Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SİHİRLİ PARMAKLAR NİLÜFER'DE

Uzun bir süredir Türkiye genelinde eğitim ve kurslar( Montessori, Waldorf, Regio Emillio, Zeka ve Akıl Oyunları) gibi düzenleyen AKED Eğitim Danışmanlık; eğitimde örnek uygulama modelleri sunmak için eğitim-öğrettim hayatına Montessori Anaokulu ile girdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2017 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2017 12:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SİHİRLİ PARMAKLAR NİLÜFER'DE

Kısa bir süre önce başlamış olmasına rağmen eğitim kalitesi ile kısa zamanda adından oldukça fazla söz ettirmiş olan "Özel Sihirli Parmaklar Anaokulu"nun ortaklarından Sayın Tülay Şener ve Sayın Bekir Çelik ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Öncelikle Tülay Hanım sizi tanıyabilir miyiz?   Sonrasında ise Özel Sihirli Parmaklar Anaokulu'nun kuruluşu ve bugünlere geliş sürecini okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim.

Çocuk gelişim uzmanıyım aynı zamanda Okulumuzun kurucu müdürüyüm. 2017 yılının Nisan ayından itibaren öğrenci kabul etmeye başlayan kurumumuz AKED bünyesinde çalışmalar yürütmektedir. Normal şartlarda 40 öğrenci potansiyelimiz olmasına rağmen bunu daha iyi bir hizmet vermek amacıyla 32'da tutmak için karar almış durumdayız. Eğitim süreçlerinde yardım ve desteklerinden dolayı buradan kurum ortağım Sayın Bekir Çelik’e teşekkürlerimi iletmek isterim.

Peki Tülay Hanım eğitim kurumunuz velilere ve miniklerimize neler vaat ediyor?

Bir Eğitimci ve çocuk gelişim uzmanı olarak en öncelikli hedefimiz davranışların ve tutumların çocuklarda içselleştirilmesi, ayakları üzerine sağlam basabilen sağlıklı bireyler yetiştirmek; buna dayalı öncelikle anne-baba eğitimleri vermekteyiz. Bunun sebebi ceza almaktan korktuğu için ya da ödülü almak istediği için değil, çocukların kendilerinin içten gelen tutum ve davranışları özümlemesi gerektiği inancındayım. AKED ilk olarak Montessori eğitimi veren bir kurum açtı, bir sonraki açacağımız okulumuz Reggio Emilio anlayışına bağlı bir anaokulu olabilir, yakın gelecekte ilkokul açmayı hedeflemiştir.

Peki eğitim kurumunuza niçin sihirli parmaklar adını verdiniz?

Çünkü Orta, işaret ve baş parmağı Montessori eğitim sisteminde sihirli parmaklar olarak gösterilmektedir. İşaret ve orta parmak ucundaki Sinir uçları bütün öğrendiklerimizi direk beyne ileten parmaklardır. Başparmak ise sadece insanlara özel bir parmaktır. Bunun sayesinde İnsanoğlu her türlü gelişime açık bir şekilde dünyaya yön vermiştir. Dolayısıyla Montessori eğitiminde bu üç parmak sihirli parmak olarak nitelendirilmektedir.

Kas yapısından oluşan beynimiz  % 80'i 0-6 yaş döneminde tamamlıyor. Sihirli parmakların çalışmasıyla paralel olarak beynimiz de gelişiyor. Dolayısıyla her şeyi ben yaparım diye bağıran çocuğumuza her fırsarta parmaklarını çalıştırmasına izin vermeliyiz. Kendisini ve çevresini keşfederek, dünya insanını oluşturmasına fırsat vermeliyiz.

Okulunuzdaki eğitim standartları ile ilgili bizlere neler söylemek istersiniz?

Dil edinim yaşı da 0-6 yaş aralığında oldukça hızlıdır. O yüzden anadili çalışmalarımız öncelikli olmakla haftada iki ders saati İngilizce, bir ders saati Fransızca ve bir ders saati de çocuklarımıza Almanca oyun ve şarkılarla verilmektedir.

Değinmek istediğim ve çok önem vermiş olduğumuz diğer bir husus ise evinizde nasıl yemenize içmenizi dikkat ediyorsanız, Bizler de okulumuzda bu duruma azami olarak dikkat etmekteyiz. Yoğurdumuzu, ekmeğimizi daha birçok ürünümüzü kendimiz imal ettiğimiz gibi Hobi bahçemizden de organik sebzelerimizi miniklerimiz ile ektik ve beraber topluyoruz. Okulumuzun kuruluşunda ve gün içerisindeki çalışmalarımızda çocuklarımız bizlere her zaman yardım etmekte, bu çerçeve de yardımseverliği de bir taraftan aşılamaya çalışmaktayız.

Bütün öğretmenlerimizin üniversite mezunu olduğunu sırası gelmişken belirtmek isterim. Ayrıca öğretmenlerimizin hepsini 150 saatlik Montessori eğitim programlarına dâhil ettiğimizi de eklemek isterim.

Bizim amacımız çocuğu değiştirmek değil, kendimizi değiştirmek olmaktadır. Eğer siz değişirseniz, çocuğunuzda değişiyor, buna inanan öğretmen ve ebeveynlerle birlikte oluyoruz.

Birçok eğitim kurumlarında uzun yıllar hizmet vermiş olan deneyimli çocuk gelişim uzmanı Sayın Tülay Şener'in de ortaklarından olduğu bu güzide eğitim Kurumu'nun çocuklarımızı topluma pozitif olarak kazandırıcı projelerini röportajımız esnasında kendilerinin gözünde o ışığı görmüş biri olarak çalışmalarında Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak başarılar diliyoruz.

İletişim Bilgileri:

Altınşehir Mahallesi

214.  Sokak

No: 24

Gsm:  0537  363  31  13

Nilüfer/ Bursa

HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.