursa'da Yıldırım Beyazıt Lisesi'ni 19991 yılında tamamlayarak mezun oldum. Babam üretimden gelen, küçük çaplı alım satım yapan köklü bir esnaftı.  Ben de babamın yanında dura dura onun gibi alım satım yapmak, ticaret yapmak gibi işlere daha küçük yaşta heveslendim, hiçbir zaman ileride ben memur olayım, şöyle olayım gibi bir düşünce içerisinde değildim. Sonrasında ağabeyim Şaban Duman, 1999 yılında İstanbul'da Aktüel Perde Sistemleri adı altında perde üretim tesisi  açtı ve ihtiyaç sebebiyle Ağabeyim beni de yanına İstanbul'a çağırdı. Ben de bu maksatla İstanbul'a gittim ve bir buçuk yıl kadar İstanbul'da kaldım. Sonrasında 2003 yılında Aktüel Perde’nin Bursa’da şubesini açmaya karar verdik. İlk olarak Doruk İş Hanı'nda faaliyete başladık, sonrasında 2006 yılında Niltim'de ki bu yerimize geçtik.  Yine aynı yıl içerisinde Bursa şubemiz İstanbul merkezden ayrılarak adını da "Artı Aktüel Perde Sistemleri" şeklinde değiştirerek Salih Şahin ile birlikte devam etmeye başladım.

Peki İsmail Bey hangi çeşitperdelerinüretimini yapmaktasınız?

     Stor Perde,

         Zebra Perde,

         Dikey Perde,

         Ahşap Jaluzi,

         Metal Jaluzi,

         Japon Perde,

         Tirajlı Ray Perdeler,

         Başta olmak üzere mekanik perde sistemleri üzerine üretimlerimize tecrübe ve birikimlerimizi katarak devam etmekteyiz.

Bu mesleğe girmeseydiniz hangi meslek üzerine devam edebilirdiniz?

            Büyük ihtimalle dekorasyon amaçlı elektrik ya da marangozluk, belki de Hırdavat ama büyük ihtimalle dekorasyon sistemleri yapabileceğim bir meslekte devam edebileceğimi tahmin ediyorum.

    Peki genel manada hayatınızdan memnun musunuz?  Bu konuyla ilgili bize neler söylemek istersiniz?

            Genel itibarıyla memnun olduğumu söyleyebilirim. Ancak sektörümüze birçok işletmenin giriş yapmasından dolayı bu kalabalıktan dolayı maalesef kalite ve fiyat konusunda bazı sıkıntılar yaşadığımızdan, bu tür sıkıntılar bütün sektörü de olumsuz yönde etkileyebilmektedir.

       Ayrıca bunun yanı sıra Bursa ağırlıklı olarak tekstil üretim merkezi olduğu için burada bazı şeylere üreticilerin ulaşması kolay olduğu gibi tüketicilerin de ulaşması kolay olduğundan, bu tür etkenler de tabii ki bizlerin çalışmasını sektörün gidişatını olumsuz yönde etkilemektedir. Birçok kayıt dışı işletme diyebileceğimiz genellikle de pek az unsurları kayıtlı olan bu tür işletmelerin sektörde olur olmadık fiyatlarla hareket ediyor olmaları da ilaveten sıkıntıların üstüne sıkıntı kattığını söyleyebilirim.

     Peki, yoğunlukla tercih edilme nedeniniz ile ilgili neler söylemek istersiniz?

            “Biz Bursa bazlı üretim yapıyoruz ve Butik çalışıyoruz. Bütün üretimlerimizi deniyoruz.  Ve kesinlikle kaliteden "asla"  ödün vermiyoruz. Sektörde stor perdenin Bursa'da markası olduğumuzu da birçok kereler piyasadan direk duymuş olmam da tabii ki bizleri ziyadesiyle memnun etmekte. Çünkü marka değerimiz her geçen gün artmakta. Fakat bu tür söylemler olmuş olmasına rağmen maalesef işlerin düşüklüğünden dolayı daha ekonomik teklifler geldiğinde Mefruşatçı arkadaşlarımız, satıcı arkadaşlarımız o tarafa da yöne bildiklerini söyleyebilirim.

   Bilindiği üzere İsmail Bey işsizlik oranları yüksek çıkmakta bilhassa gençler üzerindeki işsizlik oranları daha da yüksek çıkmakta bu konu özelinde gençlerimize ne tür tavsiyelerde bulunmak istersiniz?Neler öğütlersiniz?

            Girdikleri işlerde mutlaka sabırlı olmalarını diplomaları, tecrübeleri tabii ki önemli şeyler ama yeni girdiklerinde kendilerini mutlaka kanıtlamaları gerektiğini düşünüyorum. Bunun yanı sıra karşılıklı sevgi, saygı da çok önemli olduğunu düşünüyorum. Maalesef son zamanlarda yeni nesilde bu tür kavramların gittikçe azalmakta olduğunu görüyorum. Sabırlı olmaları söylenilene kulak vermelerini ve kendilerini kısa zaman içerisinde kanıtladıktan sonra mutlaka hak ettikleri maddi, manevi değerlere kavuşacakları günlerin çok uzak olmadığını söylemek istiyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

       Üretim kapasitesi ve kalitesi ile Bursa'da sektörünün öncü kuruluşları arasına girmiş olan Artı Aktüel Perde Sistemleri'nin işletmecilerinden Sayın İsmail Duman'a  ve yine ortaklardan Sayın Salih Şahin'e bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek hedeflerinde başarılar diliyoruz.

   İletişim Bilgileri:

 Üçevler Mahallesi,

Nilüfer Ticaret Merkezi,

Yaylalı Sokak No: 32

Telefon: 0 224 441 21 00

Gsm: 0 555  960 64 21

         0555 960 64 18

www.aktuelperde.com

Nilüfer/ Bursa


Haber ve Fotograf :ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.